Ortaöğretim puanı

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Yalnız_Gezenler

Ortaöğretim puanı

Mesaj gönderen Yalnız_Gezenler » 05 Ara 2008, 17:26

Öncelikle merhabalar.
Ben anadolu lisesinde Hazırlık sınıfının olduğu eski 3 yıllık sistemde okurken hazırlığı geçip lise 1 de kaldım.Tabi ben lise 1 okurken alttan gelenlerde hazırlık kalkmıştı ve onlar 4 yıllık yeni sistemde oldukları için 2.senelerinde bölüm seçiyorlardı.Ben kalınca tam 2 sınıf geriden yani 4 yıllık sistemde liseye yeni başlamış gibi oldum.4 yıllık sistemde ilk 2 yılı okudum ve şimdi lise 3 deyim.Yaş Ocakta 19 olacak ve benim liseyi bitirmeme bu seneyi saymassak 1 sene kaldı.Bazı sorunlardan dolayı bu ilk dönem bitince 2 .dönem açık liseye geçmeyi düşünüyorum.
Şimdi biraz araştırma yaptım ama bazı kafama takılanlar var.Öncelikle ben sayısal bölüm öğrencisiyim.

1:Açık liseye geçtiğimde diploma ve okul puanı dediğimiz olay nasıl işliyor?Yani ben lise 3 sınıfın 1.dönemine kadar anadolu lisesinde okudum ben açık liseden puan alırken daha önceki notlarımda dahil edilicek mi?Ayrıca açık lisede sınavlarda başarılı olursam okul puanım yükselirmi yani açık lisede normal lisede olduğu gibi 1. bitirene ek bir puan veriliyormu?

2:En az 8 dönem şartını okudum kafam karıştı.Şimdi açık lisede 1 senede kaç dönem oluyor.Normal lisedeki gibi yine 1.ve 2. dönem mi var sadece.Eğer öyleyse ben şuan lisede 5.senemdeyim buda 7 dönem yapar 8 doldurursak mezun olma şansımız oluyor mu?

3:Birde 2. dönem kayıt yaptırırsam 2. dönemin konularından mı sorumlu olucam?

Şimdiden cevaplayan arkadaşlara çok teşekkürediyorum...

Kullanıcı avatarı
augias

Re: Ortaöğretim puanı

Mesaj gönderen augias » 15 Ara 2008, 22:38

Bende senin gibi anadolu lisesi son sınıftan ayrılıp açık liseye kaydolmuştum çok şükür tek sınavda bitirdim , sorduğun sorulara gelince lise 1 ve lise not ortalaman ve açık lise de ki ortalaman birlikte alınıp diploma notun bellirlniyo gelir açık lisede başarı düşük olduğu için diploma notun yüksek olursa epey bi ek puan gelir
.Ben açık liseye kayıt oldğumda açık liseden mezun olmak için gereken şart en az bir dönem açık lise ve toplamda 5 dönemin olması gerekiyordu. Benim lise 1 ve lise 2 vardı 4 dönem yapıyordu birde açık lise 5 etti , şuan 4 yıla çıktğı için uygulama değişmiş olmalı senin dediğin gibi 8 dönem olabilir.(açık lisede bir yılda toplam 2 dönem var)
2. dönem veya 1. dönem kaydolman fark etmiyor ders şeçimi yapıyorsun onların içerikleri sitede mevcut ders notları şeklinde ordan bakar çalşırsın.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön