YGS'ye başvururken alan ne seçeceğim?

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Ernesto Martinez

YGS'ye başvururken alan ne seçeceğim?

Mesaj gönderen Ernesto Martinez » 30 Ağu 2013, 22:34

Merhabalar, bu sene mezun olacağım(sanırım mayıs ayında) için YGS'ye çalışmaya başladım, dershaneye yazıldım. Mezun olduktan sonra bilgim olsun diye gerekli işlemlere falan bakıyordum aklıma bir şey takıldı.
Ben 4 yıllık - Alan yok olarak kayıtlıyım.

AÖL'ün sitesinde ÖSYM işlemleri kısmına bakıyordum.
Ben sınava sözel derslerden gireceğim. YGS'de tüm dersleri yapıyoruz biliyorum. LYS'de sözel için.
Ben başvururken "ALAN YOK" koduyla mı başvuracağım? Alan yok ne demek oluyor, LYS'de sözel çözeceğim çünkü.

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Re: YGS'ye başvururken alan ne seçeceğim?

Mesaj gönderen Doçent » 31 Ağu 2013, 00:09

YGS’de barajı geçen her öğrenci istediği LYS sınavına katılabilir. LYS–1, LYS–2, LYS–3, LYS–4, LYS–5 olmak üzere 5 farklı sınav vardır. LYS–1; Matematik ve Geometri sınavıdır, eşit ağırlık ve sayısal bölüm öğrencileri mutlaka katılmalıdır.
LYS–2; Fizik, Kimya, Biyoloji sınavıdır. Sayısal bölüm öğrencileri mutlaka katılmalıdır.
LYS–3; Türkçe, Coğrafya sınavıdır. Eşit ağırlık ve sözel alan öğrencileri mutlaka katılmalıdır.
LYS–4; Tarih, Coğrafya ve Felsefe grubu sınavıdır. Sözel bölüm öğrencileri mutlaka katılmalıdır

gördüğün gibi 3 ve 4 seçeceksin :wink:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 31 Ağu 2013, 01:29

niye iki tane cografya var 1 tane nelerine yetmemiş yav :?

Kara_Kedi
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Kara_Kedi » 01 Eyl 2013, 05:22

pskolog yazdı:YGS’de barajı geçen her öğrenci istediği LYS sınavına katılabilir. LYS–1, LYS–2, LYS–3, LYS–4, LYS–5 olmak üzere 5 farklı sınav vardır. LYS–1; Matematik ve Geometri sınavıdır, eşit ağırlık ve sayısal bölüm öğrencileri mutlaka katılmalıdır.
LYS–2; Fizik, Kimya, Biyoloji sınavıdır. Sayısal bölüm öğrencileri mutlaka katılmalıdır.
LYS–3; Türkçe, Coğrafya sınavıdır. Eşit ağırlık ve sözel alan öğrencileri mutlaka katılmalıdır.
LYS–4; Tarih, Coğrafya ve Felsefe grubu sınavıdır. Sözel bölüm öğrencileri mutlaka katılmalıdır

gördüğün gibi 3 ve 4 seçeceksin :wink:
Merhaba.Bende AOL bitince YGS ye gireceğim.Fakat bu işlerden zerre kadar anlamam.Yani sınav sisteminden

Lys sınavı 5 adet demişsiniz.Bunların farkı nedir anlamadım?Neden 5 sınav var?

Mesela bakınca Lys 3 bana kolay geliyor çünkü sözel olduğu için.

Sayısalım iyi değildir.

İlla bu 5 sınava girmek mi gerekiyor.Mesela sadece Lys 3 e girsem olur mu?Lys 3 e girince bana ne yararı olacak?

Bilgilendirir misin beni

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 01 Eyl 2013, 07:25

ygs girceksen yukarda yazdıklarım LYS için geçerli YGS de böyle bir zorunluluk yok

sözel ağırlıklı yapcaksan YGS 3 ve YGS 4 puan türünden puan bekliyceksin yani sınavda türkçe coğrafya tarih çözeceksin...

Ygs de 180 puan barajını geçersen Lys girme hakkın olur...
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön