Sistemde hata mı oluştu?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
karasahin
Çırak

Sistemde hata mı oluştu?

Mesaj gönderen karasahin » 14 Mar 2013, 03:50

Selam arkadaşlar. Sitenize yeni kayıt oldum. Bir konuda acil yardımınıza ihtiyacım var.

Açık Öğretim Lisesi'nde okuyorum, Yabancı Dil bölümündeyim. Bugün ders seçme işlemi yapacaktım ama seçim yaparken seçebileceğim hiç "alan" dersinin bulunmadığını gördüm. Sadece "ortak" ve "seçmeli" dersler bulunuyor. Şu anda alan kredim 62.

Ocak'ta sınava girerken de 3 ders vardı alan olarak görünen: İngilizce 7-8 ve Dil Anlatım 8. Bu üçünü de Ocak'ta verdim. Ama alan kredim 62. MEB 147'i aradım, oradan bana bazı İngilizce derslerimden muaf olduğumu söylediler. Kredileri de 12'şermiş. Ben bunları Öğrenci hesabımdan göremiyorum. Lise'de İngilizce dersinden hiç kalmamıştım, tüm İngilizce notlarım 2 ve üzerindeydi. Karnelerime baktım.

Bu durumda nasıl muaf olmuş olabilirim? Daha önce Ocak'ta girdiğim İngilizce dersler haricinde bu dersten AÖL'de sınava girmedim. Sistemde ders seçmek istediğim zaman da görünmüyorlar, "muaf alan" yazan hatta "alan" yazan bir ders bile yok.

Lise 4'te ayrılıp AÖL'e kayıt olduğumda Türkçe Matematik bölümündeydim. Daha sonradan Sosyal yaptım. En sonunda İngilizce (Yabancı DİL) seçtim. Bu esnada hata oluşmuş olabilir mi? Yoksa ilk kayıt olurken notlarım yanlış mı girildi?

MEB 147'e bu durumla ilgili kayıt bıraktım 3 gün içinde dönüleceğini söylediler. Konuyu sizlere de danışayım dedim. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Kullanıcı avatarı
sonerkeser1
Asistan

Re: Sistemde hata mı oluştu?

Mesaj gönderen sonerkeser1 » 14 Mar 2013, 10:10

öğrenci bilgilerinde alan yok mu yazıyor?
Bin Handan Yüz Kaleden Geçersinde Bir Ufacık Gönülden İçeri Giremezsin..

karasahin
Çırak

Mesaj gönderen karasahin » 14 Mar 2013, 11:29

sonerkeser1 yazdı:öğrenci bilgilerinde alan yok mu yazıyor?
Yabancı Dil seçtiğimden

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / YABANCI DİL

böyle yazıyor. Ancak bir defasında kayıt yeniledikten sonra alanım "ALAN YOK" olmuştu. Sosyal bölümünü seçtikten sonra, Yabancı DİL bölümünü seçmeden önce oldu bu olay. Bunu yazmayı unutmuşum.

redlippe

Mesaj gönderen redlippe » 23 Mar 2013, 04:34

karasahin yazdı:Selam arkadaşlar. Sitenize yeni kayıt oldum. Bir konuda acil yardımınıza ihtiyacım var.

Açık Öğretim Lisesi'nde okuyorum, Yabancı Dil bölümündeyim. Bugün ders seçme işlemi yapacaktım ama seçim yaparken seçebileceğim hiç "alan" dersinin bulunmadığını gördüm. Sadece "ortak" ve "seçmeli" dersler bulunuyor. Şu anda alan kredim 62.

Ocak'ta sınava girerken de 3 ders vardı alan olarak görünen: İngilizce 7-8 ve Dil Anlatım 8. Bu üçünü de Ocak'ta verdim. Ama alan kredim 62. MEB 147'i aradım, oradan bana bazı İngilizce derslerimden muaf olduğumu söylediler. Kredileri de 12'şermiş. Ben bunları Öğrenci hesabımdan göremiyorum. Lise'de İngilizce dersinden hiç kalmamıştım, tüm İngilizce notlarım 2 ve üzerindeydi. Karnelerime baktım.

Bu durumda nasıl muaf olmuş olabilirim? Daha önce Ocak'ta girdiğim İngilizce dersler haricinde bu dersten AÖL'de sınava girmedim. Sistemde ders seçmek istediğim zaman da görünmüyorlar, "muaf alan" yazan hatta "alan" yazan bir ders bile yok.

Lise 4'te ayrılıp AÖL'e kayıt olduğumda Türkçe Matematik bölümündeydim. Daha sonradan Sosyal yaptım. En sonunda İngilizce (Yabancı DİL) seçtim. Bu esnada hata oluşmuş olabilir mi? Yoksa ilk kayıt olurken notlarım yanlış mı girildi?

MEB 147'e bu durumla ilgili kayıt bıraktım 3 gün içinde dönüleceğini söylediler. Konuyu sizlere de danışayım dedim. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
selam bende aynı sorunu yaşıyorum ve senin gibi bende arayıp şikayet talebinde bulundum ama yanlışlık çıkmaz umarım :( yabancı dil 3-4ten sınava girmediğim halde muaf görünüyorum.. senin sonuç ne oldu? çok merak ettim paylaşırsan sevinirim.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön