Ders seçimi yapcam ama sorularım var ?
Re: Ders seçimi yapcam ama sorularım var ?
Kaydın aktif oldu mu ve ders seçim ekranın geldi mi?
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
evet aktif ve seçim yapcaktım ki bunlar takıldı aklımaemrahk yazdı:Kaydın aktif oldu mu ve ders seçim ekranın geldi mi?
güncell !!
Öğrenci girişini aç ve "zorunlu dersler" kısmına gir. Orada bulunan derslerden dönemi en düşük olanları seç ve 30 kredilik ortak ders seçmeyi tamamla. Derslerinin hepsini zor da olsa, kolay da, zorunlu dersler kısmında yazan "ortak" derslerden seçeceksin. Seçmelilere şuan için bulaşma...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
bu dönem başlıcam lise 3 e gidiyorum ama örnek ders-5 olanlarımı seçeyim yoksa ders-6 olanlarımıemrahk yazdı:Öğrenci girişini aç ve "zorunlu dersler" kısmına gir. Orada bulunan derslerden dönemi en düşük olanları seç ve 30 kredilik ortak ders seçmeyi tamamla. Derslerinin hepsini zor da olsa, kolay da, zorunlu dersler kısmında yazan "ortak" derslerden seçeceksin. Seçmelilere şuan için bulaşma...
mesela ortak derslerden seçebileceğin dil anlatım 4 ve dil anlatım 5 var diyelim.dil anlatım 5 5. dönemin dersi dil anlatım 4 de 4. dönemin dersi.4. dönemi bitirmeden 5. döneme geçersen belki zorlanırsın.
[-- I am AFK --]
Ben de söylemiştim, Mavi de söylemiş. Zorunlu derslerde Biyoloji 2 ve Biyoloji 3 varsa, sen Biyoloji 2'yi seç. Çünkü adı üstünde; 2, daha önceki bir ders ve onu geçmeden 3'ü seçersen konu karmaşası yaşayabilirsin...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
evet sıraya dikkat etmeniz gerek konu takibi için 2 yi bilmeden 3 ten verim alamzssınız 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
çok teşşekkür ederim arkadaşlar ellerinize sağlık 

Mavi1 yazdı:mesela ortak derslerden seçebileceğin dil anlatım 4 ve dil anlatım 5 var diyelim.dil anlatım 5 5. dönemin dersi dil anlatım 4 de 4. dönemin dersi.4. dönemi bitirmeden 5. döneme geçersen belki zorlanırsın.
emrahk yazdı:Ben de söylemiştim, Mavi de söylemiş. Zorunlu derslerde Biyoloji 2 ve Biyoloji 3 varsa, sen Biyoloji 2'yi seç. Çünkü adı üstünde; 2, daha önceki bir ders ve onu geçmeden 3'ü seçersen konu karmaşası yaşayabilirsin...
pskolog yazdı:evet sıraya dikkat etmeniz gerek konu takibi için 2 yi bilmeden 3 ten verim alamzssınız

resimde dönem sayısı 6 yani örgüne göre lise 3 teyim ama 6 yazdığı için 2. dönemden başlıyorum ben dersseçiminde=5 olanları seçersem kendimi 1 dönem geriden başlatmış olmazmıyım
geçmen gereken 5 leri bitirmeden 6 lara geçersen zorlanmaz mısın?
sen örgün eğitimde 5 dönem okumuşsun.bu 5 dönemde bütün derslerden geçseydin şimdi 6 olan dersleri seçerdin ama senin diğer dönemlerden geçemediğin dersler var.önce onları bitir.
mesela,
dil anlatım 5 : lise 3 ün dil anlatım kitabının başındaki konular
dil anlatım 6 : lise 3 ün dil anlatım kitabının sonundaki konular
yani lise 3 dil anlatımı, 2 ye bölmüşler
eğer sen dil anlatım 5 i geçemediysen önce onu seç.eğer geçtiysen dil anlatım 6 yı seç.
benim dönemim 10 ve kredim 0 diyelim.benim matematik 8 i seçme hakkım olur ama matematik 1 i bilmeden matematik 8 i geçmem çok zor olur.
sen örgün eğitimde 5 dönem okumuşsun.bu 5 dönemde bütün derslerden geçseydin şimdi 6 olan dersleri seçerdin ama senin diğer dönemlerden geçemediğin dersler var.önce onları bitir.
mesela,
eğer sen dil anlatım 5 i geçemediysen önce onu seç.eğer geçtiysen dil anlatım 6 yı seç.
benim dönemim 10 ve kredim 0 diyelim.benim matematik 8 i seçme hakkım olur ama matematik 1 i bilmeden matematik 8 i geçmem çok zor olur.
[-- I am AFK --]
hm ben lise 3ün ilk 1 ayını okudum bıraktım o zaman 5 olanları seçmem gerekecek anladım bugün kayıt yaptırdığım yerdende seçim yapayım ordakilerde yardımcı olur en azında teşekkürler mavi kardeşimMavi1 yazdı:geçmen gereken 5 leri bitirmeden 6 lara geçersen zorlanmaz mısın?
mesela,