Açık lise mezunu askeri okullara girme isteği

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
bilmem06

Açık lise mezunu askeri okullara girme isteği

Mesaj gönderen bilmem06 » 11 Oca 2014, 08:26

Arkadaşlar ben 12. sınıfta geçtim açık liseye. Ve bir şeyler sorduğunuz herkes ayrı bir şey uyduruyodu.(üniversitede erasmusa gidememe, üniversiteye girsen bile açık lise mezunu olduğun için işsiz kalmak gibi saçma sapan şeyler anlayacağınız :D ) Ama ygs başvuru formunda askeri okullara girme isteği diye bir madde var. Sanki böyle bir şey duydum. Açık liseden mezun olunca polislik, askerlik vs. sınavlarına girilemiyor diye. Gerçi eğitim eşit bir hak ve böyle bir şey çok saçma geliyo bana. Benim öyle bir hedefim yok zaten. Ama 2. dönem açık liseye geçmeyi düşünen arkadaşlarım var bazıları belkide bunu yanlış bildiklerinden dolayı geçmiyor. Bilgisi olan var mı böyle bir şey hakkında?

murattt

Re: Açık lise mezunu askeri okullara girme isteği

Mesaj gönderen murattt » 11 Oca 2014, 09:21

Benim bildiğim sadece askeri okullar almıyor. Ama tamda emin değilim bilen ve tecrube den birileri muhakkak vardır

kurt cobain
Asistan

Mesaj gönderen kurt cobain » 11 Oca 2014, 10:10

Pmyo giriliyor diye biliyorum ama askeri okullara girilmiyor.

murattt

Mesaj gönderen murattt » 11 Oca 2014, 10:11

ozaman bende yanlış hatırlamamışım

Kullanıcı avatarı
nemesis
Uzman

Mesaj gönderen nemesis » 12 Oca 2014, 03:00

askeri hap akademileri dışında bütün askeri okullara girme imkanınız vardır uzman çavuşluk, astsubaylık gibi

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön