Merhaba arkadaşlar Açıköğretim lisesi 1. dönem için 12 tane ortak, 2 tane seçmeli olmak üzere 14 ders seçtim toplam 30 kredi oldu sınavlarada girdim ancak forumda gezinirken zorunlu dersleri seçmenin önemi anlatılıyodu ve benimde içime biraz şüphe düştü daha ayrıntlı şekilde aşşağıda 1. dönem için seçtiğim dersler var
12 ortak ders: sağlık bilgisi 1,dil ve anlatım1 ,türk edebiyatı 1, yabancı dil 1, geometri 1,matematik 1, coğrafya 1, tarih 1, din kültürü ve ahlak bilgisi 1 ,fizik 1, kimya 1 , biyoloji 1,
seçmeli dersler: sanat tarihi 1, ekonomi 1
Buna göre acaba ders seçimimde bir hata varmı?
Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.
zorunlu dersler konusunda kafama takılan önemli soru
-
- Doktor
Re: zorunlu dersler konusunda kafama takılan önemli soru
bence gayet uygun ve doğru seçimler yapmışın...ilk dönemlerde ortak dersler çoğunlukta oluyor seçmelilere pek gerek kalmıyor ama sonraları yarı yarıya oluyor kredimizi 192 olması için ortak derslerin kredisi zaten yetmiyor seçmelilerle tamamlıcaz...öncelikli ortak (zorunlu) dersler tabi ki...
sizin ilk döneminiz ortak dersiniz çoktur zaten .ortak dersiniz varken 30 krediyi doldurmak için önce ortakları seçin gerek kalırsa seçmeli seçin.özellikle başarılı olamayacağınızı düşündüğünüz dersler varsa matematik fizik ingilizce gibi bu dersleri özellikle muaf olana kadar seçin.ileride dönem kaybı yaşamamanız adına.
Arkadaşlar benim demek isteğim 1. dönem için zorunlu olarak 12 tanemi ders var? yoksa 14 vardıda ben mi seçmemişim yani kafama takılan soru zorunlu dersleri azmı seçtim?
Bence de seçiminiz yanlış değil.şovalye yazdı:Arkadaşlar benim demek isteğim 1. dönem için zorunlu olarak 12 tanemi ders var? yoksa 14 vardıda ben mi seçmemişim yani kafama takılan soru zorunlu dersleri azmı seçtim?
Ders seçimi yaparken ders seçme ekranında ortakların hepsi yazar. Siz seçim yaparken oraya dikkatli bakın. Ama 1. dönemin tüm ortak derslerini seçmişsiniz görebildiğim kadarıyla. Benim de ilk dönem 12 ortak 2 seçmeli dersim vardı. Kafanıza takılmasın. Seçim isabetli. Fakat diğer dönemlerde ders seçerken seçim yaptığınız aşamada dikkatli davranırsanız sonradan aklınızda şüphe kalmaz.

Bence de seçiminiz yanlış değil.
Ders seçimi yaparken ders seçme ekranında ortakların hepsi yazar. Siz seçim yaparken oraya dikkatli bakın. Ama 1. dönemin tüm ortak derslerini seçmişsiniz görebildiğim kadarıyla. Benim de ilk dönem 12 ortak 2 seçmeli dersim vardı. Kafanıza takılmasın. Seçim isabetli. Fakat diğer dönemlerde ders seçerken seçim yaptığınız aşamada dikkatli davranırsanız sonradan aklınızda şüphe kalmaz.
Yorumunuz için teşekkür ederim içim rahatladı... Bir daha ders seçerken daha dikkatli olucam