mesleki açık lise

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
kivanc_avning

mesleki açık lise

Mesaj gönderen kivanc_avning » 27 Tem 2013, 17:09

merhabalar sitenin yeni üyesiyim işallah sorunlarımı cöreriz arkadaşlar ben elektirik elektronik 4 yıllık açık lise öğrencisiyim 14 dönem oldu 186 kıredim var alan hepsi dahil 240 olması lazım zorunlu derlerde olduğu için mezun olamıyorum vede askerliği tecil ettiremiyorum tecil için ne yapmak gerekir veya şu anda bölüm değiştirebilirmiyim mesala metal işlerine geçsem yüz yüze eğitim yaparken okul tecil edermi işt bi çıkış yolu lazım yardımcı olursanız sevinirim

emrahk
Onursal Üye

Re: mesleki açık lise

Mesaj gönderen emrahk » 30 Tem 2013, 20:05

Mesleki Açık Öğretim Lisesinde bölüm değiştirmek mümkün değil. Şuan sanırım yüz yüze eğitimin bitti ama ortak derslerin kaldığı için mezun olamıyorsun ve askerliği tecil ettiremiyorsun. Şuan yapabilecek bir şey gözükmüyor. Aslında yeniş kanuna göre "askerlik 29 yaşına kadar tecil edilebiliyor." Ancak önceden yüz yüze eğitim devam ettiği sürece tecil edilebiliyordu, bu durum değişti mi bilemiyorum. Çünkü düz açık liseliler de tecil ettirebildiğine göre, senin de okula eğitime gitmesen de tecil hakkın olmalı mantıken. Bunu ALO 147'ye sormanda yarar var...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön