Temmuz sınavı ve açık lise notları?

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
hakanbalta123

Temmuz sınavı ve açık lise notları?

Mesaj gönderen hakanbalta123 » 02 Ağu 2013, 05:46

iyi günler.ben seneye lise sona geçiyorum ve anadolu lisesinden açık liseye kayıt yaptıracağım.95 doğumluyum.anadolu lisesinde hiçbir dersten kalmamıştım.açık lisede 3.sınava(temmuz sınavına) girmek zorunda kalır mıyım?yoksa bu sınav sadece kredisini bitirmek isteyenler için bir avantaj mı?
Açık lisede son sene aldığım puanlarla anadolu lisesindeki ilk 3 yıl ile harmanlanıyor mu?yani hepsinin katsayısı eşit sayılıyor değil mi?
Bir de bireysel başarı puanının kalkıp yeniden anadolu liseleri için avantajlı olan sistemin getirilme ihtimali var mı arkadaşlar?
TEŞEKKÜR EDERİM.

bilalemmi

Re: Temmuz sınavı ve açık lise notları?

Mesaj gönderen bilalemmi » 02 Ağu 2013, 14:42

eğer zorunlu bir durumun varsa normal liseden devam et derim

hakanbalta123

Mesaj gönderen hakanbalta123 » 05 Ağu 2013, 05:20

kesin kararlıyım okulun bana hiçbir katkısı yok,onun için açık liseye geçeceğim.sorularıma cevap verebilecek arkadaş yok mu?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 05 Ağu 2013, 08:52

hakanbalta123 yazdı:iyi günler.ben seneye lise sona geçiyorum ve anadolu lisesinden açık liseye kayıt yaptıracağım.95 doğumluyum.anadolu lisesinde hiçbir dersten kalmamıştım.açık lisede 3.sınava(temmuz sınavına) girmek zorunda kalır mıyım?yoksa bu sınav sadece kredisini bitirmek isteyenler için bir avantaj mı?
Açık lisede son sene aldığım puanlarla anadolu lisesindeki ilk 3 yıl ile harmanlanıyor mu?yani hepsinin katsayısı eşit sayılıyor değil mi?
Bir de bireysel başarı puanının kalkıp yeniden anadolu liseleri için avantajlı olan sistemin getirilme ihtimali var mı arkadaşlar?
TEŞEKKÜR EDERİM.
Siz geçiş yaparsanız iki dönem mezun olmanıza yeter gibi görünüyor. Alttan hiç bir dersim yok diyorsunuz. Zaten açık lisede 2 dönem 1 yıla eşittir. Siz mayıs ayında mezun olursunuz büyük ihtimalle.

Temmuz ayında yapılan sınava 17 yaşını doldurmuş herkes girebiliyor. Bu bir avantaj. Yani diyelim siz bir aksilik çıktı mayıs ayında mezun olamadınız. Temmuz sınavı hızır gibi yetişir imdada. Girmek zorunda olmak derken bu sizin tercihinize bağlı. Yani kayıt yenilerseniz girersiniz bu sınava.

Bu sınav sayesinde sıfırdan başlayan biri 2.5 yılda 4 yılın derslerini verip mezun olabiliyor.

Diploma puanınız hesaplanırken örgün eğitimdeki notlarınız da ilave edilir.

Son sorunuz hakkında bilgim yok
Resim

hakanbalta123

Mesaj gönderen hakanbalta123 » 05 Ağu 2013, 18:20

kripton yazdı:
hakanbalta123 yazdı:iyi günler.ben seneye lise sona geçiyorum ve anadolu lisesinden açık liseye kayıt yaptıracağım.95 doğumluyum.anadolu lisesinde hiçbir dersten kalmamıştım.açık lisede 3.sınava(temmuz sınavına) girmek zorunda kalır mıyım?yoksa bu sınav sadece kredisini bitirmek isteyenler için bir avantaj mı?
TEŞEKKÜR EDERİM.
Siz geçiş yaparsanız iki dönem mezun olmanıza yeter gibi görünüyor. Alttan hiç bir dersim yok diyorsunuz. Zaten açık lisede 2 dönem 1 yıla eşittir. Siz mayıs ayında mezun olursunuz büyük ihtimalle.

Temmuz ayında yapılan sınava 17 yaşını doldurmuş herkes girebiliyor. Bu bir avantaj. Yani diyelim siz bir aksilik çıktı mayıs ayında mezun olamadınız. Temmuz sınavı hızır gibi yetişir imdada. Girmek zorunda olmak derken bu sizin tercihinize bağlı. Yani kayıt yenilerseniz girersiniz bu sınava.

Bu sınav sayesinde sıfırdan başlayan biri 2.5 yılda 4 yılın derslerini verip mezun olabiliyor.

Diploma puanınız hesaplanırken örgün eğitimdeki notlarınız da ilave edilir.

Son sorunuz hakkında bilgim yok
teşekkür ederim :)

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön