Arkadaşlar malum son sınavlar sonrası bazı arkadaşların alanları kaldırılıp Alan Yok'a geçirildi. Sormak istediğim Alan Yok'a geçince karşınıza yeni Zorunlu Ders çıktı mı? İngilizce 5-6-7-8 zorunlu ders mi oldu?
Kredim 142. Türkçe Matematik alanındayım. Malum 1. Dönem sınavından sonra herkes Alan Yok uygulamasına geçirilecek. Peki Alan Yok'da karşıma yeni hangi Zorunlu Dersler çıkacak? Sanırım İngilizce 5-6-7-8 çıkacak. İngilizce 7-8 Türkçe Matematik alanında yok. Ben bu dersleri şimdiden seçip geçmek için veya muaf olmak için Alanımı Genel Kültür yapıp Seçmeli İngilizce 5-6-7-8 derslerini seçsem, Alanım birdahaki sınav kaldırıldığı zaman karşıma çıkacak olan zorunlu ortak İngilizce 5-6-7-8 dersler ilede 2 kere sınava girsem muaf olabilirmiyim? Yani Genel Kültürde seçeceğim İngilizce 5-6-7-8 dersler Seçmeli, Alan Yok'da seçeceğim İngilizce dersler Ortak olacak. Yani demek istediğim ingilizce dersini Genel Kültürde 1 kere seçmeli, Alan Yok'da 2 kere Ortak ders olarak seçerek muaf olabilirmiyim?
İngilizce 5-6-7-8 Zorunlu Ders mi Oldu?
Re: İngilizce 5-6-7-8 Zorunlu Ders mi Oldu?
Kardeşim ben de yeni kayıt oldum 9.u anadolu örgün olarak okumuştum. 100 kredi verdiler. Ve Yabancı dili 5-6-7-8 zorunlu koymyşlar. Benim için iyi oldu tabii. Belki de bir çok kişi için zorunludur senin gibi. Eğer ki yapamayacağını düşünüyorsan, Ve Şu anda Yabancı dil 5-6-7-8 dersini ortak olarak seçebiliyorsan seç muaf ol derim.(Bende bu aralıktaki sınav için sadece Yabancı Dil 5 seçilebiliyor)
hiç boşuna alan değiştirip macera yapma bence sonuçta ingilizce karşına çıkcak seçmeli seçmek sadce kredi için artı önemli olan ortak dersi vermek yani anlıycağın kaçış yolun yok 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Kredim 142. Aralıktaki sınavda nasıl olsa mezun olamıcam. Beni niye hala Alanlı okutuyorlarsa. Şimdiden Alansıza geçirselerdi zorunlu dersleri görüp şimdiden seçip çalışırdım. Alansıza geçmek için aralıktaki sınavın geçmesi lazım. Buda benim mezun tarihimi uzatıcak. ne biçim sistem yapmışlarsa.
Resmi Aol facebook hesabında isteyen kendi panelinden Alansıza şimdiden geçebilir diye açıklama yapmışlar. Ama geçmek isteyince "Öğrencinin mevcut şartları itibarı ile alanını, Alan Yok olarak değiştiremezsiniz..!" uyarısı veriyor.
Resmi Aol facebook hesabında isteyen kendi panelinden Alansıza şimdiden geçebilir diye açıklama yapmışlar. Ama geçmek isteyince "Öğrencinin mevcut şartları itibarı ile alanını, Alan Yok olarak değiştiremezsiniz..!" uyarısı veriyor.