sınava girmemek

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
mdby

sınava girmemek

Mesaj gönderen mdby » 11 Mar 2013, 00:11

dersi seçip sınava girmemek, muaf olmak için girilen üç sınavdan birinin yerine geçer mi?

murattt

Re: sınava girmemek

Mesaj gönderen murattt » 11 Mar 2013, 00:42

Tam olarak bilmemekle birlikte olmaz çünkü Sınava girerken imza atiyorsunuz. Bilen arkadaslar muhakkak aciklayacaklardır

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 11 Mar 2013, 00:47

mdby yazdı:dersi seçip sınava girmemek, muaf olmak için girilen üç sınavdan birinin yerine geçer mi?
Hatirladigim kadari ile muaf olma ile ilgili ibare su sekildeydi:

Ilgili derse girip her hangi bir nedenden oturu sinavin gecersiz sayilmamasi.

Bu demek oluyor ki o derse girip muaf olmak icin en kotu ihtimalle 40 puan ile kalmaniz gerekmektedir hemde 3 defa.

Muaf olma teknigi:
Butun şıklarda optik kagitta A kutucugunu isaretleyin kesin muaf olursunuz. ;)

Ancak tavsiye etmiyorum ;)
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

mdby

Mesaj gönderen mdby » 11 Mar 2013, 01:13

anladım arkadaslar sağolun. aslında yerine geçmesi lazım. okulda sınava girmeyince kalıyorduk.

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 11 Mar 2013, 01:43

mdby yazdı:anladım arkadaslar sağolun. aslında yerine geçmesi lazım. okulda sınava girmeyince kalıyorduk.
Mantikli bir oneri dilekce verin bunun icin.
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana

mdby

Mesaj gönderen mdby » 11 Mar 2013, 02:19

epidoras yazdı:
mdby yazdı:anladım arkadaslar sağolun. aslında yerine geçmesi lazım. okulda sınava girmeyince kalıyorduk.
işe yarar mı ki gerçekten? ya da birkaç kişi birleşip dilekçe yazmak daha mı iyi olur? açıkçası ben sallayacaklarını da pek düşünmüyorum.

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 11 Mar 2013, 03:29

mdby yazdı:
epidoras yazdı:
işe yarar mı ki gerçekten? ya da birkaç kişi birleşip dilekçe yazmak daha mı iyi olur? açıkçası ben sallayacaklarını da pek düşünmüyorum.
Ise yarar mi bilemiyorum lakin mantikli dusunursek
Ingilizce 5 den muaf olmak istediginde ayni oturumda vermen gereken baska derslerde var diyip sinava mecburi giris yapmani isteyebilirler ve haklilar sanirim :)

mdby

Mesaj gönderen mdby » 11 Mar 2013, 04:17

:D öyle adamda aransın girme şartı ama adam o gün hiçbir sınava girmediyse/giremediyse bari başarısız sayılsın. :)

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 11 Mar 2013, 04:28

mdby yazdı::D öyle adamda aransın girme şartı ama adam o gün hiçbir sınava girmediyse/giremediyse bari başarısız sayılsın. :)
şöyle düşün kez sınava gidemedin ve derslerin girip sıfır çekmiş sayıldın, ben hoş değil :)

bu konuda kesin kararlı olanlardan bir öğrencilik yaşamı boyunca toplamda 5 ders den muaf olma hakkı tanına bilir, kişi bunu gerçekten istediğine dair taahhütname verir ve 5 dönem kayıt yenileme ücreti alınır 5x3=15x20= 300TL ye 5 ders den muaf olur. Dil anlatım hariç.

Bence mantıklı fiyat uçuk gibi görünsede son 7 ve 8. dönemler yapılarak mezuniyet uzatılmamış olur... AOL içinde gelir kapısı olur ve kendileride EK sınav illetinde kurtulurlar, hem öğrenciler hem AOL bu işten karlı çıkarlar. :)

Değerleri örnek verdim, rakamlar değiştirilebilir, kafalarda şablon oluşması adına... 5 Ders belki fazla olabilir lakin 8. dönemi Temmuz ayına gelenler için ciddi derece ek sınavlardan kurtularak uzatmadan mezuniye ulaşılabilir. Zaten kişi kafasında muaf olmayı koyduysa zaten olacaktır AOL ün bu konuda ısrarcı olmaması lazım, kayıt yenileme ücreti ders başına kayıt yenileme şeklinde ödenerek herkes kendi yoluna gidebilir. ;)

mdby

Mesaj gönderen mdby » 11 Mar 2013, 05:23

yönetimi bize bıraksalar hiç sıkıntı çıkmaz kimsenin de kafasında bir soru işareti kalmaz. :D

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 12 Mar 2013, 00:37

Sınava girmezsen sonuçlar açıklandığında şu yazıyla karşılaşırsın: "sınava girmedi" ve sonucunda da alacağın not doğal olarak sıfırdır. Dahası sınava girmediğin için muaf olmak için gerekli 3 sınav şartından birini karşılayamazsın. Dolayısıyla zaten son sınavın, AÖL'ye veda mahiyetinde git son kez o sıralarda otur, biraz duygusal an yaşa. Ben son sınavımda öyle olmuştum... :)
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Emincelikkk

Mesaj gönderen Emincelikkk » 14 Eyl 2015, 13:04

:lol: nolur yardimci olun mimarlik kazandim üniversite 3 kez girio muaf olacaktım son 3. Sinavi kaçırdım napacam nolur yardimci olun

cylonn

Mesaj gönderen cylonn » 14 Eyl 2015, 13:15

147 bana sınav tarihini yanlış verdiği için bir oturumu kaçırmıştım, o seçtiğim dersi girdi saymamışlar, 3 kere sınava girip 5-10 puan yapmanız gerekmekte. Sınava girmezseniz katılmadı olarak yazıyor, ve muafiyete eklenmiyor.

landonxxx
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen landonxxx » 14 Eyl 2015, 14:01

Emincelikkk yazdı::lol: nolur yardimci olun mimarlik kazandim üniversite 3 kez girio muaf olacaktım son 3. Sinavi kaçırdım napacam nolur yardimci olun
Dostum adına çok üzüldüm ama o yarde yatıp ağlayan kafaya koptum ya :D.Ama üzülme 2. ek sınav yapılabilir.Harıl harıl aol müdürlüğüne 2. ek sınav için mail yazın.Eğer bu gün veya yarın sonuçla r açıklanırsa büyük ihtimal 2. ek sınav yolda.

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön