Anadolu öğretmen lisesinden açık öğretime geçmek

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Cevapla
heril
Mesajlar: 13
Kayıt: 06 Kas 2013, 23:53

Anadolu öğretmen lisesinden açık öğretime geçmek

Mesaj gönderen heril » 07 Kas 2013, 06:48

Anadolu Öğretmen lisesinden açık öğretime geçmek istiyorum.Sebebi gereksiz okul derslerinden ygs lys ye iyi hazırlanamıyorum.Hedefim il 8 bin lise 2 öğrenciyim okulun bana bir katkısı yok.Özel dersler,dershanelerle destekleyeceğim kendimi.Sizce bu mantıklı mı?Diğer bir sorum ise orta öğretim başarı puanın 90 üzerinde ise açık lisede bu durumda lyse me girecek olan puan anadolu lisesine göre düşük mü gelir?
Birde bu açık liseyi erken bitirme şansım var mı ?Teşekkürler :oops:



Kullanıcı avatarı
nivli_83
Doktor
Mesajlar: 212
Kayıt: 23 Ara 2009, 14:03
Konum: MEZUN

Re: Anadolu öğretmen lisesinden açık öğretime geçmek

Mesaj gönderen nivli_83 » 07 Kas 2013, 21:30

millet olarak bişileri erken bitirme ,erken yol almaya,erken sona varmaya bayılıyoruz nedense.açıköğretim okulları insanlar için büyük bi nimettir bence. zamanında bişekilde okul okumamış yada okuyamamış,şartları elvermemiş insanlar için (misal ben) ikinci bi şanstır açık öğretim.fakat zaten orgün eğitim gören eline böyle bi şans verilmiş olan,sizin gibi gençlerin okulu bırakıp açık öğretime geçmek istemesine anlam veremiyorum.yav ne güzel okul hayatın var.hemde öğretmen lisesinde okuyosun.okul hayatı sadece ders öğrenmek değildir.okulda hayata dair biçok şeyi görüp öğrenir insan.iyi bir sıra arkadaşı herşey demektir.yada sana dersi çok iyi anlatan bi öğretmen.bunları bırakıp açık öğretime geçmek istemen sanırım okulu daha erken nasıl bitirebilirim düşüncesinden kaynaklanıyor.bence sen okulu dahaerken nası bitiririm diye düşünmektense ,kendime daha fazla ne katabilirim onu düşün .inan kendin için yapabileceğin en verimli yatırım bu olucak.başarılar dilerim
herşeyi bilmen gerekmez..haddini bil yeter !!

heril
Mesajlar: 13
Kayıt: 06 Kas 2013, 23:53

Re: Anadolu öğretmen lisesinden açık öğretime geçmek

Mesaj gönderen heril » 10 Kas 2013, 04:49

nivli_83 yazdı:millet olarak bişileri erken bitirme ,erken yol almaya,erken sona varmaya bayılıyoruz nedense.açıköğretim okulları insanlar için büyük bi nimettir bence. zamanında bişekilde okul okumamış yada okuyamamış,şartları elvermemiş insanlar için (misal ben) ikinci bi şanstır açık öğretim.fakat zaten orgün eğitim gören eline böyle bi şans verilmiş olan,sizin gibi gençlerin okulu bırakıp açık öğretime geçmek istemesine anlam veremiyorum.yav ne güzel okul hayatın var.hemde öğretmen lisesinde okuyosun.okul hayatı sadece ders öğrenmek değildir.okulda hayata dair biçok şeyi görüp öğrenir insan.iyi bir sıra arkadaşı herşey demektir.yada sana dersi çok iyi anlatan bi öğretmen.bunları bırakıp açık öğretime geçmek istemen sanırım okulu daha erken nasıl bitirebilirim düşüncesinden kaynaklanıyor.bence sen okulu dahaerken nası bitiririm diye düşünmektense ,kendime daha fazla ne katabilirim onu düşün .inan kendin için yapabileceğin en verimli yatırım bu olucak.başarılar dilerim
Yok erken bitirsemde bi işime yaramıyacak zaten çünkü lys ygs konuları erken mezun olsam biteremem o yuzden bır anlamı olmak.Benım yakındıgım taraf okul hayatımda ogretmenler bana artıdan çok eksi veriyorlar.Ben her şeyi özel öğretmenlerimden öğrendim bu yüzden okul saçma geliyor.Olaya arkadaş veya sosyal yönden yaklaşmayalım arkadaşlarım sağolsun aynı okulda olmasak bile varlar.Ben okulla vakit kaybedeceğime açığa geçip daha fazla ders çalışmak istiyorum.Bu bana mantıklı geliyo ancak sizlere de fikrinizi sormak istedim.Birde obp puanımda lyse ye geçen puanda bir düşüş olur mu ?

murattt

Re: Anadolu öğretmen lisesinden açık öğretime geçmek

Mesaj gönderen murattt » 05 Oca 2014, 13:58

Bunun haberi bile yapildi. Uyanik dershaneler seningibi cocuklara boyle akil veriorlar. aciklose kurnazligi diye aratirsan tonlarca yazi gorebilirsin. Evet sistemde boyle birde bosluk var. Sömurun gencler..

Cevapla

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön