Ygs sınavında değişiklik

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
merd0
Yardımcı Uzman

Ygs sınavında değişiklik

Mesaj gönderen merd0 » 16 Şub 2013, 05:44

Ygs sınavında sosyal bilimler bölümünde değişiklikler var : http://www.haberturk.com/gundem/haber/8 ... aciklamasi buyrun inceleyin.

2013 Mezun :)

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Re: Ygs sınavında değişiklik

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 16 Şub 2013, 06:21

hm önemli birşey değil din kültürü muaf tutulmuş ama onun yerine felsefeden 5 soru sorulcakmış
tıhhhhh
ama bnm bildiğim istediğimiz soruyu yapıp istediğimiz yapmıyoruz dimi
bu muaf dediği galiba din kültürü derside okutulcak dershanelerde falan

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 16 Şub 2013, 06:41

Bizim dershane verdi bir ay önce falan Din Kültürü dersi kitabı ama hiç birimiz çalışmıyoruz. :|

Ya ben alamadım şimdi ben 2 soruyu din kültüründen 3 soruyu da felsefeden yapamaz mıyım? Hangisi kolayımıza gelirse olayı yok mu? gerçekten bir şey anlamadım öğretmenlerime sormam lazım. :?

besy
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen besy » 16 Şub 2013, 07:01

"Açıklamaya göre, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 01 Şubat 2013 tarihli toplantısında; ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrencilere mahsus olmak üzere, 2013-YGS Sosyal Bilimler Testinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından bu öğrencilerin muaf tutulmasına ve söz konusu öğrencilere Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine YGS'de Sosyal Bilimler Testinde yer alan Felsefe alanından 5 soru sorulmasına karar verildi."

Altı çizili yerlere dikkat ederseniz bizi etkilemeyeceğini anlarsınız. Biz yine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden sorumluyuz. Ama din dersinden muaf
olanlara özel felsefeden 5 soru daha eklenecek.

Kullanıcı avatarı
muhammet38
Çırak

Mesaj gönderen muhammet38 » 16 Şub 2013, 21:35

ya ben hiç birşey anlamadım kardeşim bu işten şimdi sosyalde ilk 35 soru sadece tarih coğrafyamı,felsefede varmı içinde felsefe yoksa ben hangisini yapacam dinmi felsefemi ben din yapmak istiyorum ama felsefeyede o kadar çalıştım şimdi ne yapım ben boşunamı gitti o kadar emeğim
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Kredi : 193

Kullanıcı avatarı
merd0
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen merd0 » 17 Şub 2013, 00:33

muhammet38 yazdı:ya ben hiç birşey anlamadım kardeşim bu işten şimdi sosyalde ilk 35 soru sadece tarih coğrafyamı,felsefede varmı içinde felsefe yoksa ben hangisini yapacam dinmi felsefemi ben din yapmak istiyorum ama felsefeyede o kadar çalıştım şimdi ne yapım ben boşunamı gitti o kadar emeğim
Sana kalmış bi durum din dersi seçmeli oldu iki seçenek sundular istersen 5 din sorusu yap istersen 5 felsefe sorusu
2013 Mezun :)

Kullanıcı avatarı
muhammet38
Çırak

Mesaj gönderen muhammet38 » 17 Şub 2013, 02:30

merd0 yazdı:
muhammet38 yazdı:ya ben hiç birşey anlamadım kardeşim bu işten şimdi sosyalde ilk 35 soru sadece tarih coğrafyamı,felsefede varmı içinde felsefe yoksa ben hangisini yapacam dinmi felsefemi ben din yapmak istiyorum ama felsefeyede o kadar çalıştım şimdi ne yapım ben boşunamı gitti o kadar emeğim
Sana kalmış bi durum din dersi seçmeli oldu iki seçenek sundular istersen 5 din sorusu yap istersen 5 felsefe sorusu
din sorularını yapacam ama ilk 35 sorunun içinde felsefe varmı
sosyalden,15 tarih 12 coğrafya 8 felsefe 5 din sorulacaktı şimdi şu 8 felsefe sorusu kalktımı yoksa duruyomu onu bir türlü anlayamadım.kalktıysa felsefeyi çalışmayacamda onun için
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Kredi : 193

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 17 Şub 2013, 02:39

hayır felsefe kalkmadııı sen eğer din yapmak istemiyosan hayla felsefe yapabilirsin

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 18 Şub 2013, 04:14

İkisini de yapana ek puan verseydiler çok güzel olurdu.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 26 Şub 2013, 18:21

Örgün liselerde Din dersini görmek istemeyen öğrenciler bu dersten muaf olabiliyor. Ama AÖL sisteminde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi istisnasız tüm öğrenciler için zorunlu olduğu için, "ben Felsefe sorusu çözmek istiyorum" diyemeyeceksiniz muhtemelen. Ama Din dersi soruları bulunmaz nimet olacaktır, çünkü çok basit olurlar genelde. Felsefe ile uğraşmaktansa Din dersi hepinizin işine gelecektir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 27 Şub 2013, 07:25

Aslında bu uygulama iyi oldu. Çözdüğüm denemelerde bir kaç yanlışım çıkıyor. Bence çoğu kişinin hepsini yapacağını tahmin ediyorum.

Benim felsefem çok iyidir aslında ama son zamanlarda yanlışlarım 2 hatta 3 soruya çıktı. İnsan bulanıyor stresten en basit soruyu yapamıyorum ama din kültürü psikolojik olarak hepimizi rahatlatacağına inanıyorum.

Pnky0*
Acemi

Mesaj gönderen Pnky0* » 04 Mar 2013, 20:48

:/ Anlamadım gibi bi durum oldu şuan..

Biz Din kültüründen sorumluyuz orası tamam .. da soru sayısı 45 olmş. 5 din sorusu eklendiği için..
fakat felsefeyi yaparsan Din kültrünü saymıyolar din kültürünü yaparsan felsefeyi saymıyolar.. :/
EE biz sadece bir tanesinimi ypcaz..
Anlamadımkiiyaaa.. :/

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Mar 2013, 03:29

Pnky0* yazdı::/ Anlamadım gibi bi durum oldu şuan..

Biz Din kültüründen sorumluyuz orası tamam .. da soru sayısı 45 olmş. 5 din sorusu eklendiği için..
fakat felsefeyi yaparsan Din kültrünü saymıyolar din kültürünü yaparsan felsefeyi saymıyolar.. :/
EE biz sadece bir tanesinimi ypcaz..
Anlamadımkiiyaaa.. :/
Büyük ihtimal Felsefeden çözecekler Din sorularına, Din sorularından çözecekler de Felsefe sorularına dokunmayacak sınavda. Bununla ilgili zaten açıklama yapacaklardır, sınav günü gözetmenler de ne yapmanız gerektiğini söylerler...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 07 Mar 2013, 07:01

En sonra felsefe ve din kültürünü bırakacağım ve hangisinin soruları daha kolay gelirse onu yapacağım ama şöyle bir şeyde var: Herkes kolayına kaçıp din kültürü yaptı diyelim felsefe yapanların sayısı azsa onlara daha çok puan verilecek soru başına. Eleyici soru gibi bir durum olacak. Felsefe de yapabilirim aslında uyanık olmak lazım.

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 07 Mar 2013, 08:22

KGamze yazdı:En sonra felsefe ve din kültürünü bırakacağım ve hangisinin soruları daha kolay gelirse onu yapacağım ama şöyle bir şeyde var: Herkes kolayına kaçıp din kültürü yaptı diyelim felsefe yapanların sayısı azsa onlara daha çok puan verilecek soru başına. Eleyici soru gibi bir durum olacak. Felsefe de yapabilirim aslında uyanık olmak lazım.
Peki hazıran ayında bağlı bulunduğun okuldan puanları isteyince Zorlunlu din dersini gören ösym felsefeyi işaretlediği sistemde görüp otomatik olarak sınavını geçersiz sayar ise ne yapacaksın? elbette itiraz edersin, peki kendini nasıl hissedeceksin? :)

Bir gazetenin haberinde okudum sistem öğrenci hangi şıkkı işaretledi ise onu sayacak ve sisteme işleyecek yani:
36. sorunun optiğinde karalama görürse din dersini 41. soruda işaret görürse felsefeyi dikkate alıp sistemde eşleştirecek
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön