Sercan Türkeş yazdı:Abilerim kardeşlerim sizden ricam ilk olarak benimle dalga geçmemeniz geleceğimi şimdiden çok önemle program plan kurmayı seven biri olarak bu soruyu yöneltiyorum

mümkün olur mu bilmiyorum ama sizlere bugüne kadar kültür derslerinden aldığım + Mesleki Açık liseden aldığım derslerin hepsinin olduğu bir fotoğraf yayınladım toplam kredim 113 benim öğrenmek istediğim sizce bu notlarla ortalama olarak veya kesin olarak diploma puanım kaç civarlarında gelir diploma puanı benim için çok aşırı önemli çünkü 2 yıllık bölümüm le ilgili bi üniversiteye Yatay geçiş yapmam gerekiyor ve bunun içnde dploma puanımın yüksek olması gerekiyor sizce bu notlarla diploma puanım nasıl gelir...?

Bunu excel e aktar diyorsun, kutucukların not olan kısmını yukarıdan aşağıya seçip sağ üstün formül sembolünden tıklayıp Ortalayı seçiyorsun ve senin için ortalıyor toplam kaç puan geleceğini
Yada mouse ile not olan stünu seçtiğinde excel sana sağ altta ortalama puanını söyler,
Excell in yoksa bütün notlarını tek tek topla!
Ders sayısına böl.
örnek 84 çıktı
84.5=420
420.0,12= 50,4 <- Tercih yaparken sınav sonuçlarına ilave olacak puan
Eğer örnekteki gibi diploma notun 84 gelirse bence iyi puan çünkü diplomandan en fazla 60 puan aldığını göz önünde bulundurduğunda 50 puan küçümsenmeyecek bir puan.