Arkadaşlar merhaba, 12. sınıfı açıktan okuyacağım, 7. ve 8. dönem için kredi doldurmak istiyorum. Şuan net kredim dönem bitmediği için belli değil ama 7-8 için dönem başına 20 kredi yeter diye umuyorum.
Ortak dersler arasında zaten yabancı dil var, ben ders seçerken seçmeli yabancı dil seçip ingilizceden 2+4 olarak 6 kredi alabiliyor muyum? Ve öyle bir durum varsa sınav kısmı nasıl olacak?
İkinci olarak üni. sınavına dil ve tm3 puan türünden gireceğim. Dolayısıyla fen-matematik pek önemli değil, özellikle fen.
Ezbere dayalı dersler varsa eğer harika olur. Ve ortak dersi seçmeli olarak alabiliyorsam edebiyat-dil anlatımda tekrar almak isterim.
Bu durumda size danışmak istiyorum kredi doldurmak için hangi dersleri seçmeliyim?
:17: :17:
7-8 İçin Önerisi Olan?
-
- Çırak
Re: 7-8 İçin Önerisi Olan?
girişimcilik, işletme, ekonomi, demokrasi, sosyoloji, cağdaş tarih ve sanat tarihi :21:
29.09.2014 Mezun!!!!!!!!

normal ing farkı seçmeli ing diye geçer kitapçıkta tabiki seçmeliden kredi doldurmak için sçebilirsin 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Önceliği mutlaka ortak(zorunlu) derslerden yana yapmalısın. Seçeceğin ortak dersler bitince eksik kalan krediyi sana kolay gelen yüksek not alabileceğini umduğun seçmeli dersleri seçebilirsin.
Psikoloji, sosyoloji, coğrafya 5-6-7-8 bana göre kolay ve zevkli seçmeli dersler arasındaydı. Ama istersen ortak ingilizcenin yanında aynı zamanda seçmelisini de alabilirsin. Aynı kitaptan çalışmış olursun. Psikologun dediği gibi soru kitapçığında biri ingilizce 7 olarak geçer, diğeri seçmeli ingilizce 7 olarak. Kolay gelsin.
Psikoloji, sosyoloji, coğrafya 5-6-7-8 bana göre kolay ve zevkli seçmeli dersler arasındaydı. Ama istersen ortak ingilizcenin yanında aynı zamanda seçmelisini de alabilirsin. Aynı kitaptan çalışmış olursun. Psikologun dediği gibi soru kitapçığında biri ingilizce 7 olarak geçer, diğeri seçmeli ingilizce 7 olarak. Kolay gelsin.