AÖF Kayıt Hk.

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Charles

AÖF Kayıt Hk.

Mesaj gönderen Charles » 21 May 2014, 20:40

Merhaba,

YGS'den aldığım puan ile AÖF lisans bölümlerinden bir tanesine gidebiliyorum ama mevcut kredim 174 ve önümüzde ek sınav dahil toplamda 3 sınav var, bir aksilik olmazsa ek sınava kadar 192 krediyi tamamlamış oluyorum ama ben aksilik olacağınıda düşünerek şimdiden bilgi almak istedim. Temmuz ayında tercihleri ÖSYM sitesinden mi yapıyoruz? Ek sınav sonrasında mezun olursam, Eylül ayında nerede hangi belge ile kayıt yaptıracağım ve bu belgeyi nereden ne zaman almam gerekli? Kayıt oldum ama ek sınav sonrasında mezun olmadığımı varsayarsam kayıt parasını iade alabilir miyim?

AÖL ortak dersler hakkında da birkaç sorum var, sisteme giriş yaptığımda "Zorunlu Dersler" sekmesine tıklıyorum ve "Öğrencinin zorunlu dersi yoktur." yazıyor, zaten ders seçerken Zorunlu derslerin birçoğunu vermiş bazılarından da muaf olduğumu görmekteyim, kayıt yenilemelerde tekrar zorunlu ders ile karşılaşırmıyım? Toplam Dönem: 13 / AÖL Okuduğum Dönem: 11

sofia

Re: AÖF Kayıt Hk.

Mesaj gönderen sofia » 21 May 2014, 21:35

karşılaşırsın zorunlu derslerden geçemediğin olursa karşına çıkar

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 22 May 2014, 02:35

Charles yazdı:Merhaba,

YGS'den aldığım puan ile AÖF lisans bölümlerinden bir tanesine gidebiliyorum ama mevcut kredim 174 ve önümüzde ek sınav dahil toplamda 3 sınav var, bir aksilik olmazsa ek sınava kadar 192 krediyi tamamlamış oluyorum ama ben aksilik olacağınıda düşünerek şimdiden bilgi almak istedim. Temmuz ayında tercihleri ÖSYM sitesinden mi yapıyoruz? Ek sınav sonrasında mezun olursam, Eylül ayında nerede hangi belge ile kayıt yaptıracağım ve bu belgeyi nereden ne zaman almam gerekli? Kayıt oldum ama ek sınav sonrasında mezun olmadığımı varsayarsam kayıt parasını iade alabilir miyim?

AÖL ortak dersler hakkında da birkaç sorum var, sisteme giriş yaptığımda "Zorunlu Dersler" sekmesine tıklıyorum ve "Öğrencinin zorunlu dersi yoktur." yazıyor, zaten ders seçerken Zorunlu derslerin birçoğunu vermiş bazılarından da muaf olduğumu görmekteyim, kayıt yenilemelerde tekrar zorunlu ders ile karşılaşırmıyım? Toplam Dönem: 13 / AÖL Okuduğum Dönem: 11

Benden sana tavsiye ek sınava falan kalmamaya gayret et. Zaten kalmış 18 kredi ki bu bir sınavda rahatlıkla alınır. Biraz yoğun çalış.

Ha ek sınava da kalsan kaydın yetişir ama çok strese girersin. Kayıt için ÇIKMA BELGESİ lazım. Bu belge belli bir süre diploma yerine geçiyor. Bizim zamanımızda dilekçe ile Ankara dan isteniyordu ama sanırım halkeğitim merkezleri veriyor artık. BUnu şimdiden halkeğitimden bi sorup öğrenirsen iyi olur.

Bi aksilik durumunda paranı alıp alamayacağını bilemiyorum ama umarım bu yıl üniversiteli olursun.

Tercih serüvenini net hatırlamıyorum ama internetten yapmıştık.

Zorunlu ders karşına çıkmaması lazım. Bunu sen de bilirsin. Şu linki http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html tıkla ve orada okuduğun bölüme göre ortak (zorunlu) ders listesi var. Eğer geçmişsen ya da muaf olmuşsan bir daha çıkmaz karşına.
Resim

Charles

Mesaj gönderen Charles » 22 May 2014, 05:56

kripton yazdı:Benden sana tavsiye ek sınava falan kalmamaya gayret et. Zaten kalmış 18 kredi ki bu bir sınavda rahatlıkla alınır. Biraz yoğun çalış.

Ha ek sınava da kalsan kaydın yetişir ama çok strese girersin. Kayıt için ÇIKMA BELGESİ lazım. Bu belge belli bir süre diploma yerine geçiyor. Bizim zamanımızda dilekçe ile Ankara dan isteniyordu ama sanırım halkeğitim merkezleri veriyor artık. BUnu şimdiden halkeğitimden bi sorup öğrenirsen iyi olur.

Bi aksilik durumunda paranı alıp alamayacağını bilemiyorum ama umarım bu yıl üniversiteli olursun.

Tercih serüvenini net hatırlamıyorum ama internetten yapmıştık.

Zorunlu ders karşına çıkmaması lazım. Bunu sen de bilirsin. Şu linki http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html tıkla ve orada okuduğun bölüme göre ortak (zorunlu) ders listesi var. Eğer geçmişsen ya da muaf olmuşsan bir daha çıkmaz karşına.
Öncelikle cevabın ve güzel düşünceniz için teşekkür ederim. Bende ek sınava kalacağımı sanmıyorum ama en kötüsünü düşünerek bunları yazdım hani bir ihtimal. Çıkma belgesini şimdi araştırdım eskiden Ankara'ya dilekçe gönderiliyormuş ama artık 10 TL harç ücreti yatırıldıkdan sonra halkeğitim merkezlerinden alınabiliyormuş.

Liste'yide şimdi kontrol ediyorum. Başka bilgili arkadaşlar da bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 22 May 2014, 19:46

tercihi temmuz ayında ösym den yapacağız :sandalye: ve aksilik olacağını düşünüp negatif olayların gelmesini evrene yayma :mrgreen: benim 35 kredi eksiğim varken senin daha rahat olman gerek :anlastik:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 22 May 2014, 23:08

pskolog yazdı: aksilik olacağını düşünüp negatif olayların gelmesini evrene yayma :mrgreen:
Güzel :D
Resim

Charles

Mesaj gönderen Charles » 23 May 2014, 00:13

pskolog yazdı:tercihi temmuz ayında ösym den yapacağız :sandalye: ve aksilik olacağını düşünüp negatif olayların gelmesini evrene yayma :mrgreen: benim 35 kredi eksiğim varken senin daha rahat olman gerek :anlastik:
"aksilik olacağını düşünüp negatif olayların gelmesini evrene yayma" güzeldi :D :tesekkurler:

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön