mezun olmak için

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
tiptapping

mezun olmak için

Mesaj gönderen tiptapping » 12 Mar 2013, 04:25

Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / TÜRKÇE MATEMATİK
Toplam Dönemi : 10 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 164 Alan Kredi : 64

16 alan kredisi 12'de ortak derslerden kredi alırsam mezun oluyorum değil mi?
alan kredisinde aldığım 16 kredide toplama gidiyor bi ara bununla ilgili bişey okumuştum sanki 2sini ayrı ayrı almak gerekiyor gibisinden kafam karıştı şimdi emin olmak istiyorum. :roll:

emrahk
Onursal Üye

Re: mezun olmak için

Mesaj gönderen emrahk » 12 Mar 2013, 05:02

Doğru biliyorsun, alan kredini 80'e tamamladığında senin toplam kredin de 192 oluyor zaten. Yani alan kredisi artınca, toplam kredi de artıyor. Tabi mezun olmak için zorunlu dersin kalmamış olmalı...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

tiptapping

Mesaj gönderen tiptapping » 12 Mar 2013, 05:23

emrahk yazdı:Doğru biliyorsun, alan kredini 80'e tamamladığında senin toplam kredin de 192 oluyor zaten. Yani alan kredisi artınca, toplam kredi de artıyor. Tabi mezun olmak için zorunlu dersin kalmamış olmalı...
çook teşekkür ederim içim rahatladı. biliyorum zorunlu dersim kalmadı dönemimde tamam yani mezun oluyorum demek ki bu sene :)

brktnkl

Mesaj gönderen brktnkl » 12 Mar 2013, 09:42

ama arkdaslar benım kredım 134 ortak kredım 53 zorunlu dersım yok
ders secmek ıstedıgımde 4 adet muaf ortak dersım var dıger butun dersler secmelı !
sımdı ben ortak secemıyorum fazladan en azından 53ü yukseltmek ıcın ve neden muafı secım kı bana ortak baska ders vermemıs
hepsı secmelı bu demek ortak ders secıp 80 olmadan mezun olamıcakmıyım??

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 12 Mar 2013, 19:23

brktnkl yazdı:ama arkdaslar benım kredım 134 ortak kredım 53 zorunlu dersım yok
ders secmek ıstedıgımde 4 adet muaf ortak dersım var dıger butun dersler secmelı !
sımdı ben ortak secemıyorum fazladan en azından 53ü yukseltmek ıcın ve neden muafı secım kı bana ortak baska ders vermemıs
hepsı secmelı bu demek ortak ders secıp 80 olmadan mezun olamıcakmıyım??
Senin alanın anladığım kadarıyla Genel Kültür. Bu alanda ortak kredi kısmı öğrenci girişinde yazar ama ortak krediyi 80'e tamamlama zorunluluğun yok. Senin yapamn gereken toplam kredini 192'ye çıkarmak ve zorunlu dersler kısmında hiçbir ders bırakmamak. Şuan zorunlu dersin kalmadıysa, kredilerini 192'ye tamamlamak için hepsini seçmelilerden seçebilirsin. İstersen muaflardan da gözüne kestirdiklerini de seçebilirsin, tercih sana kalmış. Ama dediğim gibi 53 olan ortka kredini 80'e tamamlamak zorunda değilsin. Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri gibi alanlarda var bu zorunluluk...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

brktnkl

Mesaj gönderen brktnkl » 12 Mar 2013, 22:28

emrah bu acıklaman fazlasıyla yeterlı oldu umarım dedıgımız gıbı bu sene mezun oluruz cunku askerı sube bu sene sonuna kadar tecıl verdı yasım geregı...

Kullanıcı avatarı
esra30

Mesaj gönderen esra30 » 17 Mar 2013, 09:37

Mrb bircok kisi sormus ama net anlamak icin bende sormak istiyorum ... .Turkce matematik bolumu okuyorum toplam kredim: 144 alan kredim 62 kac kredi almam lazim daha su alan kredisi dedikleri sey nasil hesaplaniyor ..aldigimiz alan dersleri kredisi direk alan bolumunemi isleniyor nolurrr yardim edin biktim bitsin artikk..

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 17 Mar 2013, 16:44

esra30 yazdı:Mrb bircok kisi sormus ama net anlamak icin bende sormak istiyorum ... .Turkce matematik bolumu okuyorum toplam kredim: 144 alan kredim 62 kac kredi almam lazim daha su alan kredisi dedikleri sey nasil hesaplaniyor ..aldigimiz alan dersleri kredisi direk alan bolumunemi isleniyor nolurrr yardim edin biktim bitsin artikk..
Mezun olmanız için 48 krediye ihtiyacınız var. Bunun 18 i alan kredisi olmalı. Yani siz 18 kredilik alan dersi seçin. Bu 18 kredi hem alan kredinizi 80 yapar hem de toplam kredi 162 olur. Eksik kalan 30 kredinizi de ortak dersler ile ortak(zorunlu) dersiniz kalmadıysa seçmeli dersler ile tamamlayabilirsiniz.

Toplam kredi, alan kredisini kapsar.
Resim

Kullanıcı avatarı
esra30

Mesaj gönderen esra30 » 18 Mar 2013, 06:38

Tesekkur ederim :)

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön