lise 4 te açıkliseye geçişde kredi dönüşümü

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
eray016

lise 4 te açıkliseye geçişde kredi dönüşümü

Mesaj gönderen eray016 » 20 Eyl 2013, 03:42

merhaba arkadaşlar çok stresliyim direk konuya gireyim. düz lisede okuyorum ve 9. 10 ve 11' de sayısal okudum genelde 2 3 zayıfım oluyordu ama hep ortalama tuttuğu için hiçbirini vermeden doğrudan geçtim ve hiç alttan dersim kalmadı.

benim sormak istediğim şey ;

1: ortalama ile geçtiğim için zayıf olan derslerimi vermek zorunda kalmadım. şimdi açığa geçince o dersler kredi olarak dönecekmi yoksa o derslerden hiç kredi almayacakmıyım?

2: 3 yıl sayısal okudum ama şimdi açığa geçip eşit ağırlıktan liseyi hemen bitirmek ve polisliğe hazırlanmak istiyorum. acaba kredi konusunda bir sıkıntı olurmu 160 dan aşağı bir kredi gelirmi ?

3: eğer liseyi açıktan bitirirsem polislik için bir zararı olurmu?

4: özellikle 1. sorum çok önemli tekrar söylüyorum zayıfım mutlaka 1 ve 2 tane oldu ama ortalamam 2.50 tutunca o derslerden otomatikmen geçtim. şimdi o dersler tekrar karşima çıkarmı yoksa krediye dönşürmü?

nolur cevap verin zamanım çok kısıtlı :( :(

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Re: lise 4 te açıkliseye geçişde kredi dönüşümü

Mesaj gönderen cemil.ksa » 20 Eyl 2013, 04:13

1)Başarısız olduğun dersler açık lisede karşına çıkar. Ama çalışıp verirsin. Gözünde büyütme yani. Zayıf derslerini bilmiyorum ama sayısallardan ise: Zaten geçersin alt yapın var çünkü. Sözellerden var ise: Zorlanmadan o derslerden kurtulursun. Zor değildir.

2)Açık lisede alanlar kaldırıldı. Yani eşit ağırlık diye bir şey yok. Alansız olarak bitireceksin. Lise son sınıftaysan kredin bu sene mezun olacak kadar yüksektir diye tahmin ediyorum. Net bir şey söyleyemem.

3)Aga niye zararı olsun ki. Açık lisede devletin bir eğitim kurumu sonuçta.

eray016

Mesaj gönderen eray016 » 21 Eyl 2013, 06:49

cemil.ksa yazdı:1)Başarısız olduğun dersler açık lisede karşına çıkar. Ama çalışıp verirsin. Gözünde büyütme yani. Zayıf derslerini bilmiyorum ama sayısallardan ise: Zaten geçersin alt yapın var çünkü. Sözellerden var ise: Zorlanmadan o derslerden kurtulursun. Zor değildir.

2)Açık lisede alanlar kaldırıldı. Yani eşit ağırlık diye bir şey yok. Alansız olarak bitireceksin. Lise son sınıftaysan kredin bu sene mezun olacak kadar yüksektir diye tahmin ediyorum. Net bir şey söyleyemem.

3)Aga niye zararı olsun ki. Açık lisede devletin bir eğitim kurumu sonuçta.
Abi zayiflar sayısal ve vermem imkansız alansiz olacağım için o dersleri vermeden başka dersler secemezmiyim daha sözel ağırlıklı çalışıp liseyi erken bitirmek istiyorum

Bide okuldayken 2 dönem duzetllitim dersler var onların ilk dönem zayıf olması kredimin düşük olmasına sebep olur mu?

gökhan123
Çırak

Mesaj gönderen gökhan123 » 22 Eyl 2013, 07:45

Ortalamayla geçtiysen o dersler açikta karşına çikmaz diye biliyorum.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 22 Eyl 2013, 22:26

Ben d,e ortalama ile bile geçse kalmış olduğu ders karşısına çıkar diye biliyorum. %100 emin değilim ama açık lisede sınıf değil ders geçildiği için böyle olması lazım.

Arkadaşım büyük ihtimalle o derslerin kredisini alamazsın. Geçmemişsinki neden kredi versinller.

Örgünde bir yıl karşılığı yaklaşık 50-60 krediye denk gelmesi lazım. Net bir rakam yazamam ama aşağı yukarı bu kadar. 140-160 arası kredi gelmesi lazım.

Eğer dersen ki ben sayısalı veremem. O zaman her birinden 3 er kez sınava girip muaf olursun. ( mesela lise 1 matematiği açık lisede mat-1 ve mat-2 olarak geçer. Sen hem mat-1 den hem de mat-2 den 3 er kez sınava girip başarısız olursan muaf olmuş olursun. Örgünde bir sefer bu dersin sınavına girmiş isen o zaman 2 şer kez girmekle muaf olunuyor)

Ama muaf olduğun dersin kredisini alamazsın eksik kalan kredileri seçmeli dersler ile tamamlayıp mezun olabilirsin. Ama bir çok dersten muaf olmak belki mezuniyetini uzatmaya sebep olabilir. Derslerin hangileri bilmediğim için net şu zamanda mezun olabilirsin diyemiyorum. Zorunlu derslerini, kredi ve toplam dönem bilgilerini yazarsan o zaman net yazabiliriz.
Resim

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön