Açık öğretim alan yok ile ilgili sorularım.

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
efsunger

Açık öğretim alan yok ile ilgili sorularım.

Mesaj gönderen efsunger » 08 Mar 2013, 13:17

Merhabalar ben açık öğretim lisesinde öğrenciyim.Bazı sorularım olacaktı?1995 doğumluyum.

1 - Alansız bölümde okuyan öğrencilerin sınıfı geçmek için toplaması gereken kredi 192.Şimdi Meb'in sitesine giriş yaptığımda 2 farklı kredim var.Kredi bilgilerinde toplam kredim 100 yazıyor.Başarılı ders bölümünde 78 yazıyor.Acaba bu kredilerden hangisinin 192 olması gerekiyor? Ben kredi bilgilerindeki kredinin 192 olmasının gerektiğini düşünüyorum.78'e bakılırsa mezun olmam çok uzun sürer.Mezun olamadan askere gitmekten korkuyorum.

2 - Açık öğretim örencileri artık askerliği erteleyebilme olanakları var.12 dönem ve altında ise erteleyebiliyorlar.Şimdi ben kredi bilgilerime baktığımda toplam dönem 8 yazıyor fakat AÖL'de okuduğum dönem 4.Dönem bilgilerinde de 4 dönem var.Şimdi askerlik için hangisine bakılıyor bunlardan.Bir de toplam dönemim neden 8?

3 - Meb'in açık öğretim lisesi sitesinde giriş yaptıktan sonra neden muaf dersleri göremiyoruz?Nasıl öğrenebilirim acaba?

Bu sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.Halk eğitime danıştım fakat bilgilendirici cevaplar vermediler.Keza ALO 147'de öyle.Onlardan da umduğum cevapları alamadım.Umarım siz verirsiniz cevapları.

DeKaN
Uzman Doktor

Re: Açık öğretim alan yok ile ilgili sorularım.

Mesaj gönderen DeKaN » 08 Mar 2013, 18:21

1_Kredi bilgilerinden toplam kredi 100 orası doğru sen oraya bakacaksın.
3_Muaf derslerini başarısız derslerden bakabilirsin.
En son DeKaN tarafından 08 Mar 2013, 19:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
İsyan etmişim ben, öyle bir zerreyim ki aleme baş kaldırmışım.

shewolf

Re: Açık öğretim alan yok ile ilgili sorularım.

Mesaj gönderen shewolf » 08 Mar 2013, 19:13

efsunger yazdı:Merhabalar ben açık öğretim lisesinde öğrenciyim.Bazı sorularım olacaktı?1995 doğumluyum.

1 - Alansız bölümde okuyan öğrencilerin sınıfı geçmek için toplaması gereken kredi 192.Şimdi Meb'in sitesine giriş yaptığımda 2 farklı kredim var.Kredi bilgilerinde toplam kredim 100 yazıyor.Başarılı ders bölümünde 78 yazıyor.Acaba bu kredilerden hangisinin 192 olması gerekiyor? Ben kredi bilgilerindeki kredinin 192 olmasının gerektiğini düşünüyorum.78'e bakılırsa mezun olmam çok uzun sürer.Mezun olamadan askere gitmekten korkuyorum.

2 - Açık öğretim örencileri artık askerliği erteleyebilme olanakları var.12 dönem ve altında ise erteleyebiliyorlar.Şimdi ben kredi bilgilerime baktığımda toplam dönem 8 yazıyor fakat AÖL'de okuduğum dönem 4.Dönem bilgilerinde de 4 dönem var.Şimdi askerlik için hangisine bakılıyor bunlardan.Bir de toplam dönemim neden 8?

3 - Meb'in açık öğretim lisesi sitesinde giriş yaptıktan sonra neden muaf dersleri göremiyoruz?Nasıl öğrenebilirim acaba?

Bu sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.Halk eğitime danıştım fakat bilgilendirici cevaplar vermediler.Keza ALO 147'de öyle.Onlardan da umduğum cevapları alamadım.Umarım siz verirsiniz cevapları.
1 - Seni ilgilendiren, ÖĞRENCİ GENEL BİLGİLER menüsündeki Kredi Bilgileri bölümü. Orada yazan "Toplam Kredi" yani.

2 - 95 doğumlu olduğuna göre şimdilik askerliği düşünmene gerek yok.

3 - Muaf dersler, yine ÖĞRENCİ GENEL BİLGİLER menüsündeki "Zorunlu Dersler" kısmından bakılıyor diye biliyorum ama...

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön