PMYO

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
evilknight

PMYO

Mesaj gönderen evilknight » 04 Nis 2013, 19:11

ygsye girdim 160puan almısım sorum şu PMYO babası polis olanlar için 140puan yeterli diyor fakat benim babam emekli polis benim içinde geçerlimi bu durum?

epidoras
Uzman Doktor

Re: PMYO

Mesaj gönderen epidoras » 05 Nis 2013, 00:05

evilknight yazdı:ygsye girdim 160puan almısım sorum şu PMYO babası polis olanlar için 140puan yeterli diyor fakat benim babam emekli polis benim içinde geçerlimi bu durum?
Babası polis olanlar için 140 yeterli nerede yazıyor ise orayı detaylıca incele, emekli veya muazzaf diye bir ibare yoksa, polis teşkilastından istifa(haklarından feragat) etmeden ayrılanlarıda kapsıyordur. Ayrıntılı bilgi için PMYO ile irtibata geçmen en sağlıklı bilgi almanı sağlayacaktır.

İlave olarak sistemin tam olarak kriterlerini bilmiyor olsamda Polis yetiştirmek için YGS gibi bir sınava girip 160 sorudan 16 soru yapanları polis meslek yüksek okuluna alacaklarsa vay Polis teşkilatının haline! Polislerin de Hukuk, mühendislik eğitimi veren kurumlar ile denk olacak şekilde yüksek puanlar ile öğrencilerini seçmelerini yiğelerdim. Her ne olursa olsun taban puanı daha yüksek olmalıydı bana göre. Bu kadar düşük olması ciddi derecede adam kayırmaya işaret olduğunu düşünüyorum eğer mülakat varsa.

Unutmamak lazım ki kişi ya da kurumlar en zayıf halkası kadar sağlamlardır. Olayı kişiselleştirmemenizi de rica ediyorum vardığım kanaat geneldir.
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

Kullanıcı avatarı
muhammet38
Çırak

Re: PMYO

Mesaj gönderen muhammet38 » 05 Nis 2013, 23:34

evilknight yazdı:ygsye girdim 160puan almısım sorum şu PMYO babası polis olanlar için 140puan yeterli diyor fakat benim babam emekli polis benim içinde geçerlimi bu durum?
kardeş o 140 puan şehit ve vazife malulü olanlar için geçerlidir.senin en az 260 alman lazımdı puanlar açıklanmadı ama en düşük 260 olur.
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Kredi : 193

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön