Yeni kayıt ve aktiflik durumu ders seçimi

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
nerdesin06
Çırak

Yeni kayıt ve aktiflik durumu ders seçimi

Mesaj gönderen nerdesin06 » 07 Mar 2013, 20:03

iyi günler ben 5 şubatta kayıt oldum.ama hala aktif değilim ve ders seçimleri başlamış.ben nasıl aktif olacağım gidip konuşuyummu halk eğitimle :) ve ders seçimi en son ne zaman

epidoras
Uzman Doktor

Re: Yeni kayıt ve aktiflik durumu ders seçimi

Mesaj gönderen epidoras » 07 Mar 2013, 20:05

nerdesin06 yazdı:iyi günler ben 5 şubatta kayıt oldum.ama hala aktif değilim ve ders seçimleri başlamış.ben nasıl aktif olacağım gidip konuşuyummu halk eğitimle :) ve ders seçimi en son ne zaman
5 Şubatta kayıt olduysan Yeni Kayıt öğrencisindir, belki Evrakların onaylanması gerekiyordur, her ihtimale karşı, 147'yi arayabilir ya da en sağlamı kayıt yaptırdığın Halk Eğitim/Okula gidip görüşmendir.
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

DeKaN
Uzman Doktor

Mesaj gönderen DeKaN » 07 Mar 2013, 20:28

nerdesin06 yazdı:iyi günler ben 5 şubatta kayıt oldum.ama hala aktif değilim ve ders seçimleri başlamış.ben nasıl aktif olacağım gidip konuşuyummu halk eğitimle :) ve ders seçimi en son ne zaman
Tuvalette gitmek için bile gelip bizden izin alacak nerede ise. :mrgreen: Ders seçimi ise 15 Mart diyorlar ama extra süreyi uzatabilirler. Ama sen bir an önce tak fişi bitir işi. :mrgreen:
İsyan etmişim ben, öyle bir zerreyim ki aleme baş kaldırmışım.

nerdesin06
Çırak

Mesaj gönderen nerdesin06 » 11 Mar 2013, 22:32

şimdi kayıt olduğum merkeze telefon açtım söyledim 20 marta kadar olursun dedim ders seçimi ne olacak dedim ozaman açılır dedi ders seçim bitişi 15 mart değilmi

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 11 Mar 2013, 23:25

Yani kayıt olan öğrencilerin aktifleşmesi biraz zaman alabiliyor ders seçim süresi ne zaman bitiyor bilmiyorum ama ben yeni kayıt yaptırdığım zaman ilk dönem ders seçimim sistem tarafından yapılmıştı
Resim

nerdesin06
Çırak

Mesaj gönderen nerdesin06 » 13 Mar 2013, 07:13

kripton yazdı:Yani kayıt olan öğrencilerin aktifleşmesi biraz zaman alabiliyor ders seçim süresi ne zaman bitiyor bilmiyorum ama ben yeni kayıt yaptırdığım zaman ilk dönem ders seçimim sistem tarafından yapılmıştı
usta ne zaman mezun oldun çünkü ben alansız giriş yaptım ama şu var ilk dönem örgün eğitimden ders seçmiştik zaten dediğiniz olabilir

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 13 Mar 2013, 22:35

nerdesin06 yazdı:
kripton yazdı:Yani kayıt olan öğrencilerin aktifleşmesi biraz zaman alabiliyor ders seçim süresi ne zaman bitiyor bilmiyorum ama ben yeni kayıt yaptırdığım zaman ilk dönem ders seçimim sistem tarafından yapılmıştı
usta ne zaman mezun oldun çünkü ben alansız giriş yaptım ama şu var ilk dönem örgün eğitimden ders seçmiştik zaten dediğiniz olabilir
Ben temmuz 2012 de mezun oldum. Ben de alansız okudum.

Sorunu tam anlamadım bu arada.

Ben açık liseye sıfırdan başlamıştım örgün eğitimden gelmedim. Yani orada sen nasıl ders seçtin ne oldu tam bilmiyorum yani.
Resim

nerdesin06
Çırak

Mesaj gönderen nerdesin06 » 18 Mar 2013, 18:33

öncelikle ilgilenen arkadaşlar teşekkürler bugün aktif oldum sorunlar biter mi :) şimdi sıra ders seçiminde bana yardımcı olacak varmı toplam kredim:222 ve ygs gireceğim galiba zorunlu dersleri seçecem size sorum şu okul puanı yüksek olması için ne yapmalıyım

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 18 Mar 2013, 18:34

nerdesin06 yazdı:öncelikle ilgilenen arkadaşlar teşekkürler bugün aktif oldum sorunlar biter mi :) şimdi sıra ders seçiminde bana yardımcı olacak varmı toplam kredim:222 ve ygs gireceğim galiba zorunlu dersleri seçecem size sorum şu okul puanı yüksek olması için ne yapmalıyım
Sınava girdiğiniz derslerden yüksek notlar almalısınız :)
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

nerdesin06
Çırak

Mesaj gönderen nerdesin06 » 18 Mar 2013, 18:40

Yağmur damlaları yazdı:
nerdesin06 yazdı:öncelikle ilgilenen arkadaşlar teşekkürler bugün aktif oldum sorunlar biter mi :) şimdi sıra ders seçiminde bana yardımcı olacak varmı toplam kredim:222 ve ygs gireceğim galiba zorunlu dersleri seçecem size sorum şu okul puanı yüksek olması için ne yapmalıyım
Sınava girdiğiniz derslerden yüksek notlar almalısınız :)
teşekkürler şimdi korkuyorumda yüksek not alamam diye acaba nasıl bir ders seçimi uygulamallıyım şimdi galiba zorunlu dersleri başta seçecem değilmi sonra bide 30 kredi tamamlama durumu vardı biraz yardımcı olsanız :)

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 18 Mar 2013, 19:40

Evet önceliği ortak(zorunlu) derslerden yana yap. Tüm ortakları seçtiğin halde kredin 30 olmazsa sana kolay gelen seçmelilerden seç.

Ama krediyi 30 a doldurmak şart değil.

Ama zorunlu ders kısmında ders kaldığı sürece kredin 1000 de olsa mezun olamazsın buna dikkat et. Tüm ortak derslerini seçip bir an önce geçmeye ya da 3 kez girerek muaf olmaya bak. ( sadece dil anlatım dersinden muaf olma yok )
Resim

nerdesin06
Çırak

Mesaj gönderen nerdesin06 » 19 Mar 2013, 20:12

kripton yazdı:Evet önceliği ortak(zorunlu) derslerden yana yap. Tüm ortakları seçtiğin halde kredin 30 olmazsa sana kolay gelen seçmelilerden seç.

Ama krediyi 30 a doldurmak şart değil.

Ama zorunlu ders kısmında ders kaldığı sürece kredin 1000 de olsa mezun olamazsın buna dikkat et. Tüm ortak derslerini seçip bir an önce geçmeye ya da 3 kez girerek muaf olmaya bak. ( sadece dil anlatım dersinden muaf olma yok )
peki bana bu seçmeli dersleri seçmenin yararı nedir ?

Kullanıcı avatarı
elif işlek
Uzman Doktor

Mesaj gönderen elif işlek » 19 Mar 2013, 20:57

seçmeli dersler kredi eksiği olanlar yani yeterli krediyi tamamlamak için seçilen derslerdir..
"Varlığım Türk Varlığına Armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene..!"

nerdesin06
Çırak

Mesaj gönderen nerdesin06 » 19 Mar 2013, 22:32

elif işlek yazdı:seçmeli dersler kredi eksiği olanlar yani yeterli krediyi tamamlamak için seçilen derslerdir..
bu seçmeli dersler okul puanımı yükseltmezmi bi faydası yokmu ?
teşekkürler

Kullanıcı avatarı
elif işlek
Uzman Doktor

Mesaj gönderen elif işlek » 19 Mar 2013, 22:47

tabi yükseltir okul puanını etkiliyor ortalama alınırken yalnızca muaf olduğun derslerin ve kaldığın derslerin puanı etkilemez
"Varlığım Türk Varlığına Armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene..!"

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön