Arkadaşlar acil bilgilendirebilir misiniz?

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Eylull

Arkadaşlar acil bilgilendirebilir misiniz?

Mesaj gönderen Eylull » 20 Tem 2013, 04:38

Arkadaşlar lisede 3 sene örgün eğitim aldım. Lise son sınıfta kendi isteğimle sınava daha iyi hazırlanabilmek için açıköğretim lisesine geçiş yaptım. Okuldan bana 150 kredi geldi ve şuan 183 krediye sahibim. son bir senedir açıköğretim lisesinde okuduğum için pek bilgim yoktu. zorunlu derslerim olduğunu bir hafta önce sistem otomatik olarak derslerimi seçtiğinde öğrendim ve yeteri kadar çalışamadım. Ayrıca lisede sözel öğrencisiydim ve sınavada sözel bölümden girdim. Zorunlu tutulduğum dersler ise sayısal dersler. Senelerdir bu dersleri görmüyorum ve bir hafta çalışmak bana yeterli gelmedi. Dersleri veremeyeceğimi düşünüyorum. Bu sene üniversite sınavını kazandım ve tercihlerimi yaptım. Bu dersleri verebilmenin başka bir yolu yok mudur? Sınavlara ilk defa giriyorum muaf olamam. Ya da bir ek sınav yapılır mı? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen 1 sene kaybetmek istemiyorum..

bertugclk

Re: Arkadaşlar acil bilgilendirebilir misiniz?

Mesaj gönderen bertugclk » 20 Tem 2013, 05:19

sistem dersleri seçtiyse bunun dönüşü yok. sen gir sınavlara verebildiğini ver. zaten 4 şık var yapamadıklarınıda salla. yanlıs dogruyu götürmüyo. herkes ek sınav olacak diyor ama yinede belli olmaz. ama suanda görünen %90 var ek sınav

bertugclk

Mesaj gönderen bertugclk » 20 Tem 2013, 05:20

senin açık lisede bölümün ts değil mi ? eğer değilse bu sınav bitişinde sistemden kendin değiştirebilirsin bölümünü. bu sayede sayısal zorunluluk gider. sözel zorunlu dersler gelir yerine. ama eğer bölümün ts ve yine zorunlu derslerin sayısal ise. yapıcağın bişey yok onları vermen gerekir

Eylull

Mesaj gönderen Eylull » 20 Tem 2013, 06:45

Bölüm seçmedim kayıt olurken. Yani 192 krediyi tamamlamış olsam bile bu zorunlu dersleri vermeden mezun olamıyorum değil mi?

Kullanıcı avatarı
matias26
Doktor

Mesaj gönderen matias26 » 20 Tem 2013, 06:48

Eylull yazdı:Bölüm seçmedim kayıt olurken. Yani 192 krediyi tamamlamış olsam bile bu zorunlu dersleri vermeden mezun olamıyorum değil mi?
maalesef ya geçiceksin ya da muaf olucaksın ek sınav olucak kesin gibi bişiy.
Genel kültür/Mezun!

Adalet!

Eylull

Mesaj gönderen Eylull » 20 Tem 2013, 06:50

Umarım olur, yoksa bir senelik emeğim ve emeğimin karşılığı üniversiteye puanım havaya gidicek. teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 20 Tem 2013, 17:44

Bu sayısal dersler lise 1 sayısalı ise, yani mat 1-2, geo 1-2, fizik kimya biyoloji 1-2 bunlar bölümün ne olursa olsun zorunlu ders. Alansız da okusan bunları mecbur geçmen lazım.

Muhtemelen sen lise 1 de bu derslerden kaldın. Kalmış oldukların şimdi karşına çıkmıştır.

Yalnız şunu da hesap et; Sen 3 kez girince muaf olursun her birinden ayrı ayrı. Yani geo 1 den 3 kez, geo 2 den 3 kez gibi.......Ve eğer bu derslerden örgün eğitimde de sınava girmişsen onu da hesaba dahil ederler.

Umudunu kaybetme. İnşallah ek sınav olur. Ama sen yoğun bir şekilde çalış. Ne kadar yapabilirsen. Bol geçmiş soru çöz. Geçmeye bak
Resim

Kullanıcı avatarı
zafer44
Çırak

Mesaj gönderen zafer44 » 20 Tem 2013, 20:15

DERT ETME YEGEN ZAMANLA OLUR.......
Suskunluğum korkumdan değillll karşımdakinin adam olmamasındandır........

“Sınavlar” sayfasına dön