Lise 2'den Açık öğretime geçmek
Lise 2'den Açık öğretime geçmek
merhaba arkadaşlar forumdaki konuları okurken aklıma bazı sorular geldi cevaplarsanız sevinirim.
1-) Ben anadolu lisesinde 2. sınıfım ortalamam yaklaşık 64 civarında açık öğretimde kredi bakımından sorun yaşar mıyım?
2-) biliyorsunuz ki anadolu lisesinde okul öğrencilere puan veriyor. Söylenene göre eskiden açık öğretimde okunanlara okul puanı verilmiyormuş. Şimdi veriliyor ama ben okurken 2 yıl içerisinde değişme ihtimali veya olasılığı var mı ? 40-50 puan fark edeceği için bu soru benim için en önemli soru.
3-) 3 sorum ise açık öğretime okulun bana hiç bir faydası olmadığı(öğretmenlerin bir derste anlattığı konuyu evde 5-10 dakika anlıyorum) ve lisedeki yaşıtlarım davranışları biraz garip(ergence) ayrıca derslerin %80 gırgır şamatayla geçiyor. Bu yüzden açık öğretime geçersem evde derslere çalışmayı ve istediğim bölüme girmek istiyorum. Sizce açık öğretime geçmeli miyim? açık öğretime geçtiğim de anadolu veya diğer lisedekilerden eksiğim olacak mı?
4-) Çevreniz de Benim gibi liseden açık öğretime geçip daha sonra ygs , lys ... gibi sınavlarda iyi sıralamalara ve hukuk(hukuk istemiyorum genelde herkezin bildiği ve istediği bölüm olduğu için örnek verdim.) gibi falan iyi bölümleri kazanan var mı?
5-) http://www.aciklise-dershanesi.com/aol_ ... kvimi.aspx bu konudaki açıklamaya göre açık öğretime 27 eylüle kadar geçebilir miyim?
6-) Alansız ve alanlı dersler ne demek açıklarsanız sevinirim
7-) mesela edebiyat5 verince edebiyat 6 geçiyormuşşun konuları farklı mı acaba
Cevaplarınız için Teşekkürler
1-) Ben anadolu lisesinde 2. sınıfım ortalamam yaklaşık 64 civarında açık öğretimde kredi bakımından sorun yaşar mıyım?
2-) biliyorsunuz ki anadolu lisesinde okul öğrencilere puan veriyor. Söylenene göre eskiden açık öğretimde okunanlara okul puanı verilmiyormuş. Şimdi veriliyor ama ben okurken 2 yıl içerisinde değişme ihtimali veya olasılığı var mı ? 40-50 puan fark edeceği için bu soru benim için en önemli soru.
3-) 3 sorum ise açık öğretime okulun bana hiç bir faydası olmadığı(öğretmenlerin bir derste anlattığı konuyu evde 5-10 dakika anlıyorum) ve lisedeki yaşıtlarım davranışları biraz garip(ergence) ayrıca derslerin %80 gırgır şamatayla geçiyor. Bu yüzden açık öğretime geçersem evde derslere çalışmayı ve istediğim bölüme girmek istiyorum. Sizce açık öğretime geçmeli miyim? açık öğretime geçtiğim de anadolu veya diğer lisedekilerden eksiğim olacak mı?
4-) Çevreniz de Benim gibi liseden açık öğretime geçip daha sonra ygs , lys ... gibi sınavlarda iyi sıralamalara ve hukuk(hukuk istemiyorum genelde herkezin bildiği ve istediği bölüm olduğu için örnek verdim.) gibi falan iyi bölümleri kazanan var mı?
5-) http://www.aciklise-dershanesi.com/aol_ ... kvimi.aspx bu konudaki açıklamaya göre açık öğretime 27 eylüle kadar geçebilir miyim?
En son tigerand7 tarafından 19 Eyl 2013, 04:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- zeynepşahinn
- Yardımcı Uzman
Re: Lise 2'den Açık öğretime geçmek
3. Soruna cevap vermek istiyorumtigerand7 yazdı:merhaba arkadaşlar forumdaki konuları okurken aklıma bazı sorular geldi cevaplarsanız sevinirim.
3-) 3 sorum ise açık öğre4time okulun bana hiç bir faydası olmadığı(öğretmenlerin bir derste anlattığı konuyu evde 5-10 dakika anlıyorum) ve lisedeki yaşıtlarım davranışları biraz garip(ergence) ayrıca derslerin %80 gırgır şamatayla geçiyor. Bu yüzden açık öğretime geçersem evde derslere çalışmayı ve istediğim bölüme girmek istiyorum. Sizce açık öğretime geçmeli miyim? açık öğretime geçtiğim de anadolu veya diğer lisedekilerden eksiğim olacak mı?

Ne zaman birine güvenmeye kalksam geçmişim ensemden tutar ve fısıldar '' ne çabuk unuttun ''
aslında tam ben kararımı vermedim. Ailem istemiyor. Okumayacak bu çocuk diyor. Ama lise de doğru dürüst birşey öğrenmiyorum eksii yönü yoksa açık liseye geçmek daha iyi gibi geliyor. Saat 7'de kalkıp saat 15.00 kadar o kadar az bilgi öğrenmek zaman kaybı gibi geliyor.zeynepşahinn yazdı: 3. Soruna cevap vermek istiyorumben de lise2öğrencisiyim ve anadolu lisesinde okuyorum hatta okuyodum açıkliseye gececegim 2-3 gun icerisinde seninle ayni duşünüyorum dersler, sınıf konususunda falan bence örgün eğitim taraftarıyım yani normal liseye devam etmek en iyisi
şu da var eger evde daha iyi anlayabiliyosan acıkliseye gel ben öyle yaptim
1) Açık liseye geçiş yapmadan sana tam kredini söyleyemem. Bir tahminde de bulunmak istemiyorum. Eminim bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar sana yardımcı olacaktır.
2)Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Çünkü adaletsizce olur öğrenciye okul puanı verilmemesi.
3)Dostum eğer istikrarlı ve bilinçli bir şekilde çalışırsan açık öğretim, örgün eğitimden daha avantajlı olabilir. Ama motivasyonunu kaybetmemen lazım.Yani avantajı oluşturmak senin elinde.
4)Çanakkale 18 mart üniversitesinde Sosyal bilgiler öğretmenliğine 1. olarak giren birini tanıyorum.
5)27 eylüle kadar kayıtlar devam ediyor diye biliyorum. Ayrıca resmi site burası. http://www.aciklise.net/
6)İnan bende bilmiyorum ne olduğunu.
Ama bilmemize de gerek kalmadı. Çünkü alanlı alansız geçen seneye kadar vardı. Bütün yeni kayıtlar alansız olarak alınıyor artık.
7)Ders sistemini şöyle düşün: Lisede nasıl edebiyat dersini 4 senelik müfredata bölüyorlar. .Burada da aynı sistem. Edebiyat dersini 8 parçaya bölmüşler. Sen o dersleri teker teker seçip kredi topluyorsun.
Naçizane bir tavsiye: Eğer açık liseye geçersen forumla sürekli iletişimde kal ki yanlış bir şeyler yapmayasın.
2)Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Çünkü adaletsizce olur öğrenciye okul puanı verilmemesi.
3)Dostum eğer istikrarlı ve bilinçli bir şekilde çalışırsan açık öğretim, örgün eğitimden daha avantajlı olabilir. Ama motivasyonunu kaybetmemen lazım.Yani avantajı oluşturmak senin elinde.
4)Çanakkale 18 mart üniversitesinde Sosyal bilgiler öğretmenliğine 1. olarak giren birini tanıyorum.
5)27 eylüle kadar kayıtlar devam ediyor diye biliyorum. Ayrıca resmi site burası. http://www.aciklise.net/
6)İnan bende bilmiyorum ne olduğunu.

7)Ders sistemini şöyle düşün: Lisede nasıl edebiyat dersini 4 senelik müfredata bölüyorlar. .Burada da aynı sistem. Edebiyat dersini 8 parçaya bölmüşler. Sen o dersleri teker teker seçip kredi topluyorsun.
Naçizane bir tavsiye: Eğer açık liseye geçersen forumla sürekli iletişimde kal ki yanlış bir şeyler yapmayasın.
Giriş, gelişme, sonuç:
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... a1#p150172
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... a1#p150172
- zeynepşahinn
- Yardımcı Uzman
Önemli olan senin kararın kendin için en iyisi ne ise onu yaptigerand7 yazdı:aslında tam ben kararımı vermedim. Ailem istemiyor. Okumayacak bu çocuk diyor. Ama lise de doğru dürüst birşey öğrenmiyorum eksii yönü yoksa açık liseye geçmek daha iyi gibi geliyor. Saat 7'de kalkıp saat 15.00 kadar o kadar az bilgi öğrenmek zaman kaybı gibi geliyor.zeynepşahinn yazdı: 3. Soruna cevap vermek istiyorumben de lise2öğrencisiyim ve anadolu lisesinde okuyorum hatta okuyodum açıkliseye gececegim 2-3 gun icerisinde seninle ayni duşünüyorum dersler, sınıf konususunda falan bence örgün eğitim taraftarıyım yani normal liseye devam etmek en iyisi
şu da var eger evde daha iyi anlayabiliyosan acıkliseye gel ben öyle yaptim

Ne zaman birine güvenmeye kalksam geçmişim ensemden tutar ve fısıldar '' ne çabuk unuttun ''
tigerand7 yazdı:merhaba arkadaşlar forumdaki konuları okurken aklıma bazı sorular geldi cevaplarsanız sevinirim.
1- Örgün öğretimde kazandığın dersleri bir daha almassın ve bunlar kredine eklenir. Ancak veremediğin dersler karşına tekrar çıkacaktır. Bunları ya geçeceksin yada 3 kere sıanva girip muaf olacaksın ( Dil ve Anlatım hariç )
2- Normal liseye oranlar açık öğretim lisesinden ek puan alman gibi bir durum söz konusu değil. anadolu, anadolu teknik, teknik , öğretmen lisesi gibi bir çok lise senin önünde olacak okul çıkış puanları.
3- 2. soruya verdiğim cevabım sanki bu soruna cevap veriyor. Lise diplomanda bir farklılık yok ancak anadolu liesi muamelesi göremezsin.
4- Üniversitede iyi bir puan aldıktan sonra istediğin her bölüme girersin bunda bir problem yok. Yeterki iyi çalış.
5 - Bu sorunun cevabını halk eğitim merkezlerine gidip iyicene öğrenmeni tavsiye ederim.
6- Alanlı uygulama bu dönem tamamen kalkıyor. Alansız olarak devam ediceksin takma yani.
7- Açık lisede sene kavramı yoktur dönem kavramı vardır. Buna göre Örgün öğretimde edebiyat - 1 var ise açık lisede edebiyet 1 edebiyat 2 vardır. Bunlarda 1. dönem 2. dönem gibi olur. Toplamda en az 8 dönem sürer aol. Öyle edebiyat 5 i ver 6'dan da geç yok öyle bir durum.
4. soruna cevap yazayım vaktim dar diğerlerine de sonra vaktim olursa bakarım bi ara
Benim kardeşim 2 yıldan sonra geçti açık liseye(anadolu lisesinden) ve şu an 4 yıllık örgün bir üniversitede okuyor. Çalıştıktan sonra tıp bile kazanırsın.
Benim kardeşim 2 yıldan sonra geçti açık liseye(anadolu lisesinden) ve şu an 4 yıllık örgün bir üniversitede okuyor. Çalıştıktan sonra tıp bile kazanırsın.

1) Kredi ile ortalama farklı şeyler bir dersi 45 ile geçersen (bu ara 50 olacak deniyor geçme notu ama kesinleştimi bilmiyorum) kredisini almış olursun. Ama 90-100 le geçersen diploma puanını da yükseltirsin.tigerand7 yazdı:merhaba arkadaşlar forumdaki konuları okurken aklıma bazı sorular geldi cevaplarsanız sevinirim.
5-) konudaki açıklamaya göre açık öğretime 27 eylüle kadar geçebilir miyim?
2) Bu konu hakkında bilgim yok. Geçen yıl bana 82 diploma puanına 55 okul puanı geldi. En yükseği 60 dı. Şimdi nasıl bilmiyorum.
3) Buna sen karar vereceksin. Benim kardeşimde anadoluda okudu 2 yıl ve açığa geçti şu an üniversite okuyor. İşi sallarsan olmaz ama sıkı tutar çalışırsan avantajları da var açık lisenin.
5) http://www.aciklise.net/ bu linkte iş takvimi var oradan gelişmeleri takip edebilirsin. Yeni kayıt için 27 eylül son gün o vakte kadar geçmelisin.
6) Artık alanlar kaldırıldı. Alansız demek alan dersinin olmaması demek. Tabi alansız programında zorunlu(ortak) dersleri var. Şu linkten bakabilirsin derslere. http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html
7) Edebiyat 5 ve 6 kitapları ayrı konular tabiki. 5 ve 6 kitabı birlikte lise 3 konularını içerir.

cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.