192 krediden fazla alıp mezun olursak OBP düşüyor mu?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kara_Kedi
Yardımcı Uzman

192 krediden fazla alıp mezun olursak OBP düşüyor mu?

Mesaj gönderen Kara_Kedi » 16 Haz 2014, 22:35

AOL yeni bir açıklama yapmış anasayfasından.

Şöyle bir tablo var aşağıda.Bu tablo tam olarak ne demek anlamadım.

Yani 192kredinin üzerinde mezun olursak bizim aleyhimize mi bu durum?
İlla 192yi tutturmamız mı gerek?

Tabloya göre yüksek kredi ile mezun olanın Ortaöğretim Başarı Puanı düşüyor.

Resim

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Re: 192 krediden fazla alıp mezun olursak OBP düşüyor mu?

Mesaj gönderen Doçent » 16 Haz 2014, 23:27

önemli olan not ortalamsı dikkat et yüksek kredi almış ama not ortalamsı 55

kredisi normal ama ortalaması 90 :sandalye:

192 üzeri alehte olmaz bizim için sadce baraj önemli olan ise sınavdan aldığımız derslerin geçme notunun yüksek olması...

örnek: edebiyat 45 geçme notu
edebiyat 90 geçme notu :ok:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 17 Haz 2014, 10:10

Tabloda anlatılmak istenen şey kredi yüksek olursa obp düşer değil, not ortalaması yüksek olursa obp artar. Yani sen yüksek notla geçmeye bak her dersi. Kredinde 192 nin üzerinde olabilir hiç bir eksi getirmez sana ama artı da getirmez obp açısından.
Resim

Kara_Kedi
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Kara_Kedi » 17 Haz 2014, 20:38

kripton yazdı:Tabloda anlatılmak istenen şey kredi yüksek olursa obp düşer değil, not ortalaması yüksek olursa obp artar. Yani sen yüksek notla geçmeye bak her dersi. Kredinde 192 nin üzerinde olabilir hiç bir eksi getirmez sana ama artı da getirmez obp açısından.
Not ortalaması dediğiniz galiba derslerden aldığımız notlar mı?Yani diploma notu değil galiba.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 17 Haz 2014, 22:42

Kara_Kedi yazdı:
kripton yazdı:Tabloda anlatılmak istenen şey kredi yüksek olursa obp düşer değil, not ortalaması yüksek olursa obp artar. Yani sen yüksek notla geçmeye bak her dersi. Kredinde 192 nin üzerinde olabilir hiç bir eksi getirmez sana ama artı da getirmez obp açısından.
Not ortalaması dediğiniz galiba derslerden aldığımız notlar mı?Yani diploma notu değil galiba.
Arkadaşım derslerden aldığın notlar zaten senin diploma puanını oluşturuyor. Yukarıda arkadaşın da dediği gibi sen edebiyattan 50 ile de geçsen o dersin kredisini alırsın 100 ile de geçsen aynı krediyi alırsın (edebiyatın kredisi 3 dür) Ama 50 ile geçersen her dersi diploma puanın düşük olur. Dersleri 90-100 ile geçersen diploma puanın yüksek olur. Yüksek diploma puanı da yüksek obp puanı demektir. Umarım anlatabilmişimdir.
Resim

hakanates25

Mesaj gönderen hakanates25 » 18 Haz 2014, 01:19

MERHABA BEN 11. SINIFTA KALDIM OKULDA 1 SENE DAHA TEKRAR ETME HAKKIM VAR AMA BEN 1 SENEMİ KAYBETMEK İSTEMİYORUM O YÜZDEN AÇIK ÖĞRETİMİ SEÇMEK İSTİYORUM SİZCE NASIL YAPMAM GEREK ???
VE ŞU KREDİ SİSTEMİNİ NASIL OLUŞUYOR AÇIKLARMISINIZ ...

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 18 Haz 2014, 21:40

hakanates25 yazdı:MERHABA BEN 11. SINIFTA KALDIM OKULDA 1 SENE DAHA TEKRAR ETME HAKKIM VAR AMA BEN 1 SENEMİ KAYBETMEK İSTEMİYORUM O YÜZDEN AÇIK ÖĞRETİMİ SEÇMEK İSTİYORUM SİZCE NASIL YAPMAM GEREK ???
VE ŞU KREDİ SİSTEMİNİ NASIL OLUŞUYOR AÇIKLARMISINIZ ...
Merhaba tercih sana kalmış açık liseye geçip geçmeme konusunda. Sen 11. ve 12. sınıfları okuyacaksın yani. Diğer yazılarda değindiğim gibi yıl başı yaklaşık 50-60 civarı bi kredi gelir. 3 yıl için bu 150 ila 180 olur. Tabi kalmış olduğun dersler çok ise bu sayı düşedebilir.

Sen açık liseye geçtiğinde örgün eğitimde geçer not alıp geçtiğin dersler karşına çıkmaz ama 12. sınıf dersleri ve alt sınıflardan kalmış olduğun dersler (zorunlu(ortak)) çıkar. Sen bunları seçmen lazım.

Açık lisede dönem dersleri ile birlikte alttan kalmış dersleri aynı anda seçme şansın var. Yani gayret edersen mezuniyetin uzamaz. Hatta 17 yaşını dolduranlar yılda 2 yerine 3 sınava girip daha erken mezun olma şansını yakalıyor. Yani açık lisenin avantajları da mevcut. Ama gayret şart. Nasıl olsa kolay havasına girip de dersleri önemsemeyenleri ben bizzat gördüm ki kendilerine yazık ediyorlar.
Resim

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 18 Haz 2014, 21:44

Kredi sistemini çok kafaya takma. Karışık gibi görünüyor ama gayet basit. Sen derslerini geçmeye bak. Her dersi geçtiğinde kredisini alıyorsun. Mesela edebiyatın kredisi 3, din kültürünün kredisi 1 ....gibi. Zaten sana belli bir kredi gelecek örgünden. Bunun üzerine geçtiğin derslerin kredisi de eklenecek ve en az 192 kredi olunca mezun oluyorsun (tabi tüm zorunlu(ortak) derslerini bitirmelisin)

Baktın ortak dersler ile kredi eksik kalacak gibi, o zaman sana kolay gelen seçmeli derslerden de bir kaç tane seçip bu eksiği tamamlayabilirsin. Kolay gelsin
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön