Zorunlu dersler
Zorunlu dersler
Merhaba arkadaşlar benim bu son girdiğim sınavda 19 kredim kalmıştı sınavdan sonra sınav kitapçıklarından 3 tanesi aldım cevap anahtarı açıklandıkdan sonra kontrol ettim son yani 4 oturumda 3 dersden sınava girmiştim 2 tanesinin cevapları aklımdaydı kontrol ettim ve toplamda şuanda 16 kredi toplamış oldum son 1 tane dersin işaretlediğim şıkları hatırlayamadığım için emin değilim eğer o dersden geçmiş isem bu sınavda 18 kredi almış olucam 1 kredi eksiğim var her sene genelde olan ek sınav olucak gibi ama daha bir şey belli olmadığını söylüyorlar ben bu sınavın derslerini seçmedim sistem otomatik olarak benim yerime seçti ama zorunlu derslerimin hepsini bundan önceki sınavlarda bitirdim şuan içime bir kurt düştü dil anlatım dersleri zorunlu dersler bölümünde gözüküyormuydu gözükmüyormuydu dil anlatım dersi baraj ders illaki vermeniz lazım eğer zorunlu dersler bölümünde gözükmüyorsa sistem bana bu dersleri atarken dil anlatım dersini göz önünde bulun durup atarmıydı alanım yok ayrıca dil anlatımdan toplam kaç tane var bilen arkdaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim
Re: Zorunlu dersler
Sorun biraz karışık olmuş. Anladığım kadarıyla 1 kredi eksiğin kalmış. Ek sınava girme şartların tamamsa girip eksik kredini tamamlayabilirsin. Ek sınava girmek için toplam dönemin en az 8 kredin ise en az 162 olmalı.
Tabi mezuniyet için sadece kredi biriktirmek yetmez. Tüm zorunlu derslerini ya geçeceksin ya da 3 er kez sınava girip muaf olacaksın. Sadece dil anlatım dersinden muaf olunmadığı için mutlaka geçeceksin. Bunlar dil anlatım 1-2-3-4-5-6-7-8 dersleridir.
Öğrenci sayfanda ÖĞRENCİNİN BAŞARILI OLDUĞU DERSLER - ÖĞRENCİNİN BAŞARISIZ OLDUĞU DERSLER kısmına bir bakarsan orada hangisini geçmişsin hangisinden kalmışsın olması lazım.
Tabi mezuniyet için sadece kredi biriktirmek yetmez. Tüm zorunlu derslerini ya geçeceksin ya da 3 er kez sınava girip muaf olacaksın. Sadece dil anlatım dersinden muaf olunmadığı için mutlaka geçeceksin. Bunlar dil anlatım 1-2-3-4-5-6-7-8 dersleridir.
Öğrenci sayfanda ÖĞRENCİNİN BAŞARILI OLDUĞU DERSLER - ÖĞRENCİNİN BAŞARISIZ OLDUĞU DERSLER kısmına bir bakarsan orada hangisini geçmişsin hangisinden kalmışsın olması lazım.

Şu ana kadar 10 kere sınava girmişim kredim şuan 173 gözüküyor bu son sınavdan gelicek kredi ile 191 kredim olmuş olucak başarılı dersler bölümüne baktım Dil anlatım 1-2-3-4-5-6-7-8 hepsinden geçmişim zorunlu dersler bölümünde zorunlu dersim gözükmüyor ek sınava girebiliyorum sanırsam bu durumda
Tabi ek sınava girebilirsin. Belirlenen süre içerisinde bankaya para yatırıp kayıt yenilemeyi ihmal etme.