Toplam dönem problemi

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
desperado22
Çırak

Toplam dönem problemi

Mesaj gönderen desperado22 » 25 Oca 2013, 21:28

arkadaşlar şu an açık liseye geçiyorum toplam dönemim 5 fakat 2 dönemde kalmış bulunmaktayım onu sayarlar mı diye alo 147 yi aradım bana şöyle bilgi verdiler. Kayıt yenileme yaptığınız her dönemde başarısız olsanız bile sayılıyor dediler örgün eğitimdede kaldığım 2 dönemi bu durumda sayıcaklar mı?

Çünki o zaman 7 dönem toplam ediyor 1 dönem sonrası mezun olabiliyorum tabi kredi problemi cıkabilir.

Kullanıcı avatarı
melodi
Doktor

Re: Toplam dönem problemi

Mesaj gönderen melodi » 25 Oca 2013, 21:37

toplam döneminizin en az 8 ve kredi toplamnzın 192 olması gerekiyor.kaydınızı yenilediğiniz her dönem başarısız olsanız dahi eğitiminizde sayılıyor.

desperado22
Çırak

Mesaj gönderen desperado22 » 25 Oca 2013, 21:48

melodi yazdı:toplam döneminizin en az 8 ve kredi toplamnzın 192 olması gerekiyor.kaydınızı yenilediğiniz her dönem başarısız olsanız dahi eğitiminizde sayılıyor.

peki örgün eğitimdede bu gecerli mi örgün eğitimdede 1 sene yani 2 dönem kaldım kayıt yenileme diye birşey yok örgünde :) açık liseye geçiş yapıcam kaldığım seneyide sayarsalar:)

Kullanıcı avatarı
melodi
Doktor

Mesaj gönderen melodi » 25 Oca 2013, 23:24

örgün eğitimde kal veya geç sınıfı farketmez aöl sayfasında bu dönem olarak senin öğrenci yazar.mesela örgünde 5 dönem okudun bu aöl de senin öğrenci sayfanda toplam dönemi 6 - aöl de okuduğu dönem 1 diye yazar.aöl döneminin kaç olduğu çok önemli değil aslında sadece mezuniyet şartında en az 8 dönem öğrenim görmüş olma koşulu var örgün veya aöl farketmez toplam 8 dönem olacak.öğrenci var 12 dönem olmuş ama hala mezun değil niye çünki kredisi hala 192 olamamış.yani dönemden çok kredi önemli burada.siz 3. dönemden başlarsınız aöl lisesine ve örgünde kaldığınız dersler varsa bunların aöl de kredisini almanız gerekir.bunlarda zaten ders seçimi yaparken karşınıza çıkar.

desperado22
Çırak

Mesaj gönderen desperado22 » 26 Oca 2013, 02:12

ALTTAn hiç kalan dersim yok 9.sınıftan itibaren ama bana kaç kredi verilecek onu öğrenemiyoruz sisteme bakıp hesaplayabilen bir yetkiliyi uldum fakat şu an ulaşamıyorum notlara bakıp hesağlama yapabiliyormuş demek ki bunun bir hesaplaması var ama biz bilmiyoruz benm genel kültür derslerinin kac krediye dönüştürüleceğini

Kullanıcı avatarı
melodi
Doktor

Mesaj gönderen melodi » 26 Oca 2013, 04:15

öğrenci sayfan kullanıma açıldığında okulundan kaç kredi geldiğini göreceksin zaten kredi bilgileri bölümünde.

desperado22
Çırak

Mesaj gönderen desperado22 » 26 Oca 2013, 04:46

melodi yazdı:öğrenci sayfan kullanıma açıldığında okulundan kaç kredi geldiğini göreceksin zaten kredi bilgileri bölümünde.

işte ben geçmeden kaç kredi geleceğini net olarak bilmek istiyorum daha sağlıklı karar vermek istiyorum bu konuda eylül ayından beri forumda bu konuyu konuşuyorum bazı abilerimizle veya yaşıtlarımla tek yanıt bulamadığım sorum kaç kredi geleceği

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 27 Oca 2013, 02:46

Bunu net olarak öğrenmen mümkün değil bu forumda. Çünkü yöntemini bilen yok. En iyi ihtimalle 1 yıl 60 kredi eder. Bu da en en iyi ihtimalle 150 ye felan denk gelir. Meslek lisesi olduğundan dolayı biraz düşüş olabilir ama aşırı bir düşüş sanırım yapmazlar çünkü alttan kalan dersim yok diyorsun. Hadi en kötü ihtimalle 110-120 gelir.
Resim

desperado22
Çırak

Mesaj gönderen desperado22 » 27 Oca 2013, 04:03

kripton yazdı:Bunu net olarak öğrenmen mümkün değil bu forumda. Çünkü yöntemini bilen yok. En iyi ihtimalle 1 yıl 60 kredi eder. Bu da en en iyi ihtimalle 150 ye felan denk gelir. Meslek lisesi olduğundan dolayı biraz düşüş olabilir ama aşırı bir düşüş sanırım yapmazlar çünkü alttan kalan dersim yok diyorsun. Hadi en kötü ihtimalle 110-120 gelir.

şimdi hiç alttan olmadığında 1 senede 60 kredimi gelmiş oluyor kesin olarak tabi öyleyse bana 150 kredi gelmesi gerek meslek lisesi olduğpumdan 125 e düşse mesela bunlar hep varsayımlar 1 senede alttan hiç dersn kalmıyorsa 60 kredi geliyorsa gayet güzel ben şimd geçiş yaparsam bu sene sonu mezun olma şansım %15 gibi felan bilmediğim 2 konu var çünki netleştiremediğim 1.incisi kredi 2.incisi ise 1 sene kaldım kaldığım sene sayılıyor mu sayılıyorsa dönemim 7 ye çıkacak çünki aöl de paranı yatırdığın her dönem başarısız olsan bile sayılıyormuş ama örgün eğitimde böyle birşey yok aynı kapıya mı çıakr tabi bilemeyiz 1 günüm kaldı pazartesi günü tasdiknameyi almaya ya gidecem ya da gitmeyecem bazı kişilerle konuştum daha çok kafamı karıştırdılar açıkcası akıl verceklerine bendeki olan aklımıda aldılar işte meslek lisesinden geçersen büyük avantaj kaybedersn bir mesleğin olur diyorum ben zaten bu bölümü okumayı düşünmüyorum ha şöyle olsa mesela üniveersitede 2.yıllık sınavsız kendi bölümümü okumak gibi bir niyetim olsa zaten geçme fikrini düşünmem kendi bölümümü okumayı düşünmüyorum üniversite sınavında iy bu puan tutturup ilk hedefim polislik olmassa güzel bir 4 yıllık üniversite kazanmak 1 sene lisede kaldığımdan nelerin kaybediğildinde geri kazanılmadığını çok iyi bilirim.
Bana dediler açık liseye geçersen hafta sonu okula gidiceksin hafta içi ne yapacaksın evde yatacaksın ailenin gözüne batarsın aile arasında pasif kalırsın söz sahibi olamazsın dediler. Bunu ben kendi oğlumdan biliyorum yaşadım dedi bir abimiz bu sözleriyle kafamı daha da çok karıştırdı biraz akıl vereceğine benim olan aklımıda aldı açıkcası sizden istediğim geçersem ne gibi avantajlarım olur ne gibi dezavantajlarım biraz beni aydınlatın kararmadan :)
Pazartesiye kadar karar vermem lazım kayıtlar bitmeden pazartesi tasdiknameyi alıp geçiş yapıcam açık liseye geçmeye karar verirsem.

NoT: Açık lisede derslerin zorluğundan hiç korkum yok açıkcası kendime güvenim var fakat geçtiğimde nasıl bir kazancım veya zararım olucak?

Kullanıcı avatarı
melodi
Doktor

Mesaj gönderen melodi » 27 Oca 2013, 04:43

kredi zararın olacağı kesin.sana geçiş yaparsan verecekleri krediyi şöyle düşün.gördüğün meslek dersi kredilerinin hiç birini sana vermezler.ben meslek lisesinden aöl kayıt oldum.örgünde 2 dönem okumuştum.aöl ye başvurduğmda 51 kredim vardı bana sadece 31 kredisini verdiler.verilmeyen krediler bilgisayar daktilo muhasebe gibi derslerimin kredileri hep kesildi malesef.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön