merhaba arkadaşlar. ben 12. sınıfım ve bu yıl açığa geçtim. yaklaşık 2 hafta önce geçtim, sisteme girdiğimde aktif değildim şimdi girmeye çalışıyorum ama geçersiz bir işlem yaptınız diye uyarı veriyor. bu arada sorularımı sorayım dedim.
- öncelikle ilk olarak ders seçimi yaparken seçtiğim dersler üniversite tercihimi etkiler mi? mesela ben eşit ağırlıktım, istediğim yere tm3 den gireceğim ve gereken dersler coğrafya, matematik, edebiyat ve geometri. açık lisede bunları seçmek zorunda mıyım o bölüme girebilmek için?
-30 krediyi tutturmam için hangi dersi istersem yazabilir miyim? kredi neye göre hesaplanıyor?
-9. sınıfta 1. dönem matematiğim 1 ikinci dönem 3 düşmüştü ortalamayla geçmiştim. ama bana 9 ve 10. sınıf ders saatleri direkt kredi olarak geçiyor 11 de ise dönemde başarısız olduğun dersi çıkarıyorsun dediler. yani 9 ve 10 dan tam kredi aldım ama 11. sınıfta matematik 1. dönem 1, 2. dönem 3 olduğu için onu saymadım. kredim yaklaşık olarak 170lerde çıkıyor. bu hesaplama doğru mu? 9-10 olduğu gibi alıp 11 de başarısız derslerimi eksiltecek miyim?
-son ders seçimi ne zaman? sisteme giremediğim için bir şey yapamıyorum.
ve bu geçersiz işlem hatası bir tek bende mi var? yani yoğunluktan mı yoksa sorun mu var?
cevaplarsanız çok müteşekkir olurum. şimdiden teşekkürler.
geçersiz işlem uyarısı? ne yapacağım
Re: geçersiz işlem uyarısı? ne yapacağım
Bana kalırsa krediniz 170 deyil 120 130 civarı olur diyorum
üniversiteyi giderkende burda seçtiniz dersler sizi etkılemz ne kadar puan aldıysanız oraya yerleşirsiniz
üniversiteyi giderkende burda seçtiniz dersler sizi etkılemz ne kadar puan aldıysanız oraya yerleşirsiniz
cevabınız için teşekkür ederim.
aktif oldum kredimi bilgilerimden buldum.
peki bir şey daha sormak istiyorum muaf dersler diye bir bölüm var ve orada MATEMATİK 2, MATEMATİK 1 yazıyor bu ne demek? yani bunlara bir şey yapmam gerekiyor mu? düzeltebilir miyim? tam olarak ne olduğunu anlamadım.
aktif oldum kredimi bilgilerimden buldum.
peki bir şey daha sormak istiyorum muaf dersler diye bir bölüm var ve orada MATEMATİK 2, MATEMATİK 1 yazıyor bu ne demek? yani bunlara bir şey yapmam gerekiyor mu? düzeltebilir miyim? tam olarak ne olduğunu anlamadım.
ya bende 12.sınıfım ve 12 gün önce açık liseye geçtim ama hala aktif olmadım ve lütfen biri söylesin ders seçimi için son gün ne zaman, mağdur olmak istemiyorum ders seçemeyince otomatik atanıyomuş dersler, ne yapıcam ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler:(
açsl kredin kaç geldı kardeş