2014 ygs başvuru formu ve onaylatma
2014 ygs başvuru formu ve onaylatma
arkadaşlar şu an 7. dönemdeyim ocakta başvurucam ygsye fakat başvuru formunu nerden alıp nereye teslim edicem, halk eğitime işim düşecek mi vs. bilgilendirir misiniz
Re: 2014 ygs başvuru formu ve onaylatma
Bende seninle aynı durumdayım tek fark ben mezunum başvurular nereden olacak ve daha sonra sınav sonuçları açıklandığında tercih yapmak için tekrar halk eğitim merkezine mi gitcez yardım edin lütfen
Aynen bunun cevabı bende de yok.
Bende gurur elmas gibidir,Çizilmez.
Sınav ücretlerini belirtilen bankalara yatırıyoruz.
Yatırdığımız ücretin dekontuyla birlikte ÖSYM Sınav Merkezi‘ne gidiyoruz.
ÖSYM Sınav Merkezi’nde Ygs Başvuru Formu‘nu Ygs Kılavuzu’na göre görevli eşliğinde dolduruyoruz.
Doldurulan formu son kez kontrol ederek ÖSYM görevlisine onaylatıyoruz.
Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapabiliyorlar.
ÖSYM Sınav Merkezi’nde Ygs Başvuru Formu‘nu Ygs Kılavuzu’na göre görevli eşliğinde dolduruyoruz.
Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapabiliyorlar.
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Teşekkürler
merhaba arkadaşlar benim size sorum şu ben maölde yani mesleki açık öğretim lisesi muhasebe bölümündeyim toplam kredim 108 9.dönemdeyim alan kredim ise 56 ben sınavsız iki yıllık üniversiteye kayıt yaptırabilirmiyim ve okuyabilirmiyim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

mezun olduktan sonra sınavsız geçiş yapabilirsin 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
pskolog yazdı:Sınav ücretlerini belirtilen bankalara yatırıyoruz.
okullarının bağlı olduğu başvuru merkezi derken? örgün eğitimdekilerde okul seni başvuru merkezine yönlendiriyor zaten de biz napıcaz? ösym başvuru merkezlerinden herhangi birine gidebilir miyiz?
Ben iki yıldır bu sınava giriyorum da sistem mi değişti ne oldu yeni yeni modalar?hsyhsy yazdı: okullarının bağlı olduğu başvuru merkezi derken? örgün eğitimdekilerde okul seni başvuru merkezine yönlendiriyor zaten de biz napıcaz? ösym başvuru merkezlerinden herhangi birine gidebilir miyiz?

- ATM'ye gidip sınav ücretini yatıracaksın.
Mezun olmadıysan hala halk evine gidip "mezun olabilme ihtimali var, ygsye girebilir" benzeri bir belge verecekler onu alacaksın.
Halk evindeki memur seni yönlendirir "şu liseye git" diye ama sen istediğine de gidebilirsin. Vallahi bizim burada böyle istediğimiz yerden işlem yaptırabiliyoruz.
Foruma gelince aslında gerekli bile değil ama herkes dolduruyor, sende doldur riske atma kendini. Forumu ösym sitesinden zamanı gelince yayınlayacaklar o zaman çıktısını yaptırırsın.
Başvuruda şöyle yapılıyor gittiğin merkezde senin fotoğrafını çekiyorlar bilgisayar kamerası ile o kadar. Başvuru forumunda yazanları bilgisayardan görevli ösymye bildiriyor sonra sana bunun çıktısını verecek orada senin şifren yazacak. (Şifreler çok karışık oluyor istersen sonra kendin değiştirebilirsin ama unutmayacaksın hiç) Başvuru ücreti var 2 ya da 3 lira falan oluyor onu veriyorsun ve bu kadar başvuru olayı.
Sonra sınav yerleri açıklanacak o sana verilen şifre ile giriş yapacaksın sınav yerine bakacaksın falan çıktısını alacaksın sınav giriş belgesinin. Ve sınav günü geldiğinde sınava gireceksin.
Sınav sonuçları açıklanacak o zaman gene şifren ile giriş yapacaksın ve göreceksin kazandın mı kazanmadın mı
Lys falan gireceksen aynı şeyleri onun içinde yapacaksın bu sefer halk evine gitmeyeceksin direkt ygs başvurunu yaptığın okula gidersin ücreti yatırdık sonra başvurunu yaparlar.
Bütün sınavlar bittikten sonra da istersen evde kendin istersen de başvuru merkezlerinde tercihini yapabilirsin.
KGamze yazdı:Ben iki yıldır bu sınava giriyorum da sistem mi değişti ne oldu yeni yeni modalar?hsyhsy yazdı: okullarının bağlı olduğu başvuru merkezi derken? örgün eğitimdekilerde okul seni başvuru merkezine yönlendiriyor zaten de biz napıcaz? ösym başvuru merkezlerinden herhangi birine gidebilir miyiz?![]()
Mezun olmadıysan hala halk evine gidip "mezun olabilme ihtimali var, ygsye girebilir" benzeri bir belge verecekler onu alacaksın.
Halk evindeki memur seni yönlendirir "şu liseye git" diye ama sen istediğine de gidebilirsin. Vallahi bizim burada böyle istediğimiz yerden işlem yaptırabiliyoruz.
Foruma gelince aslında gerekli bile değil ama herkes dolduruyor, sende doldur riske atma kendini. Forumu ösym sitesinden zamanı gelince yayınlayacaklar o zaman çıktısını yaptırırsın.
Başvuruda şöyle yapılıyor gittiğin merkezde senin fotoğrafını çekiyorlar bilgisayar kamerası ile o kadar. Başvuru forumunda yazanları bilgisayardan görevli ösymye bildiriyor sonra sana bunun çıktısını verecek orada senin şifren yazacak. (Şifreler çok karışık oluyor istersen sonra kendin değiştirebilirsin ama unutmayacaksın hiç) Başvuru ücreti var 2 ya da 3 lira falan oluyor onu veriyorsun ve bu kadar başvuru olayı.
Sonra sınav yerleri açıklanacak o sana verilen şifre ile giriş yapacaksın sınav yerine bakacaksın falan çıktısını alacaksın sınav giriş belgesinin. Ve sınav günü geldiğinde sınava gireceksin.![]()
Sınav sonuçları açıklanacak o zaman gene şifren ile giriş yapacaksın ve göreceksin kazandın mı kazanmadın mı![]()
Lys falan gireceksen aynı şeyleri onun içinde yapacaksın bu sefer halk evine gitmeyeceksin direkt ygs başvurunu yaptığın okula gidersin ücreti yatırdık sonra başvurunu yaparlar.
Bütün sınavlar bittikten sonra da istersen evde kendin istersen de başvuru merkezlerinde tercihini yapabilirsin.
çok teşekkür ederim baya andınlatıcı oldu gerçekten, örgün eğitimden son sene açık öğretime geçtiğim için biraz telaş yapıyorum ama umarım hallederim yani, halk eğitim merkezine danıştığımda "biz ygs işlerini filan bilmeyiz, onu sen bileceksin" dediler ben de biraz ğanik yaptım ama tekrar teşekkür ederim yoruma.. şey mi başvuru formunu ösym sitesinden kendimiz mi çıktı olarak alıcaz yoksa dekontla harhangi bi liseye gitsek orda da var mıdır form
Hayır, onlar sana forum veremezler sen çıktısını alırsın yayınlandığı zaman ama dediğim gibi eğer işlem yaptıracağın yer yakınsa ilk önce paranı yatır sonra başvuru için git forum istemezlerse direkt işlemini yaparlar sende forum sıkıntısından kurtulmuş olursun.
ama şans işi bazı görevliler çok suratsız oluyor yeter ki öğrenci sürünsün "git forumunu doldur gel" de diyebilirler.
Ama seneye üniversiteye gidemezsen sonra kendin yapabilirsin bu işlemleri forumla falan işin olmaz. Neyse, umarım yerleşirsiniz.
Ayrıca bu yıl sistemi değiştiriyorlar galiba açık uçlu soru olacakmış yazılı olacak sanırım sınav çok çalışmamız lazım.
Ayrıca bir şey daha okula gittiğinde kendine çeki düzen verip git orada çekilecek fotoğraf üniversitede öğrenci kimliğinde olacak.

Ama seneye üniversiteye gidemezsen sonra kendin yapabilirsin bu işlemleri forumla falan işin olmaz. Neyse, umarım yerleşirsiniz.
Ayrıca bu yıl sistemi değiştiriyorlar galiba açık uçlu soru olacakmış yazılı olacak sanırım sınav çok çalışmamız lazım.
Ayrıca bir şey daha okula gittiğinde kendine çeki düzen verip git orada çekilecek fotoğraf üniversitede öğrenci kimliğinde olacak.

KGamze yazdı:Hayır, onlar sana forum veremezler sen çıktısını alırsın yayınlandığı zaman ama dediğim gibi eğer işlem yaptıracağın yer yakınsa ilk önce paranı yatır sonra başvuru için git forum istemezlerse direkt işlemini yaparlar sende forum sıkıntısından kurtulmuş olursun.ama şans işi bazı görevliler çok suratsız oluyor yeter ki öğrenci sürünsün "git forumunu doldur gel" de diyebilirler.
şey o 2014 eğitim öğretim yılıyla başlıcak olan uygulama.. bu sene son kez ygs-lys yapılacak ve full test uygulaması olcak.. bu sene üniversiteye kapak attık attık, seneye çok zor olacağını düşünüyorum, umarım ilk girmemde kazanırım yoksa işim zor
Hangi bölümü düşünüyorsun?
KGamze yazdı:Ben iki yıldır bu sınava giriyorum da sistem mi değişti ne oldu yeni yeni modalar?hsyhsy yazdı: okullarının bağlı olduğu başvuru merkezi derken? örgün eğitimdekilerde okul seni başvuru merkezine yönlendiriyor zaten de biz napıcaz? ösym başvuru merkezlerinden herhangi birine gidebilir miyiz?![]()
Sonra sınav yerleri açıklanacak o sana verilen şifre ile giriş yapacaksın sınav yerine bakacaksın falan çıktısını alacaksın sınav giriş belgesinin. Ve sınav günü geldiğinde sınava gireceksin.![]()
Sınav sonuçları açıklanacak o zaman gene şifren ile giriş yapacaksın ve göreceksin kazandın mı kazanmadın mı![]()
Açıklayıcı bilgi için teşekkürler.
Rica ederim Honey.