lys 5 lys 4
lys 5 lys 4
arkadaslar merhaba ben gelecek sene lys 5e girmek istiyordum (YGS Baraji gecsem tabii) iste sorum su ki dershane müdürü bana gecen lys 5 den önce lys 4e de girmek zorundaymisim dedi bu dogru mu bilgisi olan varmi??
Re: lys 5 lys 4
Hayır istediğine girersin. İstersen ikisine de girersin.
En az iki taneye girmek zorundasın da gerisini bilmiyorum. Lys 5 dil oluyor sanırım dilden tercih yapacaksan girmen gerekir.
Hayır ikisine girmek zorunda değilsin. Geçen yıl bana da bu konulara hakim olmayan bir dershane yöneticisi aynı şeyi söylemişti. Ama iyice araştırınca dil için kesinlikle böyle bir zorunluluk olmadığını öğrendim.
Ama birden fazla lys'ye girmen yararına olur eğer birinden kötü sonuç alırsan diğerine yönelirsin.
Ama birden fazla lys'ye girmen yararına olur eğer birinden kötü sonuç alırsan diğerine yönelirsin.
saol... lys 4 girsem lys 5`in sinav puani etkiliyormu mesela lys 4den kötü alirsam ve 5 iyi alirsam sinavimi olumsuz etkiler mi cok merak ediyorumbesy yazdı:Hayır ikisine girmek zorunda değilsin. Geçen yıl bana da bu konulara hakim olmayan bir dershane yöneticisi aynı şeyi söylemişti. Ama iyice araştırınca dil için kesinlikle böyle bir zorunluluk olmadığını öğrendim.
Ygs puanın lys 5'i etkiler ama lys'de lys 5 hariç hiç biri puanını etkilemez.aysegül yazdı:saol... lys 4 girsem lys 5`in sinav puani etkiliyormu mesela lys 4den kötü alirsam ve 5 iyi alirsam sinavimi olumsuz etkiler mi cok merak ediyorumbesy yazdı:Hayır ikisine girmek zorunda değilsin. Geçen yıl bana da bu konulara hakim olmayan bir dershane yöneticisi aynı şeyi söylemişti. Ama iyice araştırınca dil için kesinlikle böyle bir zorunluluk olmadığını öğrendim.
Mf olsan hem matematik hem de fen sınavına girmelisin, tm olsan hem türkçe hem de matematiğe girmen gerekir. Ama lys 5'te böyle birşey söz konusu değil.
Örnek olarak http://www.puanza.com/ şu siteye olası netlerini yaz ve ygs hariç lys 5'i etkileyen birşeyin olmadığını görürsün.
cevabin icin tesekkürederimbesy yazdı:Ygs puanın lys 5'i etkiler ama lys'de lys 5 hariç hiç biri puanını etkilemez.aysegül yazdı:saol... lys 4 girsem lys 5`in sinav puani etkiliyormu mesela lys 4den kötü alirsam ve 5 iyi alirsam sinavimi olumsuz etkiler mi cok merak ediyorumbesy yazdı:Hayır ikisine girmek zorunda değilsin. Geçen yıl bana da bu konulara hakim olmayan bir dershane yöneticisi aynı şeyi söylemişti. Ama iyice araştırınca dil için kesinlikle böyle bir zorunluluk olmadığını öğrendim.
Mf olsan hem matematik hem de fen sınavına girmelisin, tm olsan hem türkçe hem de matematiğe girmen gerekir. Ama lys 5'te böyle birşey söz konusu değil.
Örnek olarak http://www.puanza.com/ şu siteye olası netlerini yaz ve ygs hariç lys 5'i etkileyen birşeyin olmadığını görürsün.