Ne zaman mezun olucam?
Ne zaman mezun olucam?
Bu senenin başında meslek lisesinden açıkliseye geçtim. alan yok yazıyo alanım yok heralde onun sistemini de bilmiyorum. 234 kredim oldu açıkliseye geçince. normalde mezun olmam gerekiyodu ama en az 1 sınava girmem gerekiyomuş. bu senenin başında sınava girdim seçmeli derslerin hepsini verdim fakat biyoloji ortak dersim varmış onu da almam gerekiyomuş. bu sene 2. sınavda ona da girdim 40 almışım yani geçemedim. şuan kredim 264 oldu ve hala mezun olamadım. muaf falan edemiyo muyum bu biyolojiyi üniversiteye başlamam lazım, nasıl mezun olucam şu sistemden?
Re: Ne zaman mezun olucam?
Alansız olduğunuz için alan kredisi sıkıntınız olmayacak. 
Zorunlu dersiniz olan Biyoloji dersinden sınavına 3 defa girip yinede geçemezseniz muaf olabilirsiniz.
Bu dönem girmişsiniz okuduğum kadarıyla..
Geriye kaldı 2 sınav. 3. dönem sınavı ve büyük ihtimal yapılacağını düşündüğüm ek sınav ile dersten muaf olup mezun olabilirsiniz.

Zorunlu dersiniz olan Biyoloji dersinden sınavına 3 defa girip yinede geçemezseniz muaf olabilirsiniz.
Bu dönem girmişsiniz okuduğum kadarıyla..
Geriye kaldı 2 sınav. 3. dönem sınavı ve büyük ihtimal yapılacağını düşündüğüm ek sınav ile dersten muaf olup mezun olabilirsiniz.

> Mezunlar Zümresi'ne dahil.. (202)

bu senenin 1. sınavında biyolojiyi yazmışım fakat girmemişim bu sayılmıyor mu muaf olmak için?
Maalesef sayılmıyor. Keşke girseydiniz...selamioz yazdı:bu senenin 1. sınavında biyolojiyi yazmışım fakat girmemişim bu sayılmıyor mu muaf olmak için?

peki şuan alanım yok, sözele yada eşit ağırlığa geçsem biyolojiden muaf olabilir miyim?
Alan değişikliği kalktı. Ayrıca alanınızı değiştirseniz bile o ders gidip yerine başka bir derste gelebilir.selamioz yazdı:peki şuan alanım yok, sözele yada eşit ağırlığa geçsem biyolojiden muaf olabilir miyim?

inanır mısın biyolojiden başka girebileceğim ders kalmadı. ek sınavlar kesin oluyo değil mi? geçen sene 15 eylülde açıklanmış ek sınav sonuçları, üniversiteye girişte sıkıntı yaratır mı bu tarih?XcLoW yazdı:Alan değişikliği kalktı. Ayrıca alanınızı değiştirseniz bile o ders gidip yerine başka bir derste gelebilir.selamioz yazdı:peki şuan alanım yok, sözele yada eşit ağırlığa geçsem biyolojiden muaf olabilir miyim?
Ek sınav için kesin yapılır diye birşey yok. Ama büyük ihtimal yapılır diye düşünüyorum ki gördüğüm kadarıyla yoğun bir talep olucak. (Bende dahil olmak üzere.)selamioz yazdı:
inanır mısın biyolojiden başka girebileceğim ders kalmadı. ek sınavlar kesin oluyo değil mi? geçen sene 15 eylülde açıklanmış ek sınav sonuçları, üniversiteye girişte sıkıntı yaratır mı bu tarih?

Üniversite konusunda pek bilgim yok. Eğer mezun olup diplomanız gecikmiş olsaydı üniversiteye çıktı belgesiyle kayıt yaptırabilirdiniz.