2. Ek sınavda başarısız olursanız...

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
faris_aga

2. Ek sınavda başarısız olursanız...

Mesaj gönderen faris_aga » 09 Eyl 2013, 04:13

Herkese merhaba;

Ben Adana'dan yazıyorum, ismim faris. Bugün benim gibi AÖL'de kayıtlı olan ve 190 krediye sahip bir arkadaşım 147 numaralı M.E.B. yardım hattını aradığını, Ankara'da yapılacak olan sınava Adana'dan gidemeyeceğini ve bunun herhangi bir soruna sebebiyet verip-veremeyeceğini sormuş. Cevap olarak; yeni bir yasanın olduğundan ve bu sınavı veremeyen öğrencilerin mezuniyet şartlarından olan 192 krediyi yeniden ve alansız olarak tamamlaması gerektiğinden bahsetmiş. Tam olarak bu yasadan veya buna benzer bir yasadan haberi olan var mı?
Bu arada ben 1. ek sınava kayıt yaptırmadım 2. ek sınava da girmeyeceğim.
Bilgi sahibi olan arkadaşlar ve yetkililerden cevap alırsam çok memnun olurum.

Not : Biraz araştırdım ama maalesef konu ile ilgili herhangi bir veriye ulaşamadım.

Zihniniz açık olsun. :)

Hasan K.
Çırak
İletişim:

Re: 2. Ek sınavda başarısız olursanız...

Mesaj gönderen Hasan K. » 09 Eyl 2013, 05:00

2.ek sınavda başarısız olursan sadece alan kredisi kalkıyor alansız mezun olunucak bu dönemden sonrakiler değişen fazla bişi olmucak sadece ek bir kaç ders gelicek saten sınavlara girerken alan kredisi aldığında normal kredi bölümüne işliyordu yani kredi azalması veya yeni baştan başlama gibi bir sorun olmucak tek sorun ek dersler gelicek ve alansız mezun olucaksınız.

faris_aga

Mesaj gönderen faris_aga » 09 Eyl 2013, 05:12

Hasan K. yazdı:2.ek sınavda başarısız olursan sadece alan kredisi kalkıyor alansız mezun olunucak bu dönemden sonrakiler değişen fazla bişi olmucak sadece ek bir kaç ders gelicek saten sınavlara girerken alan kredisi aldığında normal kredi bölümüne işliyordu yani kredi azalması veya yeni baştan başlama gibi bir sorun olmucak tek sorun ek dersler gelicek ve alansız mezun olucaksınız.
Hasan kardeşim, cevap için teşekkür ediyorum. Benim için yeterince açık bir bilgi oldu. Bu arada bu ek sınavlar kredi yükseltilmesi için sanırım. Onun dışında herhangi bir özelliği var mı?

Hasan K.
Çırak
İletişim:

Mesaj gönderen Hasan K. » 09 Eyl 2013, 17:02

Yardımcı olabildiysem ne mutlu sende sağol ek sınavlar mezuniyeti yakınlaşmış az kredisi kalmış kişilerin mağdur edilmemesi için yapılıyor birde üniversite sınavını kazanmış ama az kredisi kalmış onların mezun olması için bu senenin diğer senelere göre tek farkı alan kalkıyor olması sebebi ile alanlı olanları mezun etmek ve üniversite kazananların mağdur edilmemesi için ek sınavla hem kredi yükseltiyorsun hem muaf olabiliyorsun.

faris_aga

Mesaj gönderen faris_aga » 09 Eyl 2013, 23:22

Yardım için teşekkürler. 147 hattının yanlış bilgi verdiğini tahmin etmiştim. Umarım her ikimizde haklıyızdır. :)

Hasan K.
Çırak
İletişim:

Mesaj gönderen Hasan K. » 11 Eyl 2013, 04:09

Rıca ederim herzaman bir sorunun olunca yada yardımcı olabileceğim konu olduğunda yazman yeterli cevaplarım umarım haklıyızdır ama haklıyız buna emin ol :) bazen onlarda farklı bilgilendirebiliyor eksik yada yanlış anlaşılır bir şekilde bilgi veriyorlar sonra problem çıkıyor saten yeniden baştan sınavlara girme gibi bir sorun kesinlikle yok bu konuda için rahat olsun tek sorun alansız olarak mezun olunacak ve onunda süresi uzatıldı 2013-2014 yılı 1. dönemi sınavına alanlı olarak girilcek ve o sınavda başarıla olunması halinde mezun olanlar alanlı mezun olacaklar birde 2. ek sınav var tabi yani alanlı mezun olana kadar bu sene için baya tölerans geçtiler inş azimli olan herkez bu sınavda mezun olur dilediği üniversiteyi kazanır istediği meslekte olur.

faris_aga

Mesaj gönderen faris_aga » 12 Eyl 2013, 11:52

Tekrar teşekkürler. Umarım bende bir an önce diplomamı alırım artık. :/

yusuf12
Uzman

Mesaj gönderen yusuf12 » 15 Eyl 2013, 17:06

147 ye verilen her arama 5 tl oldunu biliosunuzdur işallah

“Sınavlar” sayfasına dön