Ne zaman mezun olucam?

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
selamioz

Ne zaman mezun olucam?

Mesaj gönderen selamioz » 21 Haz 2013, 03:01

Bu senenin başında meslek lisesinden açıkliseye geçtim. alan yok yazıyo alanım yok heralde onun sistemini de bilmiyorum. 234 kredim oldu açıkliseye geçince. normalde mezun olmam gerekiyodu ama en az 1 sınava girmem gerekiyomuş. bu senenin başında sınava girdim seçmeli derslerin hepsini verdim fakat biyoloji ortak dersim varmış onu da almam gerekiyomuş. bu sene 2. sınavda ona da girdim 40 almışım yani geçemedim. şuan kredim 264 oldu ve hala mezun olamadım. muaf falan edemiyo muyum bu biyolojiyi üniversiteye başlamam lazım, nasıl mezun olucam şu sistemden?

Kullanıcı avatarı
XcLoW
Uzman

Re: Ne zaman mezun olucam?

Mesaj gönderen XcLoW » 21 Haz 2013, 03:16

Alansız olduğunuz için alan kredisi sıkıntınız olmayacak. ;)

Zorunlu dersiniz olan Biyoloji dersinden sınavına 3 defa girip yinede geçemezseniz muaf olabilirsiniz.

Bu dönem girmişsiniz okuduğum kadarıyla..

Geriye kaldı 2 sınav. 3. dönem sınavı ve büyük ihtimal yapılacağını düşündüğüm ek sınav ile dersten muaf olup mezun olabilirsiniz. ;)
Resim Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene !

> Mezunlar Zümresi'ne dahil.. (202) :mrgreen:

selamioz

Mesaj gönderen selamioz » 21 Haz 2013, 03:22

bu senenin 1. sınavında biyolojiyi yazmışım fakat girmemişim bu sayılmıyor mu muaf olmak için?

Kullanıcı avatarı
XcLoW
Uzman

Mesaj gönderen XcLoW » 21 Haz 2013, 03:22

selamioz yazdı:bu senenin 1. sınavında biyolojiyi yazmışım fakat girmemişim bu sayılmıyor mu muaf olmak için?
Maalesef sayılmıyor. Keşke girseydiniz... :(

selamioz

Mesaj gönderen selamioz » 21 Haz 2013, 03:26

peki şuan alanım yok, sözele yada eşit ağırlığa geçsem biyolojiden muaf olabilir miyim?

Kullanıcı avatarı
XcLoW
Uzman

Mesaj gönderen XcLoW » 21 Haz 2013, 03:36

selamioz yazdı:peki şuan alanım yok, sözele yada eşit ağırlığa geçsem biyolojiden muaf olabilir miyim?
Alan değişikliği kalktı. Ayrıca alanınızı değiştirseniz bile o ders gidip yerine başka bir derste gelebilir. ;)

selamioz

Mesaj gönderen selamioz » 21 Haz 2013, 03:38

XcLoW yazdı:
selamioz yazdı:peki şuan alanım yok, sözele yada eşit ağırlığa geçsem biyolojiden muaf olabilir miyim?
Alan değişikliği kalktı. Ayrıca alanınızı değiştirseniz bile o ders gidip yerine başka bir derste gelebilir. ;)
inanır mısın biyolojiden başka girebileceğim ders kalmadı. ek sınavlar kesin oluyo değil mi? geçen sene 15 eylülde açıklanmış ek sınav sonuçları, üniversiteye girişte sıkıntı yaratır mı bu tarih?

Kullanıcı avatarı
XcLoW
Uzman

Mesaj gönderen XcLoW » 21 Haz 2013, 03:45

selamioz yazdı:
inanır mısın biyolojiden başka girebileceğim ders kalmadı. ek sınavlar kesin oluyo değil mi? geçen sene 15 eylülde açıklanmış ek sınav sonuçları, üniversiteye girişte sıkıntı yaratır mı bu tarih?
Ek sınav için kesin yapılır diye birşey yok. Ama büyük ihtimal yapılır diye düşünüyorum ki gördüğüm kadarıyla yoğun bir talep olucak. (Bende dahil olmak üzere.) ;)

Üniversite konusunda pek bilgim yok. Eğer mezun olup diplomanız gecikmiş olsaydı üniversiteye çıktı belgesiyle kayıt yaptırabilirdiniz.

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön