mezun olabildimmi ?
mezun olabildimmi ?
merhaba ben 195 kredi ile inş okulu bitirdim alan kredimde 90 yinede aklıma takılan bir şey var öğrencinin zorunlu dersleri diye bir zımbırtı var nedir bu ordaki dersleri geçmeden mezun olamıyormuyuz cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
- Hayatmı'OdaNe
- Doçent
Re: mezun olabildimmi ?
evt zorunlu ders bitmeden kredin ne olursa olsn mezun olamassın
ben türkçe matematikciyim neden zorunlu derslerimde fizik kimya ve yabancı dil var
Zorunlu dersleri ya bitirceksiniz yada 3 defa girip muaf olmanız lazım ( Dil ve Anlatım) hariç.bilalemmi yazdı:merhaba ben 195 kredi ile inş okulu bitirdim alan kredimde 90 yinede aklıma takılan bir şey var öğrencinin zorunlu dersleri diye bir zımbırtı var nedir bu ordaki dersleri geçmeden mezun olamıyormuyuz cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Mezun / Genel Kültür Alanı
peki bunları geçtikden sonra herhangibi başka sıkıntı yaşamam mümkünmü bütün ortak sınavları geçme bütün alanlardan sınava girmiş olma vb.
Bak şu aşağıda ki bütün seçenekler sende mevcud ise hiç bi sıkıntı yaşamazsınbilalemmi yazdı:peki bunları geçtikden sonra herhangibi başka sıkıntı yaşamam mümkünmü bütün ortak sınavları geçme bütün alanlardan sınava girmiş olma vb.

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
* Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
* Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,
zorunlu dersler kısmındaki bütün dersler biterse (ortak ve alan) kredinde yeterliyse direk mezun olursnbilalemmi yazdı:peki bunları geçtikden sonra herhangibi başka sıkıntı yaşamam mümkünmü bütün ortak sınavları geçme bütün alanlardan sınava girmiş olma vb.
-
eğer zorunlu dersler biterse ve alan kredimiz yetmezse ne oluyor?
seçmeli derslerden seçeceksiniz.2032061449 yazdı:eğer zorunlu dersler biterse ve alan kredimiz yetmezse ne oluyor?
ZORUNLU DERSLER
DERS KODU DERS ADI DÖNEM KREDİ KATEGORİ
132 TARİH - 2 2 2 Ortak
181 YABANCI DİL - 1 1 3 Ortak
182 YABANCI DİL - 2 2 3 Ortak
421 FİZİK - 1 1 2 Ortak
422 FİZİK - 2 2 2 Ortak
431 KİMYA - 1 1 2 Ortak
432 KİMYA - 2 2 2 Ortak
491 TRAFİK VE İLK YARDIM BİLGİSİ 1 5 1 Ortak
kredim 195 alan kredim 90 okuduğum toplam dönem 13 aol dönem 7 şimdi yukarıdaki zorunlu dersleri geçersem mezun oluyormuyum kesin yoksa bütün ortak derslerden felan geçmemmi lazım
132 TARİH - 2 2 2 Ortak
421 FİZİK - 1 1 2 Ortak
422 FİZİK - 2 2 2 Ortak
431 KİMYA - 1 1 2 Ortak
432 KİMYA - 2 2 2 Ortak
kredim 195 alan kredim 90 okuduğum toplam dönem 13 aol dönem 7 şimdi yukarıdaki zorunlu dersleri geçersem mezun oluyormuyum kesin yoksa bütün ortak derslerden felan geçmemmi lazım
evet geçersen yada muaf olursan mezun olursun 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Ne güzel zorunlu dersler bunlar keşke bende olsaymış bunlar. Trafik ve ilk yardım yerim senibilalemmi yazdı:ZORUNLU DERSLER
132 TARİH - 2 2 2 Ortak
421 FİZİK - 1 1 2 Ortak
422 FİZİK - 2 2 2 Ortak
431 KİMYA - 1 1 2 Ortak
432 KİMYA - 2 2 2 Ortak

sağolun arkadaşlar çok yardımcı oldunuz son olarak bir sorum daha var ben büyük ihtimalle ukraynada okuyacamda diplomamı eğer üçüncü sınavda bitirirsem ne zaman alırım eğer ek sınava kalırsa işim tahminen ne zaman alırım bunlarıda söylerseniz benim başka problemim kalmıyacak
mezun olmada diploma 1 ile 2 ay içerisinde geliyormuş, bunun için 10 lira diploma parası yatırıyorsun diye biliyorum, zorunlu derslerle ortak dersler aynı zorunlu dersleri bu yıl gireceğin sınavda verirsen mezun olabilirsin, ama veremezsen muaf olmak için hepsini seçmen ve en az 3 kez bu derslerden sınava girmen gerekiyor, kredin yeterli bundan sonra sadece zorunlu dersleri seçip vermen yada muaf olman önemli, önümüzde 3. dönem sınavı var bir de büyük ihtimal ek sınav olacak, muaf olmak için en az 3 sınav gerektiğinden ocak ayında yapılacak sınava da girmen lazım, önümüzdeki yıl üniversiteye girmek istiyorsan mutlaka yetişirsin.