Ygs 1595 - 9008 sorunu?
Ygs 1595 - 9008 sorunu?
Merhaba arkadaşlar.Ben geçenlerde ygsye kayıt oldum.13.dönemdeyim fen bilimleri bölümündeyim lisede alanım değişmedi.Kayıt yaparkende 1595 fen bilimleri seçtim.Lakin siteden baktığımda 9008 olarak değiştiğini gördüm.Aöl bürosuna gidip sordum önemli değil alan okul puanı falan kalktı zaten dediler.
Ben fenbilimleri öğrencisiken alansız olarak sınava girsem nasıl bir sorun olur?
Düzeltme için dilekçe göndermek gerekiyor sanırım dilekçe gönderirken ekstra birşeyler gereklimi?
Yada sistemde bunu ösym kendi düzeltirmi?
Ben fenbilimleri öğrencisiken alansız olarak sınava girsem nasıl bir sorun olur?
Düzeltme için dilekçe göndermek gerekiyor sanırım dilekçe gönderirken ekstra birşeyler gereklimi?
Re: Ygs 1595 - 9008 sorunu?
fen bilimlerinin kodu 1595 .işlemin doğru yapılmış değiştirmene gerek yokmrti14 yazdı:Merhaba arkadaşlar.Ben geçenlerde ygsye kayıt oldum.13.dönemdeyim fen bilimleri bölümündeyim lisede alanım değişmedi.Kayıt yaparkende 1595 fen bilimleri seçtim.Lakin siteden baktığımda 9008 olarak değiştiğini gördüm.Aöl bürosuna gidip sordum önemli değil alan okul puanı falan kalktı zaten dediler.

Ben fen bilimleri bölümüyüm kaydım 1595 di ama değiştirilmiş 9008 olmuş.Ben alansız değilim.
öyleyse eğer değiştirmen gerekir.147 ara istersen.
147 yi aradım onlarda bizimle ilgisi yok ösymyi arayın dediler.Bakalaım bende dilekçe göndermeyi planlıyorum.Dilekçeyi gönderirken öğrenim belgesi lazım mı? .Bu arada ösymyi arabileceğim yardımcı olabilecekleri bir numarası varmı?.Yada benim durumda olan hiç varmı?
ösym 0312 2988050 bu numarayı arayıp söylersen dilekçesizde halledebilirsin.çoğu öğrenci dilekçesiz halletti.
Az önce aradım ilgisiz biri açtı telefonu.Biz sistemde değişiklik yapmıyoruz sizin hatanızdır falan gibisinden konuştu dilekçe gönderin dedi.Oysa kayıt yaptığım zaman aldığım kağıtta alanım doğru yazılmış sonradan ösym tarafından değiştirilmiş.Şimdi dilekçe doldurucam.melodi yazdı:ösym 0312 2988050 bu numarayı arayıp söylersen dilekçesizde halledebilirsin.çoğu öğrenci dilekçesiz halletti.
Dilekçe doldururken her yeri dolduruyormuyoz yoksa değişmesini istediğimiz yerlerimi doldurucaz?
Dilekçedoldururken nüfüz bilgileri kısmı ve değişmesini istediğin alan doldurulacak.ösym sayfandan girip referans numarası alarak referans no alanını da doldurmalısın.ben dilekçe gönderirken kayıt olduğum okuldan şu anki öğrenim durumumu gösteren belge alarak eklemiştim ösym başvuru kağıdımın fotokopisini de ekleyerek gönderdim.ama yanlış işlem yapılan arkadaşların bir çoğu dilekçe göndermeden halletmişlerdi.ösym de ne yaptığını bilmiyor hatayı yapıyor bedelini öğrenciler ödüyor.
aynı olay benimde başıma geldi bugün farkettim genel kültür ögrencisiyim alan kodum başvuru kagıdımda dogru bir şekilde yapılmıştı ama ösym değiştirip 9008 yapmış napacam bilmiyorum bir dilekçede ben yazıyım en iyisi. 

melodi yardımların için çok sağol.Dilekçe gönderdim sorunum halledildi.Alanım tekrar fen bilimleri yapıldı.Ygs başvurusunda verilen kağıdın fotokopisini + halk eğitim bürosundan öğrenim belgesini+ bilgi değişiklik formunu doldurdum ösym ankaraya 1,90 lira civarı bir paraya gönderdim.1 hafta civarı bir sürede düzeltildi.
mrti14 yazdı:melodi yardımların için çok sağol.Dilekçe gönderdim sorunum halledildi.Alanım tekrar fen bilimleri yapıldı.Ygs başvurusunda verilen kağıdın fotokopisini + halk eğitim bürosundan öğrenim belgesini+ bilgi değişiklik formunu doldurdum ösym ankaraya 1,90 lira civarı bir paraya gönderdim.1 hafta civarı bir sürede düzeltildi.
: ) sorununun çözüldüğüne sevindim geçmiş olsun.
ya aynı set benimde basıma geldi simdi ne yapmam gerekiyor tercihlerimi bile yaptım ?
arkadaşlar sorunu çözdüm. bu sene mezun olacaklar için alan kodu 9008 yazılıyormus yani ösym nin yaptığı birşey sıkıntı yok. ama bu sene mezun olacaklar için