Sadece sorumlu dersler için açık ögretim.

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
m171

Sadece sorumlu dersler için açık ögretim.

Mesaj gönderen m171 » 28 Ara 2012, 03:05

Merhaba,
Ben sosyal bölümünden düz liseyi bitirdim. Fakat 6 tane sorumlu dersim olduğu için son sınıfta beklemeliydim. Bu dersleri açık ögretimden vermek için kayıt oldum. Fakat şimdi ders seçimleri falan görüyorum ama benim hiç haberim yoktu çünkü benim dersle alakam yok sadece sorumlu derslerimi verip mezun olacağımı söylediler. Şimdi bakıyorum ama ne sorumlu olduğum dersler görünüyor ne de başka bir şey. Birde son sınıfı tekrar okuyorum gibi bir durum var yardımcı olur musunuz? Nasıl bir yol izlemem gerek hiç bilmiyorum

Resim

Resim

Düz lisede sorumlu olduğum dersler:
Matematik, Fizik, İngilizce = Lise 1
Sosyoloji, Felsefe = Lise 3
Dil ve Anlatım = Lise 4

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Sadece sorumlu dersler için açık ögretim.

Mesaj gönderen kripton » 28 Ara 2012, 04:09

m171 yazdı:Merhaba,
Ben sosyal bölümünden düz liseyi bitirdim. Fakat 6 tane sorumlu dersim olduğu için son sınıfta beklemeliydim. Bu dersleri açık ögretimden vermek için kayıt oldum. Fakat şimdi ders seçimleri falan görüyorum ama benim hiç haberim yoktu çünkü benim dersle alakam yok sadece sorumlu derslerimi verip mezun olacağımı söylediler. Şimdi bakıyorum ama ne sorumlu olduğum dersler görünüyor ne de başka bir şey. Birde son sınıfı tekrar okuyorum gibi bir durum var yardımcı olur musunuz? Nasıl bir yol izlemem gerek hiç bilmiyorum

Resim

Resim

Dil ve Anlatım = Lise 4
Bi sorun görünmüyor. Normal yani.

Açık lisede lise 1 in dersleri 1-2, lise 2'nin dersleri 3-4, lise 3'ün dersleri 5-6, lise 4'ün dersleri 7-8 olarak geçer. Orda yazan matematik 1-2 ve diğerleri sizin lise 1'de bu dersleri geçemediğinizi gösterir. Dil anlatım 7 ise lise 4'ün dersidir zaten. Sosyoloji açık lisede seçmeli derstir, geçme zorunluluğu yoktur. Bu listede sadece dil anlatım 8 ve felsefe olmalı. Geometri 1-2 de 2 yıl önce zorunlu ders olarak eklendi. Yani onu geçmek zorundasın.

Felsefe ve dil-anlatım 8'i 147'yi arayıp bi sor istersen. Umarım anlaşılır olmuştur.
Resim

m171

Mesaj gönderen m171 » 28 Ara 2012, 04:11

kripton yazdı:
m171 yazdı:Merhaba,

Resim

Resim

Dil ve Anlatım = Lise 4
Bi sorun görünmüyor. Normal yani.

Açık lisede lise 1 in dersleri 1-2, lise 2'nin dersleri 3-4, lise 3'ün dersleri 5-6, lise 4'ün dersleri 7-8 olarak geçer. Orda yazan matematik 1-2 ve diğerleri sizin lise 1'de bu dersleri geçemediğinizi gösterir. Dil anlatım 7 ise lise 4'ün dersidir zaten. Sosyoloji açık lisede seçmeli derstir, geçme zorunluluğu yoktur. Bu listede sadece dil anlatım 8 ve felsefe olmalı. Geometri 1-2 de 2 yıl önce zorunlu ders olarak eklendi. Yani onu geçmek zorundasın.

Felsefe ve dil-anlatım 8'i 147'yi arayıp bi sor istersen. Umarım anlaşılır olmuştur.
Felsefe ve dil anlatım eklenmemiş yani öyle mi? Ben bunları artık ekletemez miyim derslere? Nasıl bir yol izlemem gerek?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 29 Ara 2012, 04:33

YA bu konuda tam bir bilgim yok ama onların eklemesi lazım

Bu arada kardeş sosyoloji seçmeli ders demiştim ya. Ben alansız okuduğum için bana seçmeli idi bu ders. Bölümü sözel olanların alan dersi imiş sosyoloji. Ama alan derslerinden bir kez sınava girip başarısız olunca muaf olunuyor diye biliyorum sen bi öğrenci sayfana giriş yapıp " öğrencinin muaf olduğu dersler" e tıkla bakalım orada sosyoloji var mı? Yoksa bu ders de eklenmesi lazım gibi. Alan kredisini tamamlamak için öğrenci muaf olduğu alan derslerini tekrar seçip alan kredisini tamamlayabiliyor.

Şu linkten http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.htmlalanını tıklayıp sorumlu olduğun dersleri görebilirsin
Resim

m171

Mesaj gönderen m171 » 02 Oca 2013, 06:26

Muaf olunan dersler yok fakat zorunlu dersler :

Resim

Genel bilgiler :

Resim

Bilgisi olan varsa ben bu şekilde nasıl liseden mezun olurum, en az kaç dersi vermem gerek yardımcı olabilir mi?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 02 Oca 2013, 17:09

Toplam kredini 192 yapmalısın en az. Alan kredin en az 80 olmalı ki olmuş. Alan derslerinden bir kez sınava girmelisin bildiğim kadarıyla geçemezsen de muaf oluyorsun zaten.

Yanında ortak yazan tüm dersleri geçmen lazım mezun olmak için ya da muaf olmalısın. Bir dersten 3 kez sınava girince başarısız olursan muaf olmuş oluyorsun ama muaf olunan bir dersin kredisini alamazsın. Eğer kredin eksik kalırsa seçmeli dersler ile tamamlayabilirsin.
Resim

m171

Mesaj gönderen m171 » 03 Oca 2013, 00:26

kripton yazdı:Toplam kredini 192 yapmalısın en az. Alan kredin en az 80 olmalı ki olmuş. Alan derslerinden bir kez sınava girmelisin bildiğim kadarıyla geçemezsen de muaf oluyorsun zaten.

Yanında ortak yazan tüm dersleri geçmen lazım mezun olmak için ya da muaf olmalısın. Bir dersten 3 kez sınava girince başarısız olursan muaf olmuş oluyorsun ama muaf olunan bir dersin kredisini alamazsın. Eğer kredin eksik kalırsa seçmeli dersler ile tamamlayabilirsin.
Yani bu yıl mezun olamaz mıyım?
Şöyle sorayım mezun olmak için şuan kaç dersi vermem gerek?

Kullanıcı avatarı
XcLoW
Uzman

Mesaj gönderen XcLoW » 03 Oca 2013, 02:11

m171 yazdı: Yani bu yıl mezun olamaz mıyım?
Şöyle sorayım mezun olmak için şuan kaç dersi vermem gerek?
Merhaba..

Mezun olabilmen için önce bütün zorunlu derslerini (Ortak-Alan) vermen ve daha sonra 192 krediyi (Alan:80) toplaman gerekiyor.

Zorunlu derslerinin toplam kredisi 32.

Yılda 2 defa (18 yaşını doldurmuş isen 3 defa) sınava giriyorsun. Ve sınavlarda en fazla 30 kredilik ders seçebiliyorsun.

Derslerini 2 sınavda verebilirsen (30+2=32 / 172+32=204) 2 dönemde mezun olabilirsin.

"Kripton" hocamında dediği gibi bazılarını veremem diyorsan o dersin/derslerin sınavına 3 defa girip muaf olman gerekiyor. Tabi buda mezun olma zamanını uzatıyor...

Yani uzun lafın kısası 2 dönemde mezun olmak veya süreyi uzatmak senin elinde.... ;)
Resim Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene !

> Mezunlar Zümresi'ne dahil.. (202) :mrgreen:

m171

Mesaj gönderen m171 » 03 Oca 2013, 13:02

Felsefe ve sosyoloji dersleri örgün eğitimde sorumluydu onları ilk sınavlar bitince tekrar ders seçerek ekleyebilir miyim?

m171

Mesaj gönderen m171 » 03 Oca 2013, 13:02

Felsefe ve sosyoloji dersleri örgün eğitimde sorumluydu onları ilk sınavlar bitince tekrar ders seçerek ekleyebilir miyim?
Ayrıca 1 yılda kaç dönem var ben bilmiyorum da.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön