Selam arkadaşlar ben sosyal bilimler okuyorum açıköğretimde kredilerimide tamamladım ancak zorunlu dersler yüzünden mezun olamadım bu yılda Lys'ye gireceğim inşAllah eğer kazanırsam bi sorun olur diye korkuyorum. 3 defa sınava girip başarılı olamazsam zorunlu derslerden de muaf olurum değil mi? Birde ben 1. dönem sınavını unutup 2 dersin sınavına giremedim onlarda sayılırmı bu muaf olmak için? Başarısız derslerde görünüyor çünkü ama girilmedi yazıyor?
Bilenler cevaplarsa sevinirim.
Şimdiden Allah razı olsun.
muaf olmak?
- elif işlek
- Uzman Doktor
Re: muaf olmak?
a.s..öncelikle zorunlu derslerini vermelisin veremediklerine üç defa girip muaf olabilirsin unuttuğun yada girmediğin dersleri bir sonraki dönemde seçip girebilirsin onlardan da istersen üç kere girip muaf olabilirsin
"Varlığım Türk Varlığına Armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene..!"
-
Verebildiklerimi verdim ancak sözel olduğum için mat, geometri, kimya, fizik geçemiyorum hiçbirini de görmedim çünkü ben :/ 2 defa girdim bunlardan bu dönemde yine giricem muaf olup mezun olabilirim yani demi?elif işlek yazdı:a.s..öncelikle zorunlu derslerini vermelisin veremediklerine üç defa girip muaf olabilirsin unuttuğun yada girmediğin dersleri bir sonraki dönemde seçip girebilirsin onlardan da istersen üç kere girip muaf olabilirsin
Tşkler cvp için

- elif işlek
- Uzman Doktor
evet canım bu dönem de girersen mezun olabilirsinxxiremSuxx yazdı:Verebildiklerimi verdim ancak sözel olduğum için mat, geometri, kimya, fizik geçemiyorum hiçbirini de görmedim çünkü ben :/ 2 defa girdim bunlardan bu dönemde yine giricem muaf olup mezun olabilirim yani demi?elif işlek yazdı:a.s..öncelikle zorunlu derslerini vermelisin veremediklerine üç defa girip muaf olabilirsin unuttuğun yada girmediğin dersleri bir sonraki dönemde seçip girebilirsin onlardan da istersen üç kere girip muaf olabilirsin
Tşkler cvp için
"Varlığım Türk Varlığına Armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene..!"
-
anladım çok sağolunelif işlek yazdı:evet canım bu dönem de girersen mezun olabilirsin
- Jackal4540
- Uzman Doktor
Bende aynı şeyi yaşıyorum.2 tane zorunlu dersim var sözel olsaydı bitirip mezun olurdum muaf olmayı beklemezdim ama ilgi alanıma girmediği salladım.Dersler Geometri 1 Geometri 2
Aynı yoldayız.İnşallah her şey istediğin gibi olur.Çok sinir bozucu bir şey bu zorunlu derslerin olması hele ilgi alanına girmeyen derslerin olması.Allah ikimizede sabır versin
Başarılar Diliyorum Sana
Aynı yoldayız.İnşallah her şey istediğin gibi olur.Çok sinir bozucu bir şey bu zorunlu derslerin olması hele ilgi alanına girmeyen derslerin olması.Allah ikimizede sabır versin

Başarılar Diliyorum Sana

-
Yorumunuzu yeni gördüm çok sağolun umarım sizde tez zamanda dersleri verip yada muaf olup kurtulursunuz tabi bendeeJackal4540 yazdı:Bende aynı şeyi yaşıyorum.2 tane zorunlu dersim var sözel olsaydı bitirip mezun olurdum muaf olmayı beklemezdim ama ilgi alanıma girmediği salladım.Dersler Geometri 1 Geometri 2
Aynı yoldayız.İnşallah her şey istediğin gibi olur.Çok sinir bozucu bir şey bu zorunlu derslerin olması hele ilgi alanına girmeyen derslerin olması.Allah ikimizede sabır versin![]()
Başarılar Diliyorum Sana

Sizede başarılar