Yeni kayıt ve aktiflik durumu ders seçimi
-
- Çırak
Yeni kayıt ve aktiflik durumu ders seçimi
iyi günler ben 5 şubatta kayıt oldum.ama hala aktif değilim ve ders seçimleri başlamış.ben nasıl aktif olacağım gidip konuşuyummu halk eğitimle
ve ders seçimi en son ne zaman

Re: Yeni kayıt ve aktiflik durumu ders seçimi
5 Şubatta kayıt olduysan Yeni Kayıt öğrencisindir, belki Evrakların onaylanması gerekiyordur, her ihtimale karşı, 147'yi arayabilir ya da en sağlamı kayıt yaptırdığın Halk Eğitim/Okula gidip görüşmendir.nerdesin06 yazdı:iyi günler ben 5 şubatta kayıt oldum.ama hala aktif değilim ve ders seçimleri başlamış.ben nasıl aktif olacağım gidip konuşuyummu halk eğitimleve ders seçimi en son ne zaman
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed
Tuvalette gitmek için bile gelip bizden izin alacak nerede ise.nerdesin06 yazdı:iyi günler ben 5 şubatta kayıt oldum.ama hala aktif değilim ve ders seçimleri başlamış.ben nasıl aktif olacağım gidip konuşuyummu halk eğitimleve ders seçimi en son ne zaman

İsyan etmişim ben, öyle bir zerreyim ki aleme baş kaldırmışım.
-
- Çırak
şimdi kayıt olduğum merkeze telefon açtım söyledim 20 marta kadar olursun dedim ders seçimi ne olacak dedim ozaman açılır dedi ders seçim bitişi 15 mart değilmi
Yani kayıt olan öğrencilerin aktifleşmesi biraz zaman alabiliyor ders seçim süresi ne zaman bitiyor bilmiyorum ama ben yeni kayıt yaptırdığım zaman ilk dönem ders seçimim sistem tarafından yapılmıştı

-
- Çırak
usta ne zaman mezun oldun çünkü ben alansız giriş yaptım ama şu var ilk dönem örgün eğitimden ders seçmiştik zaten dediğiniz olabilirkripton yazdı:Yani kayıt olan öğrencilerin aktifleşmesi biraz zaman alabiliyor ders seçim süresi ne zaman bitiyor bilmiyorum ama ben yeni kayıt yaptırdığım zaman ilk dönem ders seçimim sistem tarafından yapılmıştı
Ben temmuz 2012 de mezun oldum. Ben de alansız okudum.nerdesin06 yazdı:usta ne zaman mezun oldun çünkü ben alansız giriş yaptım ama şu var ilk dönem örgün eğitimden ders seçmiştik zaten dediğiniz olabilirkripton yazdı:Yani kayıt olan öğrencilerin aktifleşmesi biraz zaman alabiliyor ders seçim süresi ne zaman bitiyor bilmiyorum ama ben yeni kayıt yaptırdığım zaman ilk dönem ders seçimim sistem tarafından yapılmıştı
Sorunu tam anlamadım bu arada.
Ben açık liseye sıfırdan başlamıştım örgün eğitimden gelmedim. Yani orada sen nasıl ders seçtin ne oldu tam bilmiyorum yani.

-
- Çırak
öncelikle ilgilenen arkadaşlar teşekkürler bugün aktif oldum sorunlar biter mi
şimdi sıra ders seçiminde bana yardımcı olacak varmı toplam kredim:222 ve ygs gireceğim galiba zorunlu dersleri seçecem size sorum şu okul puanı yüksek olması için ne yapmalıyım

- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Sınava girdiğiniz derslerden yüksek notlar almalısınıznerdesin06 yazdı:öncelikle ilgilenen arkadaşlar teşekkürler bugün aktif oldum sorunlar biter mişimdi sıra ders seçiminde bana yardımcı olacak varmı toplam kredim:222 ve ygs gireceğim galiba zorunlu dersleri seçecem size sorum şu okul puanı yüksek olması için ne yapmalıyım

Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
-
- Çırak
teşekkürler şimdi korkuyorumda yüksek not alamam diye acaba nasıl bir ders seçimi uygulamallıyım şimdi galiba zorunlu dersleri başta seçecem değilmi sonra bide 30 kredi tamamlama durumu vardı biraz yardımcı olsanızYağmur damlaları yazdı:Sınava girdiğiniz derslerden yüksek notlar almalısınıznerdesin06 yazdı:öncelikle ilgilenen arkadaşlar teşekkürler bugün aktif oldum sorunlar biter mişimdi sıra ders seçiminde bana yardımcı olacak varmı toplam kredim:222 ve ygs gireceğim galiba zorunlu dersleri seçecem size sorum şu okul puanı yüksek olması için ne yapmalıyım

Evet önceliği ortak(zorunlu) derslerden yana yap. Tüm ortakları seçtiğin halde kredin 30 olmazsa sana kolay gelen seçmelilerden seç.
Ama krediyi 30 a doldurmak şart değil.
Ama zorunlu ders kısmında ders kaldığı sürece kredin 1000 de olsa mezun olamazsın buna dikkat et. Tüm ortak derslerini seçip bir an önce geçmeye ya da 3 kez girerek muaf olmaya bak. ( sadece dil anlatım dersinden muaf olma yok )
Ama zorunlu ders kısmında ders kaldığı sürece kredin 1000 de olsa mezun olamazsın buna dikkat et. Tüm ortak derslerini seçip bir an önce geçmeye ya da 3 kez girerek muaf olmaya bak. ( sadece dil anlatım dersinden muaf olma yok )

-
- Çırak
peki bana bu seçmeli dersleri seçmenin yararı nedir ?kripton yazdı:Evet önceliği ortak(zorunlu) derslerden yana yap. Tüm ortakları seçtiğin halde kredin 30 olmazsa sana kolay gelen seçmelilerden seç.
- elif işlek
- Uzman Doktor
seçmeli dersler kredi eksiği olanlar yani yeterli krediyi tamamlamak için seçilen derslerdir..
"Varlığım Türk Varlığına Armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene..!"
-
- Çırak
bu seçmeli dersler okul puanımı yükseltmezmi bi faydası yokmu ?elif işlek yazdı:seçmeli dersler kredi eksiği olanlar yani yeterli krediyi tamamlamak için seçilen derslerdir..
teşekkürler
- elif işlek
- Uzman Doktor
tabi yükseltir okul puanını etkiliyor ortalama alınırken yalnızca muaf olduğun derslerin ve kaldığın derslerin puanı etkilemez
"Varlığım Türk Varlığına Armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene..!"