Açık Liseye başlıyacağım?
Açık Liseye başlıyacağım?
Merhabalar ben 8. sınıfı okuyorum ikinci dönemdeyiz okul bitmek üzere işte. Ben şuan 15 yaşıma girmek üzereyim. 9 yaşında Bilgisayarcıda çalıştım bilgisayar ile ilgili temel şeyleri öğrendim sonra kendimi yazılıma verdim. AutoCad, Blender,, Adobe Photoshop, Unity 3D, CryEngine falan filan derken bayağı bi bilgisayarda master yapmışım. Şuan Oyun yapmak ve Animasyon yapımı üzerinde uğraşıyorum. Geleceğim gayet parlak görünüyor. Google Adsense(Google üzerinden para kazanma platformu) üzerinde çalıştım ve ordan bana gelen gelirle kendime bir dükkan açtım bilgisayar ve yazılım hakkında. Günlük getirisi bayağı bir oluyor. Ama önümde bir engel var. Ne kadarda okul okumak hayatımızın bir gerçeği(gereği) olsada bazı yerlerde bize engel olabiliyor. Ben liseyi açıktan okumaya karar verdim. Bilgisayar mühendisliği okuyacağım. Bir fark edermi? Sizce normalmi okumalıyım? Açıktan okursam üniversteye gidebilirmiyim? Kpss ve ygs'ye girebilirmiyim? . Teşekkürler... (Biraz uzun oldu
)

Re: Açık Liseye başlıyacağım?
Kendini çok güzel geliştirmişsin eğer derslerin iyiyse bence örgün meslek lisesine gitmelisin liseden sonra da bölümünle ilgili alana dgs ile kısa yoldan üniversiteye gidebilirsin... Ama yine de karar senin:)
Bilmek için bıkıp usanmadan çalışmak, susuz kalmış bir çiçek suyu nasıl emerse öyle iştahla öğrenmek gerekir.
eğer o kadar iyiysen kurslara katıl ve sertifikanı al, gelecekte çok işine yarar.
Mezun
Ben dışardan okumak istiyorum. Okula gidecekmiyim yada sadece sınav günlerimi gideceğim ve kitapları nerden alacağım tşk...
sadece sınavlara giriyosun okul yok.. kitapları halk eğitimden alabilirsin...
Bilmek için bıkıp usanmadan çalışmak, susuz kalmış bir çiçek suyu nasıl emerse öyle iştahla öğrenmek gerekir.
Yanıtlarınız için teşekkürler. Ben şuan 15 yaşıma girmek üzereyim. Açık Lisede yaş kısıtlayan durumlar varmı? Açık liseyi bitirirsem normal üniversiteyemi giderim yoksa açık üniversitemi? Bana açık liseyi ve geçeceğim süreci tercübelerinize dayanarak detaylı bir şekilde açıklarmısınız?
Yaş sınırlaması yok. YGS ve LYS puanın yüksek olduktan sonra normal üniversiteye de gidebilirsin.. http://www.aol.meb.gov.tr/ Burdan yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini takip edersin.. kayıt için neler gerekli olduğunu ve ne yapman gerektiği yazar sayfada