ZORUNLU DERSLER VE ALAN KREDİSİ

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
jamesblunt
Çırak

ZORUNLU DERSLER VE ALAN KREDİSİ

Mesaj gönderen jamesblunt » 26 Haz 2013, 19:15

Merhaba arkadaşlar , Sosyal bilimler bölümü öğrencisiyim ve toplam kredim 128 , alan kredim ise 32 dir. 192 kredi ile mezun olabiliyorum. Mezun olmam için en az 64 Kredim ihtiyacım ve Alan kredisi içinde 48 kredim sonuç itibari ile ben zorunluı dersleri verdiğim zaman 64 kredi topladığımda mezun olabiliyorum.. Bu sınav süreçlerinde dersleri sorunsuz geçmem için sizden fikir almak istiyorum. bir önceki sınavlara çıkmış sorulara bakarak girdim ve 10 dersden 8 ini geçtim 2 dersden kaldım. Bazı sınav soruları farklı cıktıgı için. Sınavlara nasıl hazırlanmam gerekiyor , Kitaplardan veya Çıkmış sorulara bakmam yeterli olacakmıdır ve bu işin belili püf noktaları varmdıdır eğer yardımcı olursanız cok memnun olacağım...

Amacım biran önce mezun olmaktadır onun için arkadaşlar bana mezun olmam konusunda yardımcı olursanız cok memnun olacagm , yaşıtlarım üniversitede 3-4 sınıflara geçti ve bende psikolojij olarak olumsuz etki bırakıyor.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler.

Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

MEZUN - SOSYAL BİLİMLER

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Re: ZORUNLU DERSLER VE ALAN KREDİSİ

Mesaj gönderen ozgur » 27 Haz 2013, 07:52

geçmişte çıkmış soruların hepsini her gün olmasada, kitaplara çalıştıktan sonra belli aralarda bak ve testleri çöz. bunu sınav günü gelene kadar yapın. bu size çok büyük + getirecektir.. bir dersten geçmek istiyorsan, onun altın kuralı çalışmanın dışında, o dersin eski yıllardaki sorularını cevaplarını ezberlemek ve anlamaktır. çünkü sorular yarı yarıya aynı oluyor. sadece geçmişte soruda ali sorulmuşsa, bu dönem veli soruluyor ama içerik aynı. ve her gün oturup maksimum 2 saat, yettirebiliyorsanız 3 saat çalışırsanız okulu çok rahat bitirirsiniz.. kitaplara baştan sona kadar çalışın. ama bu demek değildirki bütün yazıları sütunları ezberleyin. sadece kalemle altını çizerek nedenleri, sonuçları, ve başlama sebeblerini baz alarak, bir çalışma misyonu edinirseniz sizin için daha kolay olur.. ben kendim böyle bitirdim.
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

jamesblunt
Çırak

Mesaj gönderen jamesblunt » 29 Haz 2013, 09:02

teşekkürler , dediğin şekilde yaparım artık sınavlardan 55 almak yeterlidir hem dersi vermiş oluruz hemde diploma notu yüksek olur.
MEZUN - SOSYAL BİLİMLER

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ozgur » 30 Haz 2013, 07:57

55 i değil her zaman 100 hedefle diploma notunun yüksek olmasını istiyorsan.

jamesblunt
Çırak

Mesaj gönderen jamesblunt » 06 Tem 2013, 21:29

Ders ler birazcik karışık ama işte hep aynı ders lerden var , gönül isterki 100 alalım ama en az 55 ile geçmeyi hedefliyorum.
MEZUN - SOSYAL BİLİMLER

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ozgur » 08 Tem 2013, 01:43

inş

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 10 Tem 2013, 00:36

bnde her daim 100 almayı hedefliyorm hedefiniiz yüksek tutun

“Sınavlar” sayfasına dön