Muaf Olma Karışıklığı

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Re: Muaf Olma Karışıklığı

Mesaj gönderen Doçent » 19 Ağu 2013, 01:08

Katay Han yazdı:Yeniden selamlar. Aol hesap sayfamda ek sınav hakkınaa tıklayınca bunu görüyorum http://i.imgur.com/f9X8HBF.png

Bu, tüm şanslarımın bittiği anlamına mı geliyor?
forumda birkaç arkadaşta aynı sorundan bahsetmiş sistem hatasıdır sen yine ek sınav için başvurunu yapabilirsin katay 8 ve üzeri ek sınava girebilir :wink:

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Katay Han

Mesaj gönderen Katay Han » 10 Eki 2013, 23:34

2. Ek sınav da şansıma olmuş, ama sürekli siteyi takip eden benin, dalgınlıktan takip etmeyi bıraktığı zamana denk gelmiş duyuru. Kaçtı yani...

Neyse şimdi ilk ek sınav'a girdim. 2. kaçtı dolayısıyla mezun olamadım. Bu yıl için üni yattı.

Peki bu yıl bitirmem için tam ne yapmam gerek? 9 Eylül ile 4 ekim arasında kayıt yenileme olduğu falan yazıyodu sitede ama benim öğrenci durumum hala aktif olarak göründüğü için gerek yok diye düşündüm. Ama şimdi de farkettim ki ders seçme menüsünde "durumunuz ders seçme için uygun değildir diyor. Aynen böyle http://i.imgur.com/eecIlEK.png

Yine bunları yazarken farkettim ki öğrenci genel bilgiler menüsünde kayıt tipinde "kayıt yenileme" yazıyor. Böyle http://i.imgur.com/FztVZnJ.png

Bu durumda kayıt yenileme mi yaptırmam gerekiyordu? Öyleyse bile o kaçtı. Şimdi ne yapmalıyım?

Olay aslında, o kalan bikaç sınav için tek kayıt yenileme ve o yenilemeyle hepsine girip geçmem(ya da muaf), mezuniyetim için yeter mi? Yoksa girip de başarılı olduklarıma bir daha girmeli miyim?

Toplam dönem: 8
Kredi: 233
AOL'de okuduğu dönem: 2

Çok önemli, yardımcı olursanız sevinirim.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 12 Eki 2013, 00:00

Arkadaş sen ne yaptın. 4 ekim tarihi kayıt yenilemenin son günü idi. Bankaya para yatırıp kayıt yenilemeyen ders seçemez ve sınava giremez. Ek süre vermezlerse kayıt yenileme için sen aralık sınavına giremezsin. Yani bir dönem daha kaybettin.

Aktif olan öğrenciler her dönem bankaya para yatırıp kayıt yenilemek zorundadır. Yoksa sınava giremez.

http://www.aciklise.net/ sen bu sayfayı ve bu sayfadaki iş takvimini sürekli kontrol et. 3-14 şubat 2014 tarihleri arasında nisan sınavı için kayıt yenilemeler var. Onu bari kaçırmada nisan sınavı ile mezun ol.

Senin mezuniyet için yapacağın şey tüm zorunlu derslerini seçip geçmek
Resim

Katay Han

Mesaj gönderen Katay Han » 12 Eki 2013, 02:44

Zaten "acilen" olma gibi bi gerekliliğim yok. Çünkü gelecek üni tercihlerine kadar mezun olmam yetiyor.

Bu durumda şubattaki yenilemede, önceki yıldan kalan birkaç sınavı verdiğimde ya da muaf olduğumda sorunum bitiyor değil mi? 1 kez veremdiğim sınavlar var (mat - fizik) bunları tek sınavda verirsem ya da önümdeki 2 sınavda daha veremezsem bile mezun oluyorum sorunsuz değil mi? Zorunlular halloldu zaten

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 12 Eki 2013, 06:26

Kredin dolmuş zaten. Dönemde tamam. Sen zorunlu ders listende bulunan bütün dersleri bitirmeye bak. İster geç. İster muaf ol. Bu dersler bitince mezun olabilirsin.
Resim

Katay Han

Mesaj gönderen Katay Han » 12 Eki 2013, 06:55

Anladım. Çok çok sağ olun.

Çok yardımcı oldunuz. Önemliydi gerçekten. :wink:

ln_mn

Mesaj gönderen ln_mn » 30 Haz 2016, 16:55

arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var ben ingilizce 7 sınavına 2 kez girdim üçüncüsünü parayı yatırmıştım ama sınavı kaçırdım ve muaf olamadım ek sınav var ve buna girecem.. sorrum şu bu sınavdan kalırsam muaf olurmuyum

gokayguven
Çırak

Mesaj gönderen gokayguven » 30 Haz 2016, 17:57

ln_mn yazdı:arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var ben ingilizce 7 sınavına 2 kez girdim üçüncüsünü parayı yatırmıştım ama sınavı kaçırdım ve muaf olamadım ek sınav var ve buna girecem.. sorrum şu bu sınavdan kalırsam muaf olurmuyum

Olursunuz.Üst üste 3 kere diye bir zorunluluk yok. İstersen iki sene içinde farklı dönemlerde seç o dersi.Hangi dönem'de doluyorsa üçüncüsü o zaman muaf olursun.

ln_mn

Mesaj gönderen ln_mn » 30 Haz 2016, 18:14

Çok saol :)

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön