Belki bir çoğunuz dikkat etmiştir ya da etmemiştir ancak bir husus konusunda dikkat çekmek ve fikir almak istiyorum.
Her yıl artık düzenli olarak 2 adet ek sınav yapıldığı gözüme çarpıyor.
3. Dönem(Temmuz) sınavından sonra Üniversite kazananların mağdur olmaması adına Eylül ayının ilk haftası ilk Ek sınav düzenleniyor.
Bu sınavda mezun olamayan fakat bir kaç kredi ile mezuniyeti kaçıran arkadaşlar son bir ek sınav ile mezun ediliyorlar. Bu arkadaşların çoğunun ortak noktası Temmuz ayı 8. Dönemleri olup 8. İngilizce dersinden muaf olmak için yapılıyor.
Soruma gelince:
3. Dönem(Temmuz) sınavlarına 18 yaşından büyükler girdiği için ve genellikle zamanında okuyamayarak sonradan okul bitirip diplomaya sahip olmak isteyen kişilerin profili ön plana çıkıyor. Bu yüzden olacak ki ağırlıkla 3. Dönem sınav soruları 1. ve 2. dönem sınavlarına benzerliği dikkat çekiyor. Kısaca 3. dönem sınavı genellikle kolay olabiliyor. Ek sınavın yapıldığı ve 4. dönem diye adlandırdığımız kısım ise sorular incelendiğinde yıl içinde yapılan ilk sınavlara benzerlik daha çok artıyor, gittikçe kolaylaştırılıyor yani.
Ancak; Ben bu güne kadar Eylül ayında yapılan ve AOL ün merkezi olan Ankara da gerçekleşen sınav sorularının hiç internet ortamına koyulduğunu görmedim! Aramızda 2. Ek sınav(5. Dönem) ile mezun olan kimse var mı? Sorular nasıl geliyor? çok kolay geliyor da ya da öğretim görevlisi denetmen arkadaşlar kolaylık sağlıyorlar mı?
Bilgisi olan var ve paylaşırsa memnun olurum. Ben gelecek sene YGS ve LYS sınavlarına ciddi derece ağırlık vereceğim için Ek sınav ile mezun olmayı planlıyorum bu nedenden ötürü bu kadar etraflıca araştırıyorum

Saygılar.