Diploma notu guncelleme!

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
trrtr

Diploma notu guncelleme!

Mesaj gönderen trrtr » 16 Nis 2013, 22:38

Arkadaslar merhaba, ben gectigimiz yil acik liseden mezun olup ve bir universiteye yerlestim. Fakat universiteyi kazandigimda henuz mezun olmamistim o yuzden o doneme kadar olan ortalamayi yansittilar diploma notuma ve 60 olarak geldi. Ama 70 diploma notuyla mezun oldum osym nin bunu degistirmesi icin ne yapmaliyim?

KGamze
Doçent

Re: Diploma notu guncelleme!

Mesaj gönderen KGamze » 17 Nis 2013, 00:52

Zaten yerleşebilmişsin. Şimdi diploma notunu yükseltseler ne değişecek ki? :roll:

trrtr

Mesaj gönderen trrtr » 17 Nis 2013, 01:05

Bu sene daha yuksek puan aldim ygsden, okul degistirmeyi dusunuyorum.

thekral
Acemi

Mesaj gönderen thekral » 17 Nis 2013, 03:53

şuan heralde üni okumuyorsunuz.okuyorsanız buna gerek yok ama illada öğrenicem diyorsanız.ösym nin sitesinde bilgi güncelleme formu bulunur.bilgilerinizi doldurup değişmesini istedğiniz kısımları işaretleyin.ve açıklama kısmınada mezun olmadıgım dönemde diploma notum girilmiş fakat ben halen öğrenciyim diploma notumun değiştirilmesini rica ediyorum'diye yazıyorsunuz. (Öğrenci Belgesi ile Yollayacaksınız)Ankara'ya Kargolayıp Sonucu İzleyeceksiniz. İyi Günler.

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 17 Nis 2013, 06:05

Geçen yıl bana da öyle oldu ama ben tercih yapmadım daha ek sınav kredilerim diploma notuma yansımamıştı ve yerleşseydim o puanla yerleşecektim. Ama bu yıl başvuru yaptığımda gördüm ki diploma notuma eklenmiş ek sınav kredileri başvuru sayfasında görünce çok şaşırdım çok sevindim.

trrtr

Mesaj gönderen trrtr » 18 Nis 2013, 06:58

Su an ankara universitesindeyim fakat hazirlikta zaman kaybediyorum bu yuzden turkce ogretim veren bir universiteye gecis yapacagim. Yardimlariniz icin cok tesekkurler.

NeslihanI

Diploma notu ve Ygs !!!

Mesaj gönderen NeslihanI » 27 May 2013, 17:38

Merhaba,

Ben bu yıl ygs ye girdim şuan 145 kredim var ek sınavla mezun olacağım inş.

Ancak üniversite terccihleri ek sınavdan önce yapılıyor tercih yaparsam ek sınavdan önceki puanım mı eklenir. Öyle ise bunu nasıl değiştirebilirim puanım zaten az okul puanına ihtiyacım olacak.

Ben şöyle birşey yapsam üniversiteye ilk tercihlerde tercih yapmayıp ek tercihlerde yani mezun olduktan ( eylüldeki ek sınavlardan sonra ) sonra tercih yapsam mezun olduktan sonraki diploma notum mu eklenir ygs puanıma.
Mayıs sonundaki puanım ösym tarafından ygs puanıma eklenecekmiş ek sınavdan sonraki yani mezuniyet puanımın eklenmesi için benim bir işlem yapmama gerek olur mu ?
Ek tercihten ünv tercih ettiğimde mezuniyet notum otomatik olarak eklenir mi?

Bilgi verir misiniz ?

emrahk
Onursal Üye

Re: Diploma notu ve Ygs !!!

Mesaj gönderen emrahk » 27 May 2013, 19:03

NeslihanI yazdı:Merhaba,

Ben bu yıl ygs ye girdim şuan 145 kredim var ek sınavla mezun olacağım inş.

Ancak üniversite terccihleri ek sınavdan önce yapılıyor tercih yaparsam ek sınavdan önceki puanım mı eklenir. Öyle ise bunu nasıl değiştirebilirim puanım zaten az okul puanına ihtiyacım olacak.

Ben şöyle birşey yapsam üniversiteye ilk tercihlerde tercih yapmayıp ek tercihlerde yani mezun olduktan ( eylüldeki ek sınavlardan sonra ) sonra tercih yapsam mezun olduktan sonraki diploma notum mu eklenir ygs puanıma.
Mayıs sonundaki puanım ösym tarafından ygs puanıma eklenecekmiş ek sınavdan sonraki yani mezuniyet puanımın eklenmesi için benim bir işlem yapmama gerek olur mu ?
Ek tercihten ünv tercih ettiğimde mezuniyet notum otomatik olarak eklenir mi?

Bilgi verir misiniz ?
İlk tercihlerde de, ek tercihlerde de üniversite tercihini yapsan farketmez Mayıs 2013 sınavına kadar aldığın notlardan hesaplanacak diploma notun eklenir ham puanına. Yani ek sınav ile mezun olacaksan o sınav ve Temmuz sınavında alacağın notlar bu sene için diploma notuna etki etmez ÖSYM sisteminde. Zaten birkaç puandan başka bir farkı olmayacaktır etki etse bile.

Eğer seneye YGS'ye tekrar başvurursan işte o zaman ek sınav dahil tüm notlarından hesaplanacak diploma notun sisteme işlenir. Puanına göre AÖF okumak istediğini tahmin ediyorum, eğer öyleyse zaten yerleşme olasılığın çok yüksek...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön