YGS TÜRKÇE SORUSUNA BAKARMISINIZ KOPYALADIM...
YGS TÜRKÇE SORUSUNA BAKARMISINIZ KOPYALADIM...
1769’da Nicholas Cugnot adında bir Fransız askeri
tarafından karada yol alan ilk mekanik taşıt yapılıncaya
kadar kara taşımacılığı; katır, at gibi hayvanlar
tarafından çekilen arabalarla sağlanıyordu.
Bu cümleden kesin olarak çıkarılabilecek yargı
aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)
E)
Karada yol alan ilk mekanik taşıt askerî amaçlarla
üretilmiştir.
Mekanik taşıtlar, hayvan taşımacılığını sona
erdirmiştir.
Hayvan gücüyle çekilen kara araçları çok uzun süre
kullanılmıştır.
Mekanik taşıtlar, XVIII. yüzyılda yalnızca Fransa’da
kullanılmıştır.
Profesyonel taşımacılık faaliyetleri, XVIII. yüzyılda
Fransa’da başlamıştır.
SİZCE BU SORUNU CEVABI HANGİSİ BURDA C ŞIKKI DİYOR AMA BENCE ÇELİŞKİLİ B ŞIKKIYLA ÇOK YAKIN .... BENCE B ŞIKKI OLMALI....
kadar kara taşımacılığı; katır, at gibi hayvanlar
tarafından çekilen arabalarla sağlanıyordu.
Bu cümleden kesin olarak çıkarılabilecek yargı
aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)
E)
Karada yol alan ilk mekanik taşıt askerî amaçlarla
üretilmiştir.
Mekanik taşıtlar, hayvan taşımacılığını sona
erdirmiştir.
Hayvan gücüyle çekilen kara araçları çok uzun süre
kullanılmıştır.
Mekanik taşıtlar, XVIII. yüzyılda yalnızca Fransa’da
kullanılmıştır.
Profesyonel taşımacılık faaliyetleri, XVIII. yüzyılda
Fransa’da başlamıştır.
SİZCE BU SORUNU CEVABI HANGİSİ BURDA C ŞIKKI DİYOR AMA BENCE ÇELİŞKİLİ B ŞIKKIYLA ÇOK YAKIN .... BENCE B ŞIKKI OLMALI....
Re: YGS TÜRKÇE SORUSUNA BAKARMISINIZ KOPYALADIM...
ÇÜNKÜ KESİN OLARAK ÇIKARILACAK YARGI DİYOR.....SİZLERİN CEVABI NEDİR ?
Malum yorum sorusu ve kişiden kişiye yorumlama da farklılık çıkabilir 
ösym nin doğru diye verdiği şık doğrudur çünkü kesin yargı sormaktadır.
B şıkkında bahsi geçen hayvan taşımacılığının sona ermesi mümkün değildir şu an dünyanın bir çok bölgesinde hatta çok da uzağa gitmeye gerek yok karadeniz bölgesinde eşşek ile fındık çuvalı taşıyan insan halen mekanik araç kullananlara göre çoğunlukta.
Yine Afganistan da eşşek kullanımı,
Mısır vb. çöl iklimi yerlerde deve ile yük taşımak oldukça kullanılan bir yöntem
Asıl burada çeldirici olan A şıkkı ilk taşıt askeri amaçla kullanılmıştır, genellikle kişilerin buraya kaydığını düşünüyorum.
Çünkü;
Askerler tarafından üretilmesi askerlerin kullanacağı manasını çıkartsa bile aslı böyle değildir, krallar, prensler kullanabilir diye yorumlanmalı...

B şıkkında bahsi geçen hayvan taşımacılığının sona ermesi mümkün değildir şu an dünyanın bir çok bölgesinde hatta çok da uzağa gitmeye gerek yok karadeniz bölgesinde eşşek ile fındık çuvalı taşıyan insan halen mekanik araç kullananlara göre çoğunlukta.
Mısır vb. çöl iklimi yerlerde deve ile yük taşımak oldukça kullanılan bir yöntem
Asıl burada çeldirici olan A şıkkı ilk taşıt askeri amaçla kullanılmıştır, genellikle kişilerin buraya kaydığını düşünüyorum.
Çünkü;
Askerler tarafından üretilmesi askerlerin kullanacağı manasını çıkartsa bile aslı böyle değildir, krallar, prensler kullanabilir diye yorumlanmalı...
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed
bu soruya bende b yapmıştım
kadar ( işte burda cevabı veriyor aslında o anda düşünemedim bunu
neyse açıklanan 8 türkçe sorusundan 5 doğrum var 

kadar ( işte burda cevabı veriyor aslında o anda düşünemedim bunu

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
haklısınız yorum kişiden kişiye değişebilir.bende yanlış yorumlamışım ufffffff .(
+1 ama bu soruda beni güzel keklediler ÖSYM tebrik ediyorum.epidoras yazdı:Malum yorum sorusu ve kişiden kişiye yorumlama da farklılık çıkabilir
Çünkü;

Zorlukların göbeğinde, fırsatlar yatıyor.
Açık Öğretim Lisesi - Sosyal Bilimler
MEZUN
Açık Öğretim Lisesi - Sosyal Bilimler
MEZUN
bu soru 3 dakikamı yedi diye üzülüyordum ama değdi:)
ÜLKÜ ONUN ÖZÜNDE
O BAŞBUĞ'UN İZİNDE...
O BAŞBUĞ'UN İZİNDE...
nette sınav geyikleri çokk bizde katılalım bakalım kim neci
terra rossa- laiklik
bilmeyenlere söylim sınava girenler bu cevaplarda bölündü resmen

terra rossa- laiklik
bilmeyenlere söylim sınava girenler bu cevaplarda bölündü resmen

O sorunun terra-rossa olmasına imkan yok. Çünkü sürekli yağış alan kırmızı renkli toprak filan diyordu verilen öncüllerde ve bu öncüllere en çok uyanda laterit toprak. Zaten terra-rossa Akdeniz iklimin toprağı. E Akdeniz iklimi de sürekli yağış almadığına göre cevap tartışmasız laterit.
Giriş, gelişme, sonuç:
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... a1#p150172
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... a1#p150172
Ben de "Hayvan gücüyle çekilen kara araçları çok uzun süre
kullanılmıştır. " şıkkını işaretledim.
Bir de diğer tartışılan sorulardan laiklik ve ticaret şıklarını işaretledim, ticaret sorusuna bir dershane hocası maalesef madencilik demiş, laiklik de halkçılık veya milliyetçilik diye tartışılıyor. Emin olduğum sorular böyle tartışılıyorlen diğer cevaplarım çöp o zaman ya.
Bir de diğer tartışılan sorulardan laiklik ve ticaret şıklarını işaretledim, ticaret sorusuna bir dershane hocası maalesef madencilik demiş, laiklik de halkçılık veya milliyetçilik diye tartışılıyor. Emin olduğum sorular böyle tartışılıyorlen diğer cevaplarım çöp o zaman ya.

kırmızı toprak diyince aklıma terra geldicemil.ksa yazdı:O sorunun terra-rossa olmasına imkan yok. Çünkü sürekli yağış alan kırmızı renkli toprak filan diyordu verilen öncüllerde ve bu öncüllere en çok uyanda laterit toprak. Zaten terra-rossa Akdeniz iklimin toprağı. E Akdeniz iklimi de sürekli yağış almadığına göre cevap tartışmasız laterit.

ticaret olmalı o soru hoca bilmiyorNar yazdı:Ben de "Hayvan gücüyle çekilen kara araçları çok uzun süre

Valla umarım dediğin gibidirpskolog yazdı:ticaret olmalı o soru hoca bilmiyorNar yazdı:Ben de "Hayvan gücüyle çekilen kara araçları çok uzun süre
Bir de diğer tartışılan sorulardan laiklik ve ticaret şıklarını işaretledim, ticaret sorusuna bir dershane hocası maalesef madencilik demiş, laiklik de halkçılık veya milliyetçilik diye tartışılıyor. Emin olduğum sorular böyle tartışılıyorlen diğer cevaplarım çöp o zaman ya.![]()
laiklik bence çünkü fatih sultan mehmet döneminde ki dinler arası hoşgörüden bahsetmiş atatürk, bunun milliyetçlk yada halkçılıkla alakası ne
nasreddin hocada tutarlılık yaptım

O soruyu da yanlış hatırlamıyorsam ben de tutarlılık yaptım.
Artık göreceğiz ösym ne diyecek, süpriz yapacağız diye sonuçların açıklanma tarihini açıklamama gibi abeslik örneği sergileyen bir kurumdan herşey beklenir.
Resmi bir kurumun iş takvimi yayınlamaması ne demektir yahu, şaka gibi.