Açıköğretime kayıt olmak istiyorum / Aklımdaki sorular
Açıköğretime kayıt olmak istiyorum / Aklımdaki sorular
Arkadaşlar Lise 4'teyim.
Anadolu Teknik Lisesi Bilişim Tekn. bölümü okuyorum.
Açık liseye geçmek istiyorum okulda bölüm derslerinden dolayı.. 3 yıl katlandım ama son yıl olmuyor devamsızlıkta şimdide özürü + özürsüz 18.
Her neyse sonuca geleyim.
Açık lise konusunda uzman olan bir müdür yardımcımıza transkriptimi verdim ve yaklaşık 180 kredim olduğunu söyledi.
1- Açık Lise'ye geçsem hangi dersleri geçmem zorunlu ?
2- 19-20_Ocak_2013_AOL_Sinav_Sorularını çözdüm.
Sonuçlar şu şekilde :
Dil Anlatım-1 9 doğru
Dil Anlatım-5 18 doğru..
Yani Dil Anlatım 1'de zorla geçerim heralde.. Ben sadece Dil Anlatım 5'i seçsem Dil Anlatım 1'ide vermek zorunda mıyım ?
-----
Din-3 : 13 doğru
Türk Edebiyatı-1 ve Tarih-2 yapamadım hiç bir şekilde.
İnkılap : 7 doğru
Matematik-2 9 doğru
Kimya-3 8 doğru
Biyoloji 9 doğru
Fizik 6 doğru
Bunların hepsini vermek zorunda mıyım ? Eğer başarısız olursam heralde kredileri almayıp 3 sınav sonra muaf oluyorum 192 krediyi geçtiğimde.
Yaklaşık olarak ne zaman mezun olabilirim ?
En erken ne zaman mezun olabilirim ?
Bide şunu merak ediyorum : Önemli olan lise mi yoksa üniversite mi ?
Açık lise mezunu olduğumda dezavantajı olur mu ?
Anadolu Teknik Lisesi Bilişim Tekn. bölümü okuyorum.
Açık liseye geçmek istiyorum okulda bölüm derslerinden dolayı.. 3 yıl katlandım ama son yıl olmuyor devamsızlıkta şimdide özürü + özürsüz 18.
Her neyse sonuca geleyim.
Açık lise konusunda uzman olan bir müdür yardımcımıza transkriptimi verdim ve yaklaşık 180 kredim olduğunu söyledi.
1- Açık Lise'ye geçsem hangi dersleri geçmem zorunlu ?
2- 19-20_Ocak_2013_AOL_Sinav_Sorularını çözdüm.
Sonuçlar şu şekilde :
Dil Anlatım-1 9 doğru
Dil Anlatım-5 18 doğru..
Yani Dil Anlatım 1'de zorla geçerim heralde.. Ben sadece Dil Anlatım 5'i seçsem Dil Anlatım 1'ide vermek zorunda mıyım ?
-----
Din-3 : 13 doğru
Türk Edebiyatı-1 ve Tarih-2 yapamadım hiç bir şekilde.
İnkılap : 7 doğru
Matematik-2 9 doğru
Kimya-3 8 doğru
Biyoloji 9 doğru
Fizik 6 doğru
Bunların hepsini vermek zorunda mıyım ? Eğer başarısız olursam heralde kredileri almayıp 3 sınav sonra muaf oluyorum 192 krediyi geçtiğimde.
Yaklaşık olarak ne zaman mezun olabilirim ?
En erken ne zaman mezun olabilirim ?
Bide şunu merak ediyorum : Önemli olan lise mi yoksa üniversite mi ?
Açık lise mezunu olduğumda dezavantajı olur mu ?
Re: Açıköğretime kayıt olmak istiyorum / Aklımdaki sorular
Merhaba, öncelikle yüzmüş kuyruğuna gelmişsin ve 4. sınıftasın. Eğer düz açık liseye geçersen 3 yıl boyunca aldığın tüm meslek derslerinin notları yanar ve kredisini kaybedersin. Eline ise 90 civarı kültür dersi kredisi kalır. AÖL'den mezun olmak için 192 krediye ihtiyacın var. Müdürünüz sanırım bunu dikkate almadan seni Mesleki açık Öğretim Lisesi öğrencisi olarak görüp, yüksek kredi hesaplamış.
Geçişini yapınca önüne internetten görebileceğin bir öğrenci girişi sayfası çıkacak. Orada "zorunlu dersler" diye bir kısım göreceksin. Bu kısımda kaç ders varsa, hepsinden ya başarılı olacaksın ya da 3 kez kalıp muaf olacaksın. (Dil ve anlatım derslerinden muaf olunamıyor)
Yaklaşık olarak 1.5 senede mezun olursun diye tahmin ediyorum, her sınavda tam krediye yakın kredi kazanırsan. Bu da o kadar basit değil, çok çalışmak şart.
Açık lise mezunu olmak, üniversite sınavlarında vs. bir dezavantaj teşkil etmez. Ama "lise mi yoksa üniversite mi önemli?" demişsin. Tabi ki üniversite çok daha önemli. Bu devirde lise mezunu olmanın hiçbir esprisi kalmadı.
Örneğin bilişim mezunu olup, aynı bölümün üniversitesine gitmek istersen sana okul OBP puanına ek olarak bir de alan içi tercih kredisi verecektir. Bence açık liseye de geçsen mesleki olarak okumanda fayda var...
Geçişini yapınca önüne internetten görebileceğin bir öğrenci girişi sayfası çıkacak. Orada "zorunlu dersler" diye bir kısım göreceksin. Bu kısımda kaç ders varsa, hepsinden ya başarılı olacaksın ya da 3 kez kalıp muaf olacaksın. (Dil ve anlatım derslerinden muaf olunamıyor)
Yaklaşık olarak 1.5 senede mezun olursun diye tahmin ediyorum, her sınavda tam krediye yakın kredi kazanırsan. Bu da o kadar basit değil, çok çalışmak şart.
Açık lise mezunu olmak, üniversite sınavlarında vs. bir dezavantaj teşkil etmez. Ama "lise mi yoksa üniversite mi önemli?" demişsin. Tabi ki üniversite çok daha önemli. Bu devirde lise mezunu olmanın hiçbir esprisi kalmadı.
Örneğin bilişim mezunu olup, aynı bölümün üniversitesine gitmek istersen sana okul OBP puanına ek olarak bir de alan içi tercih kredisi verecektir. Bence açık liseye de geçsen mesleki olarak okumanda fayda var...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Emin misin mesleki açık öğretim lisesi olarak düşünüp hesapladığına ?emrahk yazdı:Merhaba, öncelikle yüzmüş kuyruğuna gelmişsin ve 4. sınıftasın. Eğer düz açık liseye geçersen 3 yıl boyunca aldığın tüm meslek derslerinin notları yanar ve kredisini kaybedersin. Eline ise 90 civarı kültür dersi kredisi kalır. AÖL'den mezun olmak için 192 krediye ihtiyacın var. Müdürünüz sanırım bunu dikkate almadan seni Mesleki açık Öğretim Lisesi öğrencisi olarak görüp, yüksek kredi hesaplamış.
Çünkü arkadaşım 3 yıl önce lise 2 de okuldan atılıp sadece lise 1 için 67 kredi alMIŞ. Ve hoca mesleki derslerden bıktığımı biliyor.
+ Mesleki Açık Öğretim öğrencilerine ders veriyor benim bölüm hocam. Yani o hocadan kurtulmak isterken yine aynı hocadan ders görme ihtimali olur o şekilde

Yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim de aşırı unutkanlık dikkat bozukluğu konsantre olamama gibi sorunlarım var. Yani başarılı olamıyorum ve notlarım çok kötü..
Mat 28 Kimya 40 İng 90 Din 75 Fizik 15 Biyoloji 2 Açık kaynak 45 Mesleki Yabancı Dil 65 Nesne Tabanlı Programlama 10 gibi..
Geçiş yapmadan önce kafamda soru işareti kalsın istemiyorum. (Hesaplayan müdür yardımcısı Hatay'ın en bilgililerinden biriymiş herkes öyle diyor. Hatay'da Açıköğretim bir şeyiydi de unuttum

Bana zorunlu dersleri verdiğim sürece en geç bir yılda mezun olabileceğimi söyledi.
Dostum beni korkuttun ya..
Kredim yaklaşık 170 şu an. Meslek derslerini hesaplamış olsaydı çok fark olurdu.
Ben lise 1 de 35 lise 2 ve 3 te 45 ders gördüm.
Lise 1'de meslek dersleri yoktu. Yaklaşık 30*2 kredi gelir yani. >> 60
Lise 2'de 45 saatin 13 saati bölüm 2 3 saati de gereksiz dersler dersek 30 *2 >> 60 .
Lise 3'te 45 saatin 15 saati bölüm 28*2 desek yaklaşık 56
176 civarı bir şey..
Kredim yaklaşık 170 şu an. Meslek derslerini hesaplamış olsaydı çok fark olurdu.
Ben lise 1 de 35 lise 2 ve 3 te 45 ders gördüm.
Lise 1'de meslek dersleri yoktu. Yaklaşık 30*2 kredi gelir yani. >> 60
Lise 2'de 45 saatin 13 saati bölüm 2 3 saati de gereksiz dersler dersek 30 *2 >> 60 .
Lise 3'te 45 saatin 15 saati bölüm 28*2 desek yaklaşık 56
176 civarı bir şey..
Bir şey bilmesem kesin bir yanıt vermezdim "dostum" (?).. Meslek lisesinden düz liseye geçenler 4 yılın sonunda bile geçse en fazla 110 krediye sahip olurlar. Sen de taş çatlasa 100 kredi ile açık liseli olabilirsin. Meslek derslerinden aldığın notların kredileri düz açık liseye geçmez...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
emrahk yazdı:Bir şey bilmesem kesin bir yanıt vermezdim "dostum" (?).. Meslek lisesinden düz liseye geçenler 4 yılın sonunda bile geçse en fazla 110 krediye sahip olurlar. Sen de taş çatlasa 100 kredi ile açık liseli olabilirsin. Meslek derslerinden aldığın notların kredileri düz açık liseye geçmez...
Anlamadığın nokta şu.
Krediler dönem başı alınıyormuş. Meslek derslerinden kredi gelmiyor.
Lise 1 de 35 - Lise 2'de 45 Lise 3'te 45 ders gördüm.
Lise 2'de toplam 15 - Lise 3'te toplam 15 meslek dersi diyelim..
Lise 1'de meslek dersleri yoktu. İki dönem için 60 desek.. Lise 3'te 45-15 = 30 oluyor. İki dönem için rehberliği çıkardığımızı vs varsayarsak 27*2 den 54 oluyor.
Lise 3'te de aynı şekilde düşünürsek 54 gelse. >>>>>>>> 60 + 54 + 54 = 168
Ben Halk Eğitim Merkezi'ne gittim. Açık Lise Koordinatörlüğü yapmış biriyle konuştum. aciklise@meb.gov.tr bu adresle de konuştum. Bir tek bunu sen diyorsun.. Görecez ama. Bakalım ne olacak.
emrahk yazdı:Bir şey bilmesem kesin bir yanıt vermezdim "dostum" (?).. Meslek lisesinden düz liseye geçenler 4 yılın sonunda bile geçse en fazla 110 krediye sahip olurlar. Sen de taş çatlasa 100 kredi ile açık liseli olabilirsin. Meslek derslerinden aldığın notların kredileri düz açık liseye geçmez...
Bu arada uzun zaman sonra foruma geçtim.. 177 kredi ile başladım AÖL'e. En fazla 110 demiştin.
İlk sınavda 20 kredi alarak 197 yaptım.
Bir sonraki sınava girmedim. Ek sınavda da Dil anlatım için girdim ve 199 yaptım..
Maşallah ne kadar bol kredi vermişler... Neredeyse 192 verip mezun edeceklermiş direkt. Sen haftanın 7 günü okula mı gittin örgünde? Zaten yarıdan fazlası meslek dersleri, bir de 177 kredilik dersi hangi ara verdiler? Merakımdan soruyorum. Meslek liseliler en fazla 120 kredilik ortak ders alıyorlar...mhmtdmrl yazdı:emrahk yazdı:Bir şey bilmesem kesin bir yanıt vermezdim "dostum" (?).. Meslek lisesinden düz liseye geçenler 4 yılın sonunda bile geçse en fazla 110 krediye sahip olurlar. Sen de taş çatlasa 100 kredi ile açık liseli olabilirsin. Meslek derslerinden aldığın notların kredileri düz açık liseye geçmez...
Bu arada uzun zaman sonra foruma geçtim.. 177 kredi ile başladım AÖL'e. En fazla 110 demiştin.
Bir sonraki sınava girmedim. Ek sınavda da Dil anlatım için girdim ve 199 yaptım..
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
emrahk yazdı:Maşallah ne kadar bol kredi vermişler... Neredeyse 192 verip mezun edeceklermiş direkt. Sen haftanın 7 günü okula mı gittin örgünde? Zaten yarıdan fazlası meslek dersleri, bir de 177 kredilik dersi hangi ara verdiler? Merakımdan soruyorum. Meslek liseliler en fazla 120 kredilik ortak ders alıyorlar...mhmtdmrl yazdı:Bu arada uzun zaman sonra foruma geçtim.. 177 kredi ile başladım AÖL'e. En fazla 110 demiştin.emrahk yazdı:Bir şey bilmesem kesin bir yanıt vermezdim "dostum" (?).. Meslek lisesinden düz liseye geçenler 4 yılın sonunda bile geçse en fazla 110 krediye sahip olurlar. Sen de taş çatlasa 100 kredi ile açık liseli olabilirsin. Meslek derslerinden aldığın notların kredileri düz açık liseye geçmez...
Meslek dersleri yarıdan fazla değildi.
Mesela haftada 45 saat ders işliyorduk.
30 örgün eğitimdeki dersler.
15 > meslek dersleri. Ve sayısal bölümündeydim ben. Yani sayısal ağırlıklı dersler işliyordum. Anadolu liselerinden tek farkımız almanca olmaması ve bölüm derslerini bize yüklemeleriydi.. Okulu bırakma nedenlerimden biri de bu kadar ağır ders yükünü kaldıramam.
Zaten zorunlu derslerim sadece şunlardı >
DİL ANLATIM 8
DİL ANLATIM 7
TÜRK EDEBİYATI 7
TÜRK EDEBİYATI 8
YABANCI DİL 8
YABANCI DİL 7
TRAFİK VE İLKYARDIM 1
TRAFİK VE İLKYARDIM 2
DİN KÜLTÜRÜ 8
MUAF OLARAK sadece BİYOLOJİ 1 - BİYOLOJİ 2 dersleri vardı.
Yani ne matematik dersi sınavına girdim AÖL'de. Ne fizik ne kimya ne biyoloji ne geometri

( Bu arada ben Anadolu Teknik / Bilişim Teknolojileri / Veri Tabanı bölümündeydim.. Diğer meslek sınıflarında motor vb pek ders işlemiyorlar stajları falan oluyor haftanın 2 3 günü.. Ben ise stajımı Lise 2'de 100 - Lise 3'te 200 saat olarak yapmıştım.. O yüzden haftanın belirli günlerinde stajım falan yoktu

Neyse, Anadolu teknik lisesiymişsin zaten. Normal endüstri meslek lisesi olsan çok daha az kredin gelirdi. Ben nedense gözden kaçırmışım Anadolu teknik liseli olduğunu. Yine de gelen kredine bakılırsa ders yükün çok fazlaymış, herkes katlanamaz bu duruma... 

Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
emrahk yazdı:Neyse, Anadolu teknik lisesiymişsin zaten. Normal endüstri meslek lisesi olsan çok daha az kredin gelirdi. Ben nedense gözden kaçırmışım Anadolu teknik liseli olduğunu. Yine de gelen kredine bakılırsa ders yükün çok fazlaymış, herkes katlanamaz bu duruma...
Aynen öyle.. Katlanamadım zaten. Son yılda bıraktım işte.. Bir soru sordum da forumda sanada sorayım..
Ek sınavda muafiyet var mıdır?
Bir önceki sınava girmedim. Daha önce bir defa başarısız olmuştum TED ve Yabancı Dil'den. Ek sınavda da başarısız oldum. (Yani dil anlatım için girmiştim sınava 85 aldım ve kurtuldum)
Ocak sınavında mezun olur muyum? Yoksa ek sınav olduğu için bir sınava daha mı girmem gerekiyor Ocak sınavından sonra?
Teşekkürler şimdiden

Ek sınavda da muaf olunuyor. Ek sınavla birlikte 2. kez kalmışsan, Ocak sınavıyla 3. kez kalıp muaf olursun. Tabi Dil ve Anlatım hariç diğer tüm dersler için geçerli bir durum bu.
19 Ekim'de sadece Ankara ilinde yapılacak olan 2. ek sınava girersen, o sınavla da muaf olup mezun olabilirsin...
19 Ekim'de sadece Ankara ilinde yapılacak olan 2. ek sınava girersen, o sınavla da muaf olup mezun olabilirsin...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Ankara'ya gitme şansım yokemrahk yazdı:Ek sınavda da muaf olunuyor. Ek sınavla birlikte 2. kez kalmışsan, Ocak sınavıyla 3. kez kalıp muaf olursun. Tabi Dil ve Anlatım hariç diğer tüm dersler için geçerli bir durum bu.