Askerlik kanununda (1111 - 35 /c) yapılan değişiklikle Açık öğretim Lisesi öğrencilerine askerlik tecil (erteleme) hakkı verilmiştir. Askerlik çağında olup aşağıdaki şartları taşıyan öğrencilerimiz, irtibat bürolarından (Halk eğitim merkezleri, Liseler ve Anadolu liseleri) Ek.c2 formunu doldurtup onaylattıktan sonra Askerlik şubelerine tecil (erteleme) başvurusunda bulunabilirler. Tecil şartları: • Askerlik çağının gelmiş olması, • Toplam dönemin 12 ve altında bulunması, • Erteleme isteğinde bulunacağı dönem itibarıyla aktif olması (aktif dönemin sınavı yapılmış ise sınavlara girmiş olması.)
Açıklama bölümüne öğrenci aktif ve 12 dönem ve altında ise öğrencilik hakkı vardır kısmı işaretlenecektir.(Lafa bak devlet resmen okul hayatımı elimden almaya çalışıyor)
------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar benim açık öğretim lisesi toplam dönemim 14 ben şimdi tecil hakkından yararlanamıyorum.Başka bir yolla tecil ettirebilirmiyim ? doğum tarihim 17.02.1993 19 yaşındayım şubatın 17'sinde 20 yaşıma gireceğim
Mesela yoklama kaçağı olarak açık liseden mezun olduğumda tecil ettirebiliyormuyum ? çünkü zaman dar yoklama kaçağı olmaktan başka çare yok gibi gözüküyor ? Varsa lütfen söyleyin ona göre hareket edeceğim.
Mezun olmama ise 1 dönem kaldı zorunlu derslerden 3'ye bu ocak ayında sınava gireceğim öğrencilik durumum aktif ders seçimi yaptım derslerden muaf olsamda mezun oluyorum başka bir yolu yokmu bunun illa ocak ayı sınavlarınımı beklemem gerekiyor ocak ayı sınavlarını beklersem ve sınav sonuçlarınıda beklersem o süre içinde yoklama kaçağı oluyorum.Ne biçim tecil hakkı veriyor bu aol yardım edin sıkıştım kaldım

Hemen askere gitmek istemiyorum okuyup kısa dönem yapacağım askerliğimi.Okul varken 15 ay sürünmek istemiyorum askerde.
Ben diyorumki diplomamı alayım tecil ettireyim.Ama diplomayı almaya kalksam haziran ayını beklemek zorunda kalacağım buda yoklama kaçağı olmama sebep olacak

Ne biçim bir uygulama bu yaa.Okul hayatımı mesleğimi elimden almaya çalışıyorlar.Okuyamıyacakmıyım ben.
Benim kafamı karıştıran şey tecil ve okul hakkımın bu 12 dönem saçmalığı yüzünden yenmesi