Ders seçimi hakkında
Ders seçimi hakkında
Merhaba, toplam 10 kredim var 2 yılda mezun olmak için toplam 30 kredi almam gerekiyor diye duydum şimdi ders seçimi yaparken derslerin vereceği kredi 1-2 diye değişiyor 30 kredi almak için ne yapmam lazım açıklarmısınız tam olarak bilmiyorum lütfen çok acil yardımcı olun bana
Re: Ders seçimi hakkında
Eğer iki yıl sonra mezun olmak istiyorsanız gerçekten azimli ve istikrarlı bir şekilde ders çalışmanız gerekir. Çünkü,
2 yılda 6 kez sınava girme hakkınız var. Toplam 180 kredi demektir bu. Yapılacak ek sınavları da sayarsak kalan iki krediyi de tamamlar ve muzun olursunuz.
30 kredi almak için ne yapmak lazım? diye sormuşsunuz. Seçmiş olduğunuz derslere gerektiği gibi çalışmanız yeterli olacaktır.
Size ders çalışma hakkında verebileceğim tavsiye ise şudur: Halk eğitimden almış olduğunuz kitapların kendinizce bir özetini-önemli gördüğünüz yerleri- çıkartın. Daha sonra bol bol çıkmış soru çözün. http://www.aciklise.net/genel/acik-lise-soru-arsivi.html Linkte geçmiş yılların çıkmış soruları var.
Ayrıca belirtmeliyim ki: Eğer test sonunda yanlışlarınızı da not alırsanız müthiş yarar görürsünüz. Bu şekilde geçemeyeceğiniz ders yok. Matematik dersinden de muaf olarak kurtulabilirsiniz. İngilizce dersi gene sizin elinizde.
Bir dersten muaf olabilmeniz için aynı dersten 3 kez sınava girip başarısız olmalısınız.
Önemle belirtmeliyim ki: Kesinlikle gözünüzü korkutmayın. İnanır ve azmederseniz kesinlikle başarırsınız. Forumla sürekli irtibat halinde bulunup, aklınıza takılan her şeyi sormanız da yararınıza olacaktır. Şimdiden kolay gelsin.
2 yılda 6 kez sınava girme hakkınız var. Toplam 180 kredi demektir bu. Yapılacak ek sınavları da sayarsak kalan iki krediyi de tamamlar ve muzun olursunuz.
30 kredi almak için ne yapmak lazım? diye sormuşsunuz. Seçmiş olduğunuz derslere gerektiği gibi çalışmanız yeterli olacaktır.
Size ders çalışma hakkında verebileceğim tavsiye ise şudur: Halk eğitimden almış olduğunuz kitapların kendinizce bir özetini-önemli gördüğünüz yerleri- çıkartın. Daha sonra bol bol çıkmış soru çözün. http://www.aciklise.net/genel/acik-lise-soru-arsivi.html Linkte geçmiş yılların çıkmış soruları var.
Ayrıca belirtmeliyim ki: Eğer test sonunda yanlışlarınızı da not alırsanız müthiş yarar görürsünüz. Bu şekilde geçemeyeceğiniz ders yok. Matematik dersinden de muaf olarak kurtulabilirsiniz. İngilizce dersi gene sizin elinizde.
Bir dersten muaf olabilmeniz için aynı dersten 3 kez sınava girip başarısız olmalısınız.
Önemle belirtmeliyim ki: Kesinlikle gözünüzü korkutmayın. İnanır ve azmederseniz kesinlikle başarırsınız. Forumla sürekli irtibat halinde bulunup, aklınıza takılan her şeyi sormanız da yararınıza olacaktır. Şimdiden kolay gelsin.
Giriş, gelişme, sonuç:
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... a1#p150172
Hocam herşeyi hesapladım ben 17 yaşındayım derslerim kötü gerilerdeyim fakat aptal değil zekiyim çok çalışırsam başarabileceğimi sanıyorum çünkü gerçekten üniversiteye gitmek istiyorum. Bu sene açık lise sınavları için kasıcam seneyede hem üniversite sınavı hem de diğer açık lise sınavları için çalışacağım. Benim isteğim bu sene değil 2015te üniversiteye gitmek. Çünkü yaşım geçiyor yani.cemil.ksa yazdı:Eğer iki yıl sonra mezun olmak istiyorsanız gerçekten azimli ve istikrarlı bir şekilde ders çalışmanız gerekir. Çünkü,
Size ders çalışma hakkında verebileceğim tavsiye ise şudur: Halk eğitimden almış olduğunuz kitapların kendinizce bir özetini-önemli gördüğünüz yerleri- çıkartın. Daha sonra bol bol çıkmış soru çözün. http://aciklise.net/acik-ise-cikmis-sinav-sorulari.html Linkte geçmiş yılların çıkmış soruları var.
Bazı sorularım olacak;
Ders seçerken derslerin yanında krediler yazıyor atıyorum felsefe 2 kredi 2 diyor bu ne demek?
Bu dersi geçsem bana sadece 2 kredi mi kazandıracak?
Evde çalışacağım ve bana tam olarak ne tür bir çalışma programı önerirsin? ve yanlışlardan not almaktan kastın tam olarak ne?
Muaf olma olayı nedir? Ne demek yani muaf olmak, avantajları ve dez avantajları nedir bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum en baştan anlatırsan sevinirim

Ve dediğin gibi 2 yılda 6 sınava gireceğim hepsinden 30 kredi aldım diyelim 180, bendede 10 kredi var 190 olacak. Mezun olabilmek için 192 kredi gerekiyor geriye kalan 2 kredi için bir yıl daha bekletmek istemiyorum üniversiteyi bunun için ne yapmam gerek sence? başka bir yolu var mıdır acaba?
Lütfen bana yardım et bunu başarmam gerekiyor çok istiyorum.
Seçtiğiniz derslerin kredileri ne ise onu alırsınız. Yani felsefe dersi 2 kredi ise 2 kredi , matematik dersi 6 kredi ise 6 kredi. Sınavda dersin kredisini alabilmeniz için 9 doğru yapmanız yeterlidir. Ancak ne kadar yüksek notlar alırsanız o kadar yararınıza olacaktır. Bu yarar nedir? diye soracak olursanız. "Diploma notunuz artar, buda size ileriye dönük büyük bir avantaj."
Ben şu şekilde ders çalışıyorum ve faydasını da görüyorum.
Halk eğitimden aldığım kitapların teker teker özetini çıkartıyorum.Çünkü yazarak çalışmak gerçekten faydalıdır. Kitabın özetini çıkartırken sadece önemli gördüğüm yerleri ve kitap da dikkat çekilmiş olan yerleri yazıya aktarıyorum. Bitirdiğim her dersten sonra elimde bulunan çıkmış sorular kitabından test çözüyorum. Testi çözdükten sonra yanıtlarımı tek tek kontrol ediyorum ve yanlışlarımı "testten notlar" olarak özetin ardına yazıyorum. Bu biraz zahmetli ancak yararlı bir yol diye düşünmekteyim. Çünkü açık lisede soru tipi aynı olduğu için diğer testler de aynı soruları kaçırmamış oluyorum.
Muaf olmanın ne olduğunu söylemeden şun belirtmeliyim: Açık lisede dersler seçmeli ve ortak olmak üzere iki şekilde bölünmüştür. Ortak dersler sizin sınavlarına girip geçmeniz gereken derslerdir. Bu derslerden geçer not alamıyorsanız muaf olacaksınız. Bir dersten muaf olmak demek ise, o dersten artık sorumlu değilsiniz demektir. Örneğin eğer bir öğrenci matematik 1 dersinden muaf olmuşsa, artık o dersi vermek veya sınavına girmek zorunda değildir. Muaf olunamayan tek ders Dil Anlatım dersidir.
Bir önceki mesajımda da belirtiğim gibi. Yıl sonlarında ek sınavlar yapılır.Ek sınav, yapılan 3 sınavdan harici, fazladan yapılan yıl sonu sınavlarıdır. Eğer girme hakkınız olur ise girer eksik kredinizi o şekilde tamamlarsınız.
Ben şu şekilde ders çalışıyorum ve faydasını da görüyorum.
Halk eğitimden aldığım kitapların teker teker özetini çıkartıyorum.Çünkü yazarak çalışmak gerçekten faydalıdır. Kitabın özetini çıkartırken sadece önemli gördüğüm yerleri ve kitap da dikkat çekilmiş olan yerleri yazıya aktarıyorum. Bitirdiğim her dersten sonra elimde bulunan çıkmış sorular kitabından test çözüyorum. Testi çözdükten sonra yanıtlarımı tek tek kontrol ediyorum ve yanlışlarımı "testten notlar" olarak özetin ardına yazıyorum. Bu biraz zahmetli ancak yararlı bir yol diye düşünmekteyim. Çünkü açık lisede soru tipi aynı olduğu için diğer testler de aynı soruları kaçırmamış oluyorum.
Muaf olmanın ne olduğunu söylemeden şun belirtmeliyim: Açık lisede dersler seçmeli ve ortak olmak üzere iki şekilde bölünmüştür. Ortak dersler sizin sınavlarına girip geçmeniz gereken derslerdir. Bu derslerden geçer not alamıyorsanız muaf olacaksınız. Bir dersten muaf olmak demek ise, o dersten artık sorumlu değilsiniz demektir. Örneğin eğer bir öğrenci matematik 1 dersinden muaf olmuşsa, artık o dersi vermek veya sınavına girmek zorunda değildir. Muaf olunamayan tek ders Dil Anlatım dersidir.
Bir önceki mesajımda da belirtiğim gibi. Yıl sonlarında ek sınavlar yapılır.Ek sınav, yapılan 3 sınavdan harici, fazladan yapılan yıl sonu sınavlarıdır. Eğer girme hakkınız olur ise girer eksik kredinizi o şekilde tamamlarsınız.
Giriş, gelişme, sonuç:
Bir sorum daha olacak, mesela 2 yılda bitirmem için her sınavdan 30 kredi almam gerekiyorya, bunun için çok mu fazla ders seçmem gerekiyor anlayamadım?
Seçilen Ders Sayısı : 16 Toplam Kredi : 30
Ders seçme ekranında bu bilgiler var. seçtiğim her 16 dersin birinden 9 doğru alırsam 30 kredim olmuş oluyor doğru mu?
ve birde, bütün sorulara cevap bulabileceğim bir kaynak mevcut mu acaba? yani siz nasıl öğrendiniz bu kadar şeyi?
Seçilen Ders Sayısı : 16 Toplam Kredi : 30
Ders seçme ekranında bu bilgiler var. seçtiğim her 16 dersin birinden 9 doğru alırsam 30 kredim olmuş oluyor doğru mu?
ve birde, bütün sorulara cevap bulabileceğim bir kaynak mevcut mu acaba? yani siz nasıl öğrendiniz bu kadar şeyi?
Doğrudur, seçmiş olduğunuz derslerin her birinden dokuz doğru yaparsanız 30 kredi alırsınız.
Sizce de bu forum iyi bir kaynak değil mi? Eğer sizde forumla sürekli olarak irtibatta kalırsanız, bir çok yararlı bilgiyi öğrenebilirsiniz.
Sizce de bu forum iyi bir kaynak değil mi? Eğer sizde forumla sürekli olarak irtibatta kalırsanız, bir çok yararlı bilgiyi öğrenebilirsiniz.
Giriş, gelişme, sonuç:
Örgün eğitimden Açık Liseye nakil oluyor mu? (Yardım)