Selam arkadaşlar 1996 lıyım. 4. dönemdeyim. 2 hafta sonraki sınava gireceğim. 3 dönem:88 kredim var. 2014 Ygs-Lys ye gireceğim inşallah. O yüzden Mayıs ve Temmuz sınavlarına girip 6 dönemi tamamlamak istiyorum. Fakat sınav sistemi hakkında hiç bir fikrim yok. Sanırım alanım yok ama (Genel Kültür) alanındaki derslere göre çalışıyorum.(Emin değilim yinede :/) Bir kaç anlamadığım soru var. Onları sormak istiyorum;
1.Lys'deki bütün sınavlara giriliyormu?
2.Lys'den hangi sınavlara girmem gerektiğini bilmiyorum. Seçeceğim mesleğe göremi sınavlara gieceğim?
3.Mesela ben Psikoloji, Mimarlık, İç Mimarlık vb. bir meslek okumak istiyorum. Bunlar için hangi Lys'lere girmem gerekiyor?
---------------------------------------
Lys 1:Matematik, Geometri.
Lys 2:Fizik, Kimya, Biyoloji.
Lys 3:Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya(I).
Lys 4:Tarih, Coğrafya(II), Felsefe
Lys 5:Yabancı Dil
4.Coğrafya (I) ve Coğrafya (II) ne anlama geliyor?
5.Benim (alanım olmadığı için ) istediğim meslekler için hangi derslere ağırlık vermeliyim?
6.Altta sıraladığım derslerin hepsini verdiğimi farz edersek hangi ortak dersleri daha vermem gerekiyor?
Aslında daha fazla sorum var. Ama öncelikle bu konulardan anlayan birisi sorularıma cevap verirse çok mutlu olurum. Gerçekten kafam çok karışık. Bir plan yapmam gerek o yüzden yardımlarınıza ihtyiacım var. Şimdiden teşekkürler.
-------------------------------------------------------------------------
DİN KÜLT-3
TARİH 3
COĞRAFYA 3
GEOMETRİ 1
PSİKOLOJİ 1
YABANCI DİL 3
DİL VE ANLATIM 3
TÜRK EDEBİYATI 3
BİYOLOJİ 1
BİYOLOJİ 2
EKONOMİ 1
MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ 1
İŞLETME 1
SEÇMELİ YABANCI DİL 3
SEÇMELİ TÜRK EDEBİYATI 3
------------------------------------
(4. Dönem)
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 4
TARİH 4
COĞRAFYA 4
MATEMATİK - 3
GEOMETRİ - 1
GEOMETRİ - 2
YABANCI DİL - 4
DİL VE ANLATIM 4
TÜRK EDEBİYATI 4
FİZİK - 3
BİYOLOJİ - 3
SEÇMELİ YABANCI DİL 4
(9. sınıftan 60 kredi 3. dönemden ise 28 kredim var. 4. dönemdende hedefim 30 kredi. )
Ygs ve Lys hakkında kafamdaki sorular
-
- Acemi
Re: Ygs ve Lys hakkında kafamdaki sorular
öncelikle yaşınıza rağmen türkçemizi katletmeden kullandığınız için teşekkür ediyorum.
cevap 1: hayır, zorunlu değil.
cevap 2: evet.
cevap 3: örneğin, psikoloji için lys1 ve lys3.
cevap 4: I ve II dersin dönemini temsil ediyor. Yani senede 2 sınava giriyorsan(18den küçük olduğun için 2 sınava giriyorsundur.) ilk sınav I. dönem olur 2. sonav II. dönem. Yani her dersin kendi içerisinde dönem aşaması var, dersi geçtiğin taktirde dönemler de artacaktır. 8 döneme kadar artmaya devam eder.
cevap 5: YGS ve LYS için ayrı çalışmalı, mümkünse dershaneye gitmelisin. Şuanki eğitiminin pek etki edeceğini sanmıyorum, sen bu aşamada sadece zorunlu dersleri bitirmeyi ve gereken krediyi tamamlamayı hedeflemelisin.
cevap 6: cevap 4'de dediğim gibi zorunlu dersler senin dönemine ve geçmene bağlı olarak 8 döneme kadar devam eder. Zorunlu dersleri, aöl sitesinde giriş yaptıktan sonra yan menüden 'zorunlu dersler' bölümüne tıklayarak öğrenebilirsin.
cevap 4: I ve II dersin dönemini temsil ediyor. Yani senede 2 sınava giriyorsan(18den küçük olduğun için 2 sınava giriyorsundur.) ilk sınav I. dönem olur 2. sonav II. dönem. Yani her dersin kendi içerisinde dönem aşaması var, dersi geçtiğin taktirde dönemler de artacaktır. 8 döneme kadar artmaya devam eder.
cevap 5: YGS ve LYS için ayrı çalışmalı, mümkünse dershaneye gitmelisin. Şuanki eğitiminin pek etki edeceğini sanmıyorum, sen bu aşamada sadece zorunlu dersleri bitirmeyi ve gereken krediyi tamamlamayı hedeflemelisin.
cevap 6: cevap 4'de dediğim gibi zorunlu dersler senin dönemine ve geçmene bağlı olarak 8 döneme kadar devam eder. Zorunlu dersleri, aöl sitesinde giriş yaptıktan sonra yan menüden 'zorunlu dersler' bölümüne tıklayarak öğrenebilirsin.
-
- Acemi
Bende rica ediyorum (:aogorunus yazdı:öncelikle yaşınıza rağmen türkçemizi katletmeden kullandığınız için teşekkür ediyorum.
Öncelikle cevabınız için çok teşşekkür ediyorum.
Bu arada Lys 3 ve 4 deki Coğrafya (I) ve Coğrafya (II)yi kasdetmiştim. Sanırım benim yazımımda bir hata oldu. O yüzden yanlış anladınız.
Seneye zaten dershaneye hatta mümkünse örgün eğitime tekrar geçmeyi düşünüyorum. Örgün eğitime geçmesem bile kesinlikle dershaneye gideceğim.
Yine 1-2 soru soracağım. Psikolojiden örnek vermişsiniz. Lys 1 ve Lys 3 e girmem gerekiyormuş. O halde bu iki sınavda başarılı olmam için hangi dersleri vermem gerekiyor ve hangi alanlara ağırlık vermeliyim?
Açıkcası neye göre çalışacağım hakkında hiç bir fikrim yok. Çok soru soruyorum farkındayım ama amacım sadece liseyi bitirmek değil iyi bir üniversite okumak. O yüzden ilgilenip cevap verenlere şimdiden teşşekkürler (:
-
- Acemi
Özellikle merak ettiğim şu; Mesela benim alanım yok. Ben genel lise derslerine göre çalışıyorum sanırım. Geçen sene kayıt oldum.Bundan dolayı pek bilgim yok. Doğrumudur? (Artık alan yokmuş o yüzden soruyorum)
Alansız (Genel Lise) Dersleri ve Kredileri;(Ortak Dersler)
Dil ve Anlatım (1,2,3,4,5,6,7,8)
Türk Edebiyatı (1,2,3,4,5,6,7,8)
Din K.A.B (1,2,3,4,5,6,7,8)
Tarih(1,2,3,4)
İnkılap Tarihi (5,6)
Coğrafya (1,2,3,4)
Matematik (1,2)
Geometri (1,2)
Fizik (1,2)
Kimya (1,2)
Biyoloji (1,2)
Sağlık Bilgisi (1,2)
Felsefe (5,6)
Trafik ve İlk Yardım (7,8)
Yabancı Dil (1,2,3,4,5,6,7,8)
Milli Güvenlik (3,4)
1)O halde ben bu derslerin hepsini verdiğim taktirde mezun oluyorum? Doğru mudur?
2)Bu derslerin toplam kredisi 120 ise benim 72 kredi daha toplamam gerekiyor geriye kalan dersleri seçeceğim mesleğe/alana göre (Lys) için seçmem doğrumudur?
--------
--------
3)Misal ben Lys 1/Lys 3 (Sanırım TM) oluyor. Bu alanlarda başarılı olmak istiyorsam hangi dersleri almam uygun olur?
Arkadaşlar içime hiç sinmiyor. Kafam çok meşgul bu sorularla. Lütfen bana yardım edin. Özelliklede bu sınava girmiş olanlardan yardım bekliyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. (Mümkünse bana detayıyla yardımcı olabilecek birine ihtiyacım var.)
Alansız (Genel Lise) Dersleri ve Kredileri;(Ortak Dersler)
Dil ve Anlatım (1,2,3,4,5,6,7,8)
Türk Edebiyatı (1,2,3,4,5,6,7,8)
Din K.A.B (1,2,3,4,5,6,7,8)
Tarih(1,2,3,4)
İnkılap Tarihi (5,6)
Coğrafya (1,2,3,4)
Matematik (1,2)
Geometri (1,2)
Fizik (1,2)
Kimya (1,2)
Biyoloji (1,2)
Sağlık Bilgisi (1,2)
Felsefe (5,6)
Trafik ve İlk Yardım (7,8)
Yabancı Dil (1,2,3,4,5,6,7,8)
Milli Güvenlik (3,4)
1)O halde ben bu derslerin hepsini verdiğim taktirde mezun oluyorum? Doğru mudur?
2)Bu derslerin toplam kredisi 120 ise benim 72 kredi daha toplamam gerekiyor geriye kalan dersleri seçeceğim mesleğe/alana göre (Lys) için seçmem doğrumudur?
--------
--------
3)Misal ben Lys 1/Lys 3 (Sanırım TM) oluyor. Bu alanlarda başarılı olmak istiyorsam hangi dersleri almam uygun olur?
Arkadaşlar içime hiç sinmiyor. Kafam çok meşgul bu sorularla. Lütfen bana yardım edin. Özelliklede bu sınava girmiş olanlardan yardım bekliyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. (Mümkünse bana detayıyla yardımcı olabilecek birine ihtiyacım var.)
Tam emin değilim ama sen 3. sorunla ilgili
acık lise dersleri icin secmeli ders alırken aynı zamanda üniversite sınavları icin de calısmıs olayım. Bu yüzden hangi dersleri secersem ikisine de calısmayı bir arada yürütebilirim mi demek istedin acaba? Ona göre kendimce yardımcı olmaya calısacağım.
acık lise dersleri icin secmeli ders alırken aynı zamanda üniversite sınavları icin de calısmıs olayım. Bu yüzden hangi dersleri secersem ikisine de calısmayı bir arada yürütebilirim mi demek istedin acaba? Ona göre kendimce yardımcı olmaya calısacağım.