AĞUSTOS- EYLÜL MEZUN OLUCAKLAR İÇİN DİPLOMA PUANI ÇIKMAZI

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
feelinggood
Yardımcı Asistan

AĞUSTOS- EYLÜL MEZUN OLUCAKLAR İÇİN DİPLOMA PUANI ÇIKMAZI

Mesaj gönderen feelinggood » 16 Ağu 2013, 22:15

Daha önceki başlıklarda yurtdışına çıktığım için 2 dönem sınav kaçırdığımı söylemiştim ..Normal şartlarda OCAK-MAYIS arası diplomamı alıcaktım..

Bu yüzden ağustos'da mezun olucağım ,şimdi arkadaşlar üniversite sonuçları açıklandığında benim diplomam yetişmezse benim ek puanım (AOBP)-diploma puanım eklenmiyor olucak .. yani ek puanımla birlikte 400 almam gerekiyorken 360'da kalıcağım , buda beni bilmem kaçbin kişinin gerisine atıcak ve hedeflediğim üniversiteye giremiyeceğim .. Bu konuda kafasında soru işareti olan başkaları da var .. Bunu engellemenin bir yöntemi var mı kime danışmalıyım en azından öğrenmek istiyorum şu an umutsuz bi vakanın içerisinde miyiz?

kenan16
Uzman

Re: AĞUSTOS- EYLÜL MEZUN OLUCAKLAR İÇİN DİPLOMA PUANI ÇIKMAZ

Mesaj gönderen kenan16 » 16 Ağu 2013, 23:24

Yanlısınız var dıplomanızı alamazsanız bile o zamana kadar girmiş oldugunuz sınavların ortalaması alınır ve diploma puanınız hesaplanır.Bende eylul ayında mezun olucam ama bu zamana kadar girdiğim sınavların ortalaması alındı ve diploma puanım 60 olarak belırlenmıstı okuldan 36 puan geldi

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön