Alan dersleri

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
07ally

Alan dersleri

Mesaj gönderen 07ally » 28 Haz 2013, 01:02

Öncellikle forumu detaylı inceledim ama bu sorunla karsılasanını görmedim benim sıkıntım şöyle ben örgün eğitimden geçtim aölye alanlı olarak örgünde geçtiğim alan derslerim var bunlardan muaf gözüküyorum ancak mezun olabilmek için alan derslerinin tamamından sınav girmek gereklidir yazıyor şimdi ben mezun olabilmek için bu muaf olduğum derslerden sınava mı girmem mi gerekecek ne yapmalıyım şimdiden yazıcagınız cevaplar için çok teşekkürler...

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Alan dersleri

Mesaj gönderen kripton » 28 Haz 2013, 04:14

07ally yazdı:Öncellikle forumu detaylı inceledim ama bu sorunla karsılasanını görmedim benim sıkıntım şöyle ben örgün eğitimden geçtim aölye alanlı olarak örgünde geçtiğim alan derslerim var bunlardan muaf gözüküyorum ancak mezun olabilmek için alan derslerinin tamamından sınav girmek gereklidir yazıyor şimdi ben mezun olabilmek için bu muaf olduğum derslerden sınava mı girmem mi gerekecek ne yapmalıyım şimdiden yazıcagınız cevaplar için çok teşekkürler...
Bu konuda net bir bilgim yok ben alansız okudum seni yanlış yönlendirmek istemem ama bir kaç şey de yazmak istedim:

Alan derslerinden bir kez sınava girmek ile muaf olunuyor ( ortak derslerden ise 3 kez girip başarısız olursan muaf olunuyor ) Yani sen örgün de alan derslerinin sınavına girip başarısız olmuşsan muaf olman doğal. Öğrenci sayfana girip " BAŞARILI DERSLER" kısmına bir bak bakalım orada da var mı bu geçmiş olduğun alan dersleri.

Ama muaf olarak gözüküyor ise bu demektir ki "zaten sen o dersten bir kez sınava girmişsin"

Ama alan kredin eksik ise muaf olarak gözüken dersleri tekrar seçerek alan kredini yükseltmen mümkün.

İçinin rahat etmesi için 147 yi arayıp bilgi alabilirsin ya da sana en yakın halkeğitime gidip sorabilirsin.
Resim

07ally

Mesaj gönderen 07ally » 28 Haz 2013, 05:40

alan kredim 84 normal kredim 183 ben bu derslerden sınava girmediğim için başarılı derslerde gözükmüyor aynı menüde muaf olduğum dersler bölümü var orda çoğu alan dersinden muaf gözüküyorum 15 e yakın ders sayabilirim 147 nolu numarayı ev telefonumuzdan arıyorum sürekli meşgul çalıyor üniversiteye gidicem kısmet olursa ama işte bu bir kere girmek gerekçesi kafamı karıştırıyor

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 29 Haz 2013, 04:52

Dediğim gibi alansız okuduğum için bilgim yetersiz bu konuda. İstersen halkeğitime git ve bi incelet durumunu. Üniversiteye girmede bi pürüz çıkmasın.
Resim

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön