Tablo haftalık ders saatini mi göstermekte

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
desperado22
Çırak

Tablo haftalık ders saatini mi göstermekte

Mesaj gönderen desperado22 » 12 Şub 2013, 02:34

Arkadaşlar şu linkte tabloda sınıflar dönemler ve dersleri yazıyor ben şimdi lise 3,`ün 2.dönem derslerinden almaya başloyacam zorunlu dersleri çünkü örügün eğitimde meslek lisesinde lise 3 1.döneme kadar okudum fakat aklıma takılan şey şu tabloda 11.sınıfın 2.döneminde edebiyat 2 dil anl. 2 din kültürü 1 yazıyor bunlar haftalık ders saatlerimi ders saatleri ise altta edebiyatın 1 dil anlatımın kredisi 3 gözüküyor fakat haftalık 2 saat olduğundan 3x2=6 dil anl kredisi edebiyat 1x2=2 yani sistem böylemi bunu anlayamadım

http://www.aol.meb.gov.tr/upload/genel/ ... rsleri.pdf

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Tablo haftalık ders saatini mi göstermekte

Mesaj gönderen kripton » 12 Şub 2013, 02:55

desperado22 yazdı:Arkadaşlar şu linkte tabloda sınıflar dönemler ve dersleri yazıyor ben şimdi lise 3,`ün 2.dönem derslerinden almaya başloyacam zorunlu dersleri çünkü örügün eğitimde meslek lisesinde lise 3 1.döneme kadar okudum fakat aklıma takılan şey şu tabloda 11.sınıfın 2.döneminde edebiyat 2 dil anl. 2 din kültürü 1 yazıyor bunlar haftalık ders saatlerimi ders saatleri ise altta edebiyatın 1 dil anlatımın kredisi 3 gözüküyor fakat haftalık 2 saat olduğundan 3x2=6 dil anl kredisi edebiyat 1x2=2 yani sistem böylemi bunu anlayamadım

http://www.aol.meb.gov.tr/upload/genel/ ... rsleri.pdf
11. sınıf 2. döneminde dil anlatım dersinin kredisi 2, edebiyatın kredisi 3, din kültürünün kredisi 1 olarak gözüküyor.

O alt kısımdaki dersler seçmeli olarak alınabilecek dersler ve ders ortak ders ile aynı bile olsa kredisi farklı olabilir ( seçmeli olduğu için )
Resim

desperado22
Çırak

Mesaj gönderen desperado22 » 12 Şub 2013, 03:19

o zaman 6.dönemdeki dersler ile 7.dönemdeki zorunlu derslerin toplam kredisi 21 ediyor doğru mu bu hesaplama?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 13 Şub 2013, 03:07

Doğru 21. Eksik kalan kredini seçmeli dersler ile tamamlayabilirsin. Eğer alt dönemlerden kalan zorunlu derslerin varsa onları da seç tabi.
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön