2013 aöl ek sınav

Her Konuda Tartışabilirsiniz
denis

2013 aöl ek sınav

Mesaj gönderen denis » 01 Tem 2013, 02:10

Merhaba,
Ben 2013 3. dönem kayıt yenileme işlemini yaptıramadım geçti ek sınavı bekliyorum yalnızca tek zorunlu dersim olan geometri-2 dersinden giricem olursa ... Ama ek sınav bu sene de yapılır mı ? Üniversite sınavına girdim sonuçlarını bekliyorum olumlu çıkıcak büyük ihtimalle eğer ek sınav olursa ve girersem muaf olup mezun olabiliyorum ... Benim merak ettiğim konu şu ;
a)Yalnızca 1 dersten ek sınava girilebilir mi yoksa daha fazla başarılamamış ders mi gerekir?
b)Üniversite kayıtları sırasında ek sınav sonuçları hala açıklanmamış olursa ne yapmak gerekir?
c)Muaf olduğumuz takdirde mezun olabilir miyiz?
......Yoksa benim için artık çok mu geç?Lütfen acil yardımcı olun :(

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: 2013 aöl ek sınav

Mesaj gönderen kripton » 01 Tem 2013, 04:29

denis yazdı:Merhaba,
Ben 2013 3. dönem kayıt yenileme işlemini yaptıramadım geçti ek sınavı bekliyorum yalnızca tek zorunlu dersim olan geometri-2 dersinden giricem olursa ... Ama ek sınav bu sene de yapılır mı ? Üniversite sınavına girdim sonuçlarını bekliyorum olumlu çıkıcak büyük ihtimalle eğer ek sınav olursa ve girersem muaf olup mezun olabiliyorum ... Benim merak ettiğim konu şu ;
a)Yalnızca 1 dersten ek sınava girilebilir mi yoksa daha fazla başarılamamış ders mi gerekir?
b)Üniversite kayıtları sırasında ek sınav sonuçları hala açıklanmamış olursa ne yapmak gerekir?
c)Muaf olduğumuz takdirde mezun olabilir miyiz?
......Yoksa benim için artık çok mu geç?Lütfen acil yardımcı olun :(
Büyük bir ihtimalle yapılır. 2-3 senedir her yıl yapılıyor.

Sadece bir dersten de girebilirsin benim bildiğim kadarıyla.

Mezun olmak için gerekli diğer şartları yerine getirmiş isen tabi ek sınav ile de mezun olabilirsin.

Sen ek sınav da mezun olmaya bak. Kazanmış olduğun üniversiteye kayıt yaptırabilirsin. Mazeretli kayıt gibi kolaylıklar tanınıyor sanırım.

Geometriden daha önce 2 kez girmiş miydin sınava. Biliyorsundur ama yine de yazayım. Zorunlu(ortak) bir dersten muaf olman için 3 kez sınava girip başarısız olman gerekiyor.

Ek sınava girmek için

Toplam kredin en az 162 olmalı
Toplam dönemin 8 veya üzeri olmalı

Çok geç diye bir şey yok umarım istediğin üniversiteye kayıt yaptırabilirsin. Ama bi güzellik olsa da şu 3. dönem kayıt tarihlerini bir kaç gün daha uzatsalar :) Belki düşük bir ihtimal ama bazen oluyor :wink:
Resim

denis

Mesaj gönderen denis » 01 Tem 2013, 06:51

içim biraz olsun rahatladı :) yarın büroya gidip bi görüşeceğim bakalım onlar ne diyecek ... İşim bir sınava kaldığı için ister istemez insan kasıyor. Evet geometriden 2 kez girdim 1 tane kaldı onun için zaten mezun olamıyorum ve ek sınava ihtiyacım var ... İlginiz için teşekkür ederim... :)

m171

Mesaj gönderen m171 » 01 Tem 2013, 22:22

Seninle aynı durumdayız. Salak gibi sınav yenileme tarihlerini takip etmedim, bügünde lys açıklandı puanımda iyi. Bir baktım kayıt tarihi gecmis. Hemen halk eğitimi aradım ek sınav olur %99 dedi. Ama %1 ihtimal öldürecek beni. Ulan nasıl unuttum ben lanet olsun! İnsallah ek sınav olur üniversiteye giderim yoksa 1 yilim bosu bosuna gidecek...

denis

Mesaj gönderen denis » 03 Tem 2013, 01:34

büyük ihtimalle yapılır ya inş ek sınav tarihlerini üniversite kayıt tarihlerine göre ayarlarlar ... Herkes için hayırlısı olsun inşallah...

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön